Din handlekurv er nå tom!
Stekte epler
Epler med kanel, sukker og hyssing
Du kan godt putte godsaker ned i det hullet i midten – jeg hadde bare en klatt smør og litt ekstra sukker. Du kan for eksempel bruke hakkede mandler, litt revet marsipan, rosiner, nøtter, kanel og honning. Eplene steker på mellom 20 og 30 minutter (avhenger av størrelse) og vil falle sammen om de steker lenger. Mine var sånn passe store og stekte 20 minutter – da var det fortsatt litt tyggemotstand i eplet.
Hyssingen falt av på noen av eplene, men det gjorde ingen verdens ting. Denne desserten serveres helst litt lun med is eller vaniljesaus til.
4 epler
4-6 ss sukker (jeg blandet litt brunt sukker med vanlig sukker)
2 ts kanel
4 klikker smør på toppen av hvert eple.
Naturlig hyssing (ikke nylon eller plast)
Slik gjør du:
1. Fjern kjernen på eplet ved hjelp av en epledeler.
2. Legg det delte eplet på en tallerken og dryss over sukker og kanel.
3. Samle eplet sammen og knyt en hyssing rundt.
4. Stek på ca. 180 grader i 20-30 minutter. Midt i ovnen.
5. Serveres med det samme!
Har du smakt hasselback-epler?
|
|