Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Panna cotta med rabarbra

Panna cotta med rabarbra

Bilde

Enkel, sommerfrisk dessert du kan lage ferdig i forveg

En iskald dessert etter måltidet? Panna cotta er kanskje det enkleste du kan lage på kjøkkenet. Denne er laget med fantastisk gode smaker sammen – vanilje, fløtemelk og rabarbra. Sommersmaker!
Panna Cotta med rabarbra ( 4-6 porsjoner)

3 dl kremfløte (en kartong)
3 dl helmelk
1- 1.5 stk vaniljestang
90 g sukker
4 plater gelatin

Baking av rabarbra:
ca. 300-400 g rabarbra (delt i 4-5 cm biter)
ca. 50 g sukker
1/2 vaniljestang
​2-3 ss vann

Legg først 4 blader gelatin i kaldt vann. Del vaniljestengene og skrap ut vaniljefrø. Ha melk, fløte og sukker i en kjele sammen med vaniljefrø og vaniljestenger. Varm til kokepunktet. Klem ut vannet av gelatinen og rør den inn i den varme fløteblandingen. Fjern vaniljestengene og hell opp i porsjonsglass, eller i en form. For at vaniljefrøene ikke skal samle seg i en klump i bunnen av glassene venter du til blandingen er nesten kald før du heller i glassene og setter kjølig. (Skal du lage desserten i en form som skal hvelves anbefales å tilsette et par plater ekstra med gelatin). Settes i kjøleskap i minimum en time før de skal serveres. Kan fint lages dagen i forvegen.

Baking av rabarbra:
Ha biter av rabarbra (er skuddene nye behøver du ikke skrelle rabarbraen) i en ildfast form, strø over sukker og ha i vann, vaniljefrø og vaniljestang. Legg over folie og bak på 175 grader til de begynner å safte/møre. Rabarbraen skal ikke steke så mye at den går i oppløsning. Tar ca. 15-30 minutter.

Montering:
Avkjøl rabarbraen helt og la den gjerne stå natten over i sin egen sirup. Når panna cottaen er helt stiv, legg på sirup og rabarbra på toppen. Server og spis 🙂

Bilde

Bilde

Be the first to write a review
4 Kommentarer
  • Skrevet på14:58, 21. juni 2017

    Ser nydelig ut. Det er farlig å være sulten, samtidig som man leser bloggen din. Blir veldig fristet av alt det gode du lager.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på15:24, 21. juni 2017

      Takk for det!

  • Hilde
    Svar
    Skrevet på13:53, 7. desember 2021

    Kan man ha panna cottaen i slike metall muffinengangsformer? tåler dei å stå litt over et døgn på kjøl? tips til korleis dei får den lettast ut av formen?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på14:47, 7. desember 2021

      Ja, du kan bruke aluminiumsformer. De tåler å stå flere døgn, men må pakkes inn. Dyppes i varmt vann for å løsne.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...