Hvit sjokolademousse med knallfylt krønsj

Hvit sjokolademousse med knallfylt krønsj

Picture

Knallgod nyttårsdessert

Har ikke nyttårsfesten tatt skikkelig av, så lover jeg den får fart når du serverer denne lekre desserten, fylt av sødme, sjokolade og knall! 

Jeg elsker å overraske, og er hekta på popping candy. Popping candy er små biter av sukker som eksploderer når det kommer i munnen. Det «går av» i kontakt med fuktighet, men ved å blande det inn i sjokolade vil det holde på kruttet helt til det kommer i munnen. (Popping candy kjøpte jeg på Europris). For ekstra krønsj har jeg blandet inn rice crispies. Har du ikke rice crispies kan du bruke hakket corn flakes. Den hvite sjokolademoussen blir ganske flytende, men vil få en lett luftig og kremete konsistens etter noen timer på kjøl. Denne desserten kan du gjerne lage dagen før du skal bruke den og ta med deg dit du skal.

Knallfylt krønsj
30 g rice crispies
35 g mørk sjokolade
2 ss Popping candy

Picture

Picture

Hvit sjokolademousse
(til ca. 10 personer)

2.5 dl helmelk
40 g sukker
4 eggeplommer
3 plater gelatin

150 g hvit sjokolade
3 dl kremfløte

4 eggehviter
50 g sukker

Slik gjør du:
1. Bland sammen smeltet mørk sjokolade, rice crispies og popping candy. Klem det ut i en form og la stivne.
2. Legg gelatin i bløt mens du koker en vaniljesaus av eggeplommer, sukker og melk. Varm melken til kokepunktet og hell den over eggeplommer og sukker. Hell alt tilbake i kjelen og varm til det begynner å tykne. Pass på så det ikke koker, da vil det skille seg. Klem ut vannet av gelatinen og rør den inn i den varme sausen.
3. Hakk den hvite sjokoladen i biter og hell vaniljesausen over. Rør til sjokoladen er helt blandet inn. Avkjøl. NB! Må være godt avkjølt før du går videre.
4. Pisk kremfløte til slapp krem og rør inn i den godt avkjølt sausen. 
5. Pisk eggehviter og tilsett sukker litt etter litt. Eggehvitene skal ikke være helt stivpisket, men blank og litt bløt. Bland inn eggehvitene i røren. 
6. Fyll i porsjonsglass og sett kjølig i 3-5 timer. Før servering, knekk opp passe store biter med sjokoladekrønsj og legg i glassene.

Picture

Picture

Picture

Denne desserten er laget på en klassisk vaniljesaus. Det viktigste å huske er å avkjøle sausen godt før du rører inn pisket kremfløte og stivpiskede eggehviter.
Picture

17 Kommentarer
  • EvyH
    Svar
    Skrevet på07:45, 30. desember 2013

    Hei! Vaniljekrem uten vanilje? Så d skal ikke være noen form for vanilje i denne dessertn? 🙂 høres for øvrig nydelig ut! 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:07, 30. desember 2013

      Hei Evy! Nei, altså. Det var kanskje litt feil å si vaniljesaus, men det jeg mente er at man lager sausen på samme måte, som om det var en vaniljesaus. Det er ikke vaniljesmaken som skal tre frem i denne desserten, men smak av hvit sjokolade. Du kan gjerne putte vaniljestang i sausen, det går helt fint det også, men etter min mening er det ikke nødvendig. Smakene som er i denne desserten harmonerer perfekt som de er 🙂

  • Beate L
    Svar
    Skrevet på09:03, 30. desember 2013

    Så utrolig gøy med knallfylt krønsj! 🎉😳😂 Elsker hvit sjokolade – og overraskelser – så dette MÅ bli desserten på nyttårsaften!
    Godt nytt år, og takk for alle flotte oppskrifter i året som har gått.
    Hilsen Beate

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:22, 30. desember 2013

      God nyttår til deg også Beate! Takk for ros og lykke til med desserten 🙂

  • Lene N
    Svar
    Skrevet på13:01, 30. desember 2013

    Hei!
    Krise…Hehe. Hvor får jeg tak i rice crispies? Har vært på Spar, Meny og Rema 1000 uten hell… Håper dette blir slageren på nyttårsfesten i år 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:20, 30. desember 2013

      Hei Lene! Jeg fant det på Coop Obs. Husk at du får det i sånne småpakker også. Ellers kan du fint erstatte det med Corn Flakes 🙂 Lykke til!

      • Lene N
        Svar
        Skrevet på15:10, 30. desember 2013

        Tusen takk for raskt svar 🙂 Godt nyttår!

  • Mira m
    Svar
    Skrevet på14:42, 19. februar 2014

    er det veldig krise hvis man ikke har oppi krem?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på15:00, 19. februar 2014

      Hei Mira. Den vil da bli en pudding. Kremen gjør den mer bløt og mild i smak.

  • Mangus
    Svar
    Skrevet på17:00, 17. desember 2014

    Lagde denne til nyttår i fjor, ble en slager! Nå må jeg bare leite meg frem til noe jeg kan overgå dette med! tkk for bra tips!:D

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på01:24, 18. desember 2014

      Hei Magnus, så gøy å høre! I år har jeg laget en nyttårsdessert med champagne og jordbær. Kommer på bloggen i løpet av romjulen 🙂

  • Vilde
    Svar
    Skrevet på13:45, 29. desember 2015

    Hei!
    Hvordan tror du det ville vært å laget denne først, og fylt halve glasset med, for deretter å fylle på med mørkt sjokolademousse etter at den hvite har stivnet?
    Vilde

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:31, 29. desember 2015

      Det er et veldig godt forslag Vilde. Bare pass på at det ikke blir for søtt – lag gjerne en bærsaus som serveres ved siden av.

  • Lina
    Svar
    Skrevet på00:04, 20. desember 2017

    Hei Elin,
    Er det mulig å erstatte gelatinplatene med agar agar? Finner ikke halal gelatinplater 😩

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:49, 20. desember 2017

      Kan du sikkert. Aner ikke forhold og mengde da jeg aldri har jobbet med agar agar.

  • Tone-Mari Bratlien Pettersen
    Svar
    Skrevet på14:35, 30. desember 2018

    Går det bra å lage den dagen før?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på10:45, 1. januar 2019

      Ja!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits