Stekte epler

Stekte epler

Picture

Epler med kanel, sukker og hyssing

Stekte epler er en hverdagsdessert jeg husker fra barndommen. Her har jeg brukt armomaepler fra Telemark og gitt eplene litt mer smak ved å tilsette kanel og sukker i mellom eplebåtene. Det ble såååå himmelsk godt!  
Så superenkelt, og så superdupergodt! Dette er noe av det beste som finnes, og i dag fant jeg på noe nytt. Hadde ikke den dingsen til å hule ut kjernen av eplet med, så jeg brukte en epledeler. Tok ut kjernen og la eplet ut som en stjerne. Så drysset jeg på en blaning av sukker og kanel, bant eplet sammen med en hyssing og satte den i den ildfaste forma. 

Du kan godt putte godsaker ned i det hullet i midten – jeg hadde bare en klatt smør og litt ekstra sukker. Du kan for eksempel bruke hakkede mandler, litt revet marsipan, rosiner, nøtter, kanel og honning. Eplene steker på mellom 20 og 30 minutter (avhenger av størrelse) og vil falle sammen om de steker lenger. Mine var sånn passe store og stekte 20 minutter – da var det fortsatt litt tyggemotstand i eplet. 

Hyssingen falt av på noen av eplene, men det gjorde ingen verdens ting. Denne desserten serveres helst litt lun med is eller vaniljesaus til. 

Stekte epler 
4 epler
4-6 ss sukker (jeg blandet litt brunt sukker med  vanlig sukker)
2 ts kanel 
4 klikker smør på toppen av hvert eple.

Naturlig hyssing (ikke nylon eller plast)

Slik gjør du:
1. Fjern kjernen på eplet ved hjelp av en epledeler.
2. Legg det delte eplet på en tallerken og dryss over sukker og kanel. 
3. Samle eplet sammen og knyt en hyssing rundt. 
4. Stek på ca. 180 grader i 20-30 minutter. Midt i ovnen. 
5. Serveres med det samme! 

Har du smakt hasselback-epler? 

Picture

Del eplet med en epledeler, bland sammen sukker og kanel.
Picture

Dryss over sukker og kanel, samle eplet sammen….
Picture

…og knyt på en hyssing. Sett i en ildfast form og fyll hulrommet med for eksempel litt smør, hakkede nøtter, rosiner eller honning. 
Picture

Stekte epler med hyssing er veldig praktisk, for så fort hyssingen er fjernet faller de passe store bitene ifra hverandre. Spises varme med krem,is eller vaniljesaus.
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits