Konfirmasjonskake til Jakob

Konfirmasjonskake til Jakob

Picture

Marsipankake med bringebærkrem, pyntet med friske blomster

Klassisk marsipankake med bringebærkrem, pyntet på enkleste måte – med friske blomster. 
I helgen var jeg i konfirmasjon og selvfølgelig stilte tanta med ei skikkelig marsipankake. Jeg gjorde det enkelt for meg selv og pyntet med friske blomster. Vil du pynte med friske blomster, sjekk at det du stapper inn i kaka ikke er giftig. Mange planter (som for eksempel peoner) er giftige. Google det en gang for mye enn en gang for lite! Roser og nelliker er ikke giftige, men det er jo ikke sånn at gjestene sitter og knasker i seg de friske blomstene på kaka. Legg alltid en tallerken ved siden av, så gjestene kan legge blomstene på siden etterhvert som de skjærer i den. 

(ps. Alle bildene er denne gang tatt med mobilen (jeg bruker et kamera til vanlig) derfor beklager jeg om noen av bildene ikke har så god kvalitet som til vanlig..)

Sukkerbrød til form 24-26 cm
5 egg
125 g sukker
125 g hvetemel
1 ts bakepulver

Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
2. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.
3. Helles i en smurt form. Tips! Kle bunnen av springformen med bakepapir. Da blir den lettere å hvelve.

Ovnstemperatur: 175 grader, steketid: ca.30-40 min.

Ca. 300-400 g bringebærsyltetøy
2 pk marsipan (ca. 800 g)
8 dl kremfløte tilsatt 8 ss sukker
Smeltet sjokolade til skrift
​Friske roser og nelliker til pynt

Del kakebunnen i tre. Ha på godt med syltetøy nederst på bunnen. Pisk 8 dl kremfløte og ta av ca. en tredjedel av kremen. Bland inn bringebærsyltetøy i resten av kremen. Smak til – det skal smake skikkelig av bringebær. Ha på bringebærkrem, stryk utover og gjenta med neste lag. Legg på den siste bunnen og stryk opp kaken med kremen du tok av. Sett kaka i kjøleskapet. 

Bruk alltid mer marsipan enn du tror du trenger. Her har jeg brukt hvit marsipan fra Odense, to pakker. Kna det godt sammen til en kule. Kjevle en runding, bruk melis over og under. Kjevle marsipanen til den er ca. 1.5 mm og løft den over på kaken. For å unngå bretter på kanten: Dra i marsipanen samtidig som du klemmer inntil. Bruk en kniv eller et pizzahjul og skjær rundt kanten. Rull en lang lisse av marsipanrestene. Legg rundt kanten og bruk for eksempel en saks for å lage mønster. 

Smelt 2-3 ruter (vanlig) sjokolade i mikro eller over vannbad og lag et kremmerhus. Klipp et hull i posen og skriv mens sjokoladen er varm. 

​Klipp til blomster og plasser på kaken samme dag som den skal spises. 

Vil du se hvordan man lager en marsipankake trinn for trinn – se her 

Picture

Picture

Picture

Jeg har et veldig rennende syltetøy, men om du ikke har det – dynk kaken med for eksempel brus eller jus. 
Picture

Picture

Picture

Kna sammen marsipanen før den skal kjevles. Bruk dobbelt så mye som du trenger. (Her har jeg brukt hvit marsipan fra Odense)
Picture

Picture

Kle kaken med marsipan og skjær bort overflødig marsipan. Rull en lisse og legg rundt. Finn noe du kan lage mønster med, for eksempel en saks. 
Picture

Picture

Smelt sjokolade, lag et kremmerhus av matpapir og klipp et tynt hull. 

Pynt med blomster samme dag som kaken skal spises. 

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits