Sjokoladecornflakes

Sjokoladecornflakes

Picture

Knasende godt og ferdiglaget på under 10 minutter.
Picture

Smeltet sjokolade, sirup og smør røres sammen over svak varme og helles over cornflakes.
Picture

Bland godt sammen, slik at alt blir dekket med sjokolade.
Denne oppskriften har jeg hentet fra BBC Good Food – cooking with kids. Oppskriften er enkel, og la gjerne barna selv få veie, blande og røre.
Raskt, enkelt og knasende godt!

50 g sjokolade
(lys eller mørk)
25 g smør
1 ss lys sirup
50 g cornflakes

Smelt sjokolade, smør og sirup over svak varme, enten i mikroovn eller i en kjele. Hell sjokoladeblandingen over cornflakes (som er litt knust). Bland godt. Fordel sjokoladekrisp med to skjeer over i små muffinsformer. Settes kjølig. Om du ønsker litt appelsinsmak kan du raspe det ytterste av skallet på en halv godt vasket appelsin og blande inn.

23 Kommentarer
  • Helena
    Svar
    Skrevet på10:54, 3. april 2013

    kjempegodt!

  • Elin
    Svar
    Skrevet på14:32, 3. april 2013

    Helt enig med deg Helena – knasende godt 🙂

  • Hege
    Svar
    Skrevet på02:56, 14. desember 2013

    På denne oppskriften har jeg lært å bruke 1 pl kokesjokolade en stor pl melkesjokolade smeltes og blandes. Corn flaks etter behov… veldig god.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på03:59, 14. desember 2013

      Det funker sikkert fint Hege. Da får du en stor porsjon 🙂

  • Ingrid Kristiansen
    Svar
    Skrevet på05:06, 14. desember 2013

    Dette så da enkelt og godt ut. Jeg skal gjøre dette sammen med mine barnebarn.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på11:32, 14. desember 2013

      Veldig hyggelig Ingrid 🙂 Her i huset er disse favoritter, både å lage og å spise 🙂

  • julie
    Svar
    Skrevet på13:16, 13. januar 2014

    dette skal jeg lage i morgen det gleder jeg meg til. det ser kjempe godt ut.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:40, 13. januar 2014

      ER godt også 🙂 Lykke til i morgen Julie 🙂

  • Elisabeth
    Svar
    Skrevet på16:48, 25. november 2015

    Hvordan oppbevares disse for å beholde sprøheten i cornflakes’en?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på17:58, 25. november 2015

      I romtemperatur! Pakk inn i en boks eller noe sånt 🙂

  • Caroline
    Svar
    Skrevet på21:01, 7. desember 2015

    Blir super godt om man blander i super chips 🙂

  • Heidi
    Svar
    Skrevet på11:21, 11. desember 2015

    Anbefaler å prøve med hvit sjokolade, det er kjempegodt! 🙂

  • Sigrid
    Svar
    Skrevet på09:47, 13. april 2016

    Hei! 🙂
    Dette så godt ut. Hvor mange passe store muffinsformer holder mengden til?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:52, 13. april 2016

      Vanskelig å si, men kanskje 20 stykker?

      • Sigrid
        Svar
        Skrevet på23:08, 14. april 2016

        Tusen takk 🙂

      • Ingebjørg
        Svar
        Skrevet på20:27, 6. juni 2017

        Jeg fikk 12 stykker. Skulle det vært fordelt i flere former, ville de blitt veldig små. De var veldig populære her 🙂 Så tusen takk for oppskriften!

  • Mette
    Svar
    Skrevet på21:41, 6. desember 2016

    Går det an på noen måter å smelte det i mikroen?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:48, 7. desember 2016

      Sjokoladen kan smeltes i mikro, ja.

  • Noen
    Svar
    Skrevet på16:15, 12. februar 2017

    Det ser veldig lett ut

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på16:19, 12. februar 2017

      Er lett også 🙂

  • Ida Nyløkken
    Svar
    Skrevet på22:09, 20. april 2017

    Hvor lenge vil du si de holder seg? 😊

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på23:13, 20. april 2017

      3-4 uker

      • Ida Nyløkken
        Svar
        Skrevet på22:29, 21. april 2017

        Ikke verst 🙂 Vi skal ha dåp neste helg, og tenkte jeg skulle få lagd litt denne helga 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits