Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Grove Bakemjølk-rundstykker

Grove Bakemjølk-rundstykker

Annonse. I samarbeid med Rørosmeieriet har jeg bakt noen svært saftige, grove rundstykker med den nye melka deres: Økologisk Bakemjølk.

Hva er Økologisk Bakemjølk?
Bakemjølk er syrnet melk laget med Rørosmeieriets unike tettekultur og kjernemelk fra produksjonen av Røros Smør. Bakemjølka gir ekstra saftig og luftig bakst. Bakemjølk er perfekt å bruke i vafler, lapper, sveler, gjærbakst og mye mer. De unike fett-komponentene i kjernemelk er fosfolipider (for eksempel lecitin) bidrar til å gi kjernemelk særskilte emulgerende egenskaper. Vaffelrøre vil for eksempel være mer stabil, det vil si at den ikke vil skille seg, med bruk av kjernemelk. Ekte kjernemelk, eller buttermilk, er en ettertraktet og mye brukt råvare over hele verden. Bakemjølk er et naturprodukt, og farge og smak varierer naturlig og er fin å bruke i stedet for buttermilk i utenlandske oppskrifter. Det er lurt å vende kartongen før du nyter innholdet. Den har lang holdbarhet og rester kan fryses.

Rundstykkene jeg har laget her lages vanligvis med vann, men den nye Bakemjølka er bedre egnet, ettersom den er spesielt laget for baking. Disse ble ekstra saftige, luftige og gode! Her har jeg brukt den største langpanna jeg har, den som fulgte med ovnen (min er 42 x 47 cm). Du kan bruke vanlige stekebrett også. (Bruker du varmluft kan du steke to brett samtidig).

 

Grove rundstykker i langpanne, bakt med Rørosmeieriets Bakemjølk (28 stk)
1 liter Økologisk Bakemjølk fra Rørosmeieriet
600 g fullkornsmel/ sammalt hvete fint
550 g hvetemel
30 g fersk gjær eller 7.2 g tørrgjær (3 ts)
18 g salt
4 ss olje

1. Elt sammen mel, Bakemjølk og gjær i en bakemaskin i ca. 10 minutter. Bruker du tørrgjær? Lun melken til den er fingervarm.
2. Tilsett salt og olje.  Elt 5-7 minutter til. Sett opp farten slik at det blir ekstra kraftig elting de siste 3 minuttene. 
3. Pakk bollen inn i plast/ træ en plasthette på og la hvile ca. en time på benken eller et par timer i kjøleskapet.
4. Ta litt olje på fingrene eller bruk litt mel og trill ca. 28 rundstykker (vekt 80 gram). Sett på en bakeplate med bakepapir, eller legg dem i en stor langpanne med bakepapir (40 cm x 45 cm)
4. Etterhev i ca. 30 -45 minutter. Sett ovnen på 280-300 grader. 
6. Pensle/ spray rundstykkene med vann. Dryss på litt valmuefrø om du vil.
​7. Plasser en langpanne i bunnen av ovnen (den må bli like varm som resten av ovnen). Sett rundstykkene på nest nederste rille i ovnen. Kast litt kokende vann i langpannen (ca. 1/2 dl) rett før du lukker ovnsdøra og skru ned til 240 grader.
9. Stek i ca. 15-20 minutter. 
10. Avkjøl på rist. Pakk inn i plast etter avkjøling. Rundstykkene kan fryses.

 

Elt deigen til den er blank, min deig eltet 15-20 minutter.
Etter hvilen.
Del deigen i ca. 28 -30 biter. Jeg veier mine til 80 gram.
Lag runde eller avlange rundstykker og sett på bakepapir.
Full langpanne.
Etter ca. 45 minutters heving. Spray på / pensle på vann og dryss evt. med litt valmuefrø.
Stek som anvist i fremgangsmåten. Avkjøl på rist.
Rundstykkene blir ekstra saftige når de blir stekt sammen på denne måten, og når du bruker Bakemjølka fra Rørosmeieriet.

 

5 based on 1 reviews
10 Kommentarer
  • Siri Rygh
    Svar
    Skrevet på08:14, 15. oktober 2021

    Hva hvis ovnen bare går opp til 250 grader?

  • Carina Leganger-Krogstad
    Svar
    Skrevet på11:45, 15. oktober 2021

    Hei! Kan disse heve på benken over natten, om man f.eks bare tar i 1/2 ts tørrgjær? 🙂

  • Thomas Våge
    Svar
    Skrevet på22:26, 15. oktober 2021

    Har lurt litt på bakemjølk. Merker man veldig forskjell når det kommer til gjærdeigsbakst?

  • Judy
    Svar
    Skrevet på21:19, 1. februar 2023

    Det sitter langt inn å skru opp ovnen så høyt for bakst.

  • Heidi
    Svar
    Skrevet på15:37, 8. mars 2024

    Kan man bruke ren kjernemelk til denne oppskriften? 🙈

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Bollefocaccia med ba..

Brune bananer på benken (igjen!) og fryseren er...

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...