Din handlekurv er nå tom!
Glutenfri havregrynspai med bær
Vidunderlig god, servert med vaniljekrem, vaniljesaus eller is til
4 dl havregryn (er du glutenallergiker – bruk havregryn uten gluten)
100 g smør, smeltet
4 ss sukker
1/2 dl vann
Bland alle ingredienser i en bolle og klem godt ut i en form. Stek på 180 -200 grader i 15-20 minutter til paien har gyllen farge. Avkjøl og fyll med frukt eller bær etter ønske! Jeg har lagt et lite lag med vaniljekrem i bunnen på denne og strødd ville bringebær på toppen. Alternativt kan du fylle paien full av frukt eller bær og servere med vaniljesaus eller noen kuler god vaniljeis til.
Findus
Hei –
Lekker blogg du har 🙂 Tusen takk for glutenfri oppskrift.
Hva er diameteren på paiformen din i denne oppskriften?
-hilsen Findus
Konditor-Elin
Takk for hyggelig kommentar, Findus 🙂 Glemte helt å få med diameteren i farten, den er 24 cm. Du kan godt bruke en form som er noe større.
Findus
Veeldig god, – og lett å lage. Mascarpone med litt vaniljesukker under bærene kan også anbefales 😉
Konditor-Elin
Hørtes jo bare helt nydelig ut Findus!
Siv
Smelter du smøre?
Konditor-Elin
Ja, det smeltes.
Hedda
Kan denne bunnen brukes i middagspai også?
Konditor-Elin
Bytt ut 4 ss sukker med 1 ts salt, så kan du sikkert det Hedda 🙂
Svanhild
Kan paien lages dagen før?
Konditor-Elin
Hei Svanhild, ja den kan lages dagen før, men ikke ha i kremen før samme dag den skal spises.