Fletteloff

Fletteloff

Bilde

Festloffen

Dekorativ og smakfull loff som ikke er vanskelig å lage. Her får du oppskrift og trinn for trinn fremgangsmåte. Perfekt til maifesten!
Denne loffen bakte jeg første gang for et år siden for bladet BAKE. Du finner den i nummer 5/2014.

Fletteloff
500 g hvetemel
3 dl væske (melk eller vann)
25 gram gjær
2 ts salt
2 ss smør eller olje
1 egg (valgfritt)


Les mine 12 triks for å lykkes med gjærdeig 

Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm væsken fingervarm og hell i. 
2. Tilsett gjær, smeltet smør/olje og egg. 
3. Deigen eltes godt til den er smidig. 
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose) 
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse 
(minimum en time) knas den godt sammen og deles opp i fire like store emner som trilles til boller.

Heves i ca. tre kvarter til en time før den stekes på 200 grader i 35-40 minutter. Pensles med egg utblandet med litt vann rett før den går inn i ovnen. . 


Fletteloff med fire (Ett brød eller to mindre)
Rull fire like lange lisser. De må først rulles en gang, så hvile litt før de rulles videre til like lang lengde. Trilles til like lange lisser (tykkelse ca. 2 cm).

Bilde

1.
Bilde

2.
Bilde

3.
 1. Fest alle fire strengene i toppen og spre utover, slik at det ligger to lisser på hver side (litt rom i midten). 2. Streng to krysses med streng fire som legges på dens plass.  3. Den første (ytterste venstre) strengen krysses med streng tre
Bilde

Bilde

Fortsett å krysse strengene, slik at du får en «kjetting»-flette. Dette er sååå enkelt bare du kommer i gang…

Bilde

Dekorativt og ikke minst – GODT! 
5 Comments
  • swissmom
    Reply
    Posted at 01:01, 7. May 2015

    Hei!
    Dette brødet blir definitivt best hvis man bruker melk. En spiseskje sukker i deigen gjør seg også utmerket, og helt fabelaktig blir den hvis man lar deigstrengene være tjukke i midten og tynnere utover. Da får man et slikt skrått brød med saftige, store skiver bakerst!
    Hilsen en som bor i et land der “alle” baker dette brødet til søndagsfrokosten 😉

    • swissmom
      Reply
      Posted at 01:05, 7. May 2015

      Ps. Glemte å si at her i Sveits fletter man med to strenger! Google Butterzopf, så får du se 😉

      • Konditor-Elin
        Reply
        Posted at 01:59, 7. May 2015

        Takk! Jeg tar til meg alle tips og triks fra en proff fletteloffbaker 🙂

  • Posted at 11:11, 25. January 2017

    Det så veldig godt ut,den skal jeg prøve i dag ! 😊Husker dette fra Bestemor’ hus💖

  • Ragnhild
    Reply
    Posted at 20:54, 8. January 2018

    Mmm, denne må jeg prøve☺️ Så godt med usaltet smør og honning på😀 Husker det som søndagsfrokost fra da jeg var au-papir i Sveits🇨🇭

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits