Havreflarn

Havreflarn

Picture

Tradisjonsrik kaffekake

Havreflarn – en sikker vinner. Karamellaktige, lette og knasende sprø.
Havreflarn
80 g smør
100 g sukker
100 g havregryn
1 ss hvetemel
3 ss fløte

Smelt smør. Bland sammen det tørre, rør inn smør og fløte. Sett små topper på en bakeplate med god avstand. Stekes på ca. 220 grader til de er gylne.

Lett buet:
Løsne forsiktig med en palettkniv mens de enda er litt varme og legg over en bakepinne.

7 Kommentarer
  • Line
    Svar
    Skrevet på07:34, 3. desember 2013

    Heisann,
    Forsøkte å lage disse havremakronene, men fikk ikke helt til. Brukte vanlige store havregryn, og fulgte oppskriften. Men de ble altfor myke, når jeg stekte dem mer så ble de brent i kantene. Er det noe jeg kan ha gjort feil? Evt heller brukt «små-havregryn»?
    Også lurer jeg på hvordan man lager sjokoladeflarn, kan man bruke denne oppskriften til det? Bruker du da delfiafett i sjokoladen som skal være mellom havreflarn?
    Takknemlig for svar =)

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på12:15, 3. desember 2013

    Hei Line! Disse blir sprø i kantene men seige i midten. Det kan hende du kan skru ned temperaturen litt – tror ikke du har gjort noe feil 🙂 Jeg brukte vanlige lettkokte havregryn (de er ikke store). Vet dessverre lite om sjokoladehavreflarn med fyll i midten. Du kan sikkert benytte denne oppskriften, tilsett da litt kakao (smak deg frem) 🙂

  • Siri
    Svar
    Skrevet på14:01, 22. desember 2014

    God kveld, Oskar og jeg er i full gang her på kjøkkenet. De ble helt tipp topp!

  • Pia Johansen
    Svar
    Skrevet på21:17, 28. juli 2016

    Hei nydelige på smak 🙂 utseende messing helt anderledes enn på bildet. Var akkurat som om røra var mettet på smør. Er det fordi jeg brukte melange og ikke smør?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:16, 29. juli 2016

      Jeg hadde et annet brett også Pia – det så helt annerledes ut – alt fløt i hverandre. Det er mye smør, ja, og for at de ikke skal bade i fett kan du tilsette mer mel. Men da får de en litt mer kake-konsistens. Melange eller smør er bare et smaksspørsmål 😉

  • Snuppa
    Svar
    Skrevet på10:06, 13. oktober 2016

    Hva i all verden er en bakepinne?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på12:05, 13. oktober 2016

      Det kan du jo spørre om Snuppa. Jeg mener en sånn rullepinne av tre. Eller en kjevle, eller en flaske, eller et eller annet som har bøyd form.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits