Din handlekurv er nå tom!
Havreflarn
Enkle småkaker som alle liker! Jeg har hatt en oppskrift på havreflarn liggende på krem.no tidligere, den var ikke særlig vellykket og er nå fjernet til fordel for denne, som ble akkurat sånn jeg ville ha dem.
Jeg måtte lage dem to ganger fordi jeg syntes de ble for søte første gang. Disse har perfekt sødme etter min mening. Hvor mye de flyter ut kommer litt an på størrelsen på egget. Mitt egg var lite og disse ble derfor litt høye midt på. Det gjorde kakene litt småseige, noe jeg godt kan like.
Havreflarn ca. 25 stk
100 g sukker
60 g smør/margarin
1 egg
100 g (ca. 2 dl) havregryn
15 g hvetemel (3 ss)
Slik gjør du:
1. Visp egget med sukker, tilsett smeltet smør, havregryn og mel.
2. Fordel på en plate med en skje. Kakene flyter litt utover så ikke plasser for tett.
3. Stek på 200 grader i ca. 10 minutter.
4. Oppbevares i tett boks i romtemperatur.
PS. Disse kakene trenger ikke bakepulver, men liker du dem sprøe(re), prøv å tilsette en halv teskje.
Nina kallestad
Disse skal jeg lage 🤩. Kan en bruke lettkokte havregryn,?
Elin Krem.no
Det går fint.
Marit Kjeksrud Amundsen
Disse var veldige gode! Nam! Men, mine flyter utover. Noen tips? Mer mel, mindre smør eller egg? Lagde dobbel porsjon. Pt så stekes bare færre av gangen.
Vi kommer til å lage de igjen selvom jeg ikke får de til for dette var digg!
Elin Krem.no
Mer mel. Noen ganger er det egget som er for stort, da er det bare å kompensere med litt mel.
Marit Kjeksrud Amundsen
Tusen takk for utrolig raskt svar! Bordstabelbakkels neste stopp.
Marthe
Hei, kan denne lages dagen før?
Elin Krem.no
ja