- Krem.no - https://krem.no -

Kronprinsessekake

Kronprinsessekake

Den royale kvinnen av folket fyller i dag førti år og fortjener en helt spesiell Kronprinsessekake! Kaken er laget av en vanlig langpannekake lagt sammen med en litt mer eksklusiv ganachekrem. Med andre ord – litt hverdag og litt fest.   

Til Kronprinsessen fra kakedronninga

I hele sommer er jeg blitt kalt “kakedronning” i VG, og akkurat som kjendiser som ikke kjenner hverandre klemmer når de møtes, føltes det helt naturlig å gjøre stas på min “royal-tittel-kollega”, førtiårsjubilant H.K.H Kronprinsesse Mette-Marit.

I januar lagde jeg noensmå prinsessekaker i anledning Prinsesse Ingrid Alexandras fødselsdag. Disse har jeg brukt som inspirasjon til å lage en liten kake med en liknende krone på toppen. Kaken er liten og mektig, og passer akkurat til familien på Skaugum. Inkludert Milly Kakao 🙂

Som dere vet er jeg skikkelig glad i Sjokoladelangpannekake. Den er ikke spesielt høy, derfor tok jeg en tallerken og skar ut tre like store deler, som ble til bunner. To små rundinger ble også skåret ut til toppen.

I går kokte jeg en ganachekrem bestående av 1/3 l fløte og 200 g sjokolade. (En litt mer konfektaktig Sarah Bernhardkrem) Kremen ble pisket opp, og lagt på bunnene, som  først fikk et tynt lag bringebærsyltetøy. Til slutt smurte jeg opp hele kaken med ganachekrem. (Den lille toppen ble laget på samme måte)

Kaken er trekt med rosafarget sukkerpasta og dekoren er sprøytet med eggehviteglasur. Kronen på toppen er laget i sukkerpasta og pyntet med perler kjøpt på super’n.

Jeg er skikkelig rusten i sprøyte-teknikken, det er mange år siden jeg har laget noe i denne stilen, men det håper jeg dere bærer over med meg…

Blomstene er fioler hentet fra pottene på terrassen. Spiselige! 

Så gjenstår det bare å si: Gratulerer med dagen – håper du får spise masse deilige kaker i dag, Mette-Marit :) 

PS. Skulle du føle førtiårskrisa komme er det bare å starte en bakeblogg. Gjør deg så godt atte!