Tertewienerbrød

Tertewienerbrød

Picture

Latmannswienerbrød laget av ferdig butterdeig

Knasende sprøtt, ikke så søtt, men godt å servere til kaffen. I heten har jeg tatt snarveien til kaffekosen. 

I disse hete, hete sommertider er det lite søtt som frister. Det går for det meste i gjærbakst og is. LIkevel, jeg fikk lyst til å diske opp med noe godt til kaffen, og nederst i fryseren fant jeg jammen ei pakke med ferdig butterdeig. Det ble i dag til disse jukse- wienerbrødene.

Som du kanskje vet er ferdigkjøpt butterdeig laget med margarin. Liker du smørsmaken bedre? Da kan du jo prøve å rulle butterdeigen selv.Klikk her for oppskrift.

Tertewienerbrød 
1 pakke ferdige plater med butterdeig
vaniljekrem eller syltetøy
litt bær

Slik gjør du:
1. Legg butterdeigplatene på et bakepapir under og la tine ca. 10 min. 
2. Kjevle deigplatene noe og del i to. Legg over på en bakeplate.
3. Legg på en klatt med vaniljekrem og et bær eller to i midten. La deigen hvile ca. 30 minutter før du steker. 
4. Stek på 210 grader i 15-20 minutter. 

Picture

Kjevle deigplatene og del i to. 
Picture

Lag firkanta deigstykker og form som du ønsker (eller bare legg fyllet på firkantene). Jeg brukte vaniljekrem og bær som fyll. Du kan godt bruke bare (fast) syltetøy eller oppskåret fast frukt som eple, fersken eller lignende. 
Picture

Picture

Ei litta stang ble det også…
Picture

Lag melisglasur eller gjør som jeg har gjort her, bare dryss på litt melis på toppen. 
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits