Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Havreflarn

Enkle småkaker som alle liker! Jeg har hatt en oppskrift på havreflarn liggende på krem.no tidligere, den var ikke særlig vellykket og er nå fjernet til fordel for denne, som ble akkurat sånn jeg ville ha dem.

Jeg måtte lage dem to ganger fordi jeg syntes de ble for søte første gang. Disse har perfekt sødme etter min mening. Hvor mye de flyter ut kommer litt an på størrelsen på egget. Mitt egg var lite og disse ble derfor litt høye midt på. Det gjorde kakene litt småseige, noe jeg godt kan like.


Havreflarn ca. 25 stk
100 g sukker
60 g smør/margarin
1 egg
100 g (ca. 2 dl) havregryn
15 g hvetemel (3 ss)

Slik gjør du:
1. Visp egget med sukker, tilsett smeltet smør, havregryn og mel.
2. Fordel på en plate med en skje. Kakene flyter litt utover så ikke plasser for tett.
3. Stek på 200 grader i ca. 10 minutter.
4. Oppbevares i tett boks i romtemperatur.

PS. Disse kakene trenger ikke bakepulver, men liker du dem sprøe(re), prøv å tilsette en halv teskje.


Vei opp alle ingrediensene, rør alt sammen.
Bruk en skje og fordel røra på plate. Blir ca. 25 stk.
Kjempegode småkaker som kan lages hele året rundt.
Be the first to write a review
7 Kommentarer
  • Nina kallestad
    Svar
    Skrevet på09:49, 22. november 2020

    Disse skal jeg lage 🤩. Kan en bruke lettkokte havregryn,?

  • Marit Kjeksrud Amundsen
    Svar
    Skrevet på08:41, 3. desember 2020

    Disse var veldige gode! Nam! Men, mine flyter utover. Noen tips? Mer mel, mindre smør eller egg? Lagde dobbel porsjon. Pt så stekes bare færre av gangen.

    Vi kommer til å lage de igjen selvom jeg ikke får de til for dette var digg!

      • Marit Kjeksrud Amundsen
        Svar
        Skrevet på09:14, 3. desember 2020

        Tusen takk for utrolig raskt svar! Bordstabelbakkels neste stopp.

  • Marthe
    Svar
    Skrevet på18:19, 6. desember 2020

    Hei, kan denne lages dagen før?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...