Panna cotta med rabarbra

Panna cotta med rabarbra

Bilde

Enkel, sommerfrisk dessert du kan lage ferdig i forveg

En iskald dessert etter måltidet? Panna cotta er kanskje det enkleste du kan lage på kjøkkenet. Denne er laget med fantastisk gode smaker sammen – vanilje, fløtemelk og rabarbra. Sommersmaker!
Panna Cotta med rabarbra ( 4-6 porsjoner)

3 dl kremfløte (en kartong)
3 dl helmelk
1- 1.5 stk vaniljestang
90 g sukker
4 plater gelatin

Baking av rabarbra:
ca. 300-400 g rabarbra (delt i 4-5 cm biter)
ca. 50 g sukker
1/2 vaniljestang
​2-3 ss vann

Legg først 4 blader gelatin i kaldt vann. Del vaniljestengene og skrap ut vaniljefrø. Ha melk, fløte og sukker i en kjele sammen med vaniljefrø og vaniljestenger. Varm til kokepunktet. Klem ut vannet av gelatinen og rør den inn i den varme fløteblandingen. Fjern vaniljestengene og hell opp i porsjonsglass, eller i en form. For at vaniljefrøene ikke skal samle seg i en klump i bunnen av glassene venter du til blandingen er nesten kald før du heller i glassene og setter kjølig. (Skal du lage desserten i en form som skal hvelves anbefales å tilsette et par plater ekstra med gelatin). Settes i kjøleskap i minimum en time før de skal serveres. Kan fint lages dagen i forvegen.

Baking av rabarbra:
Ha biter av rabarbra (er skuddene nye behøver du ikke skrelle rabarbraen) i en ildfast form, strø over sukker og ha i vann, vaniljefrø og vaniljestang. Legg over folie og bak på 175 grader til de begynner å safte/møre. Rabarbraen skal ikke steke så mye at den går i oppløsning. Tar ca. 15-30 minutter.

Montering:
Avkjøl rabarbraen helt og la den gjerne stå natten over i sin egen sirup. Når panna cottaen er helt stiv, legg på sirup og rabarbra på toppen. Server og spis 🙂

Bilde

Bilde

2 Kommentarer
 • Skrevet på14:58, 21. juni 2017

  Ser nydelig ut. Det er farlig å være sulten, samtidig som man leser bloggen din. Blir veldig fristet av alt det gode du lager.

  • Konditor-Elin
   Svar
   Skrevet på15:24, 21. juni 2017

   Takk for det!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Lakrisfudge

Om jeg liker lakris? Ja, det gjør jeg!...

Bordkort i pepperkak..

Spiselige bordkort er alltid gøy, og å lage...

Snømann-makroner

Snømannen Kalle er en makron fylt med hvit...

Peppernøtter

  Jeg liker godt at peppernøttene er sprø...

Biscotti med kardemo..

Jeg har etter hvert fått et lite knippe...