Din handlekurv er nå tom!
Aniskringler
Småkringler med lakris-smak
Aniskringler er rett og slett hveteboller med lakris-smak. De smaker helt fortreffelig med litt smør og brunost på, ta gjerne med om du skal ut på tur. I denne oppskriften bruker jeg hele anis-frø som jeg knuser lett for å få frem smaken bedre. I tillegg har jeg i litt kardemomme for å få den gode smaken av hveteboller.
2.5 dl melk
50 g sukker
50 g smør
1/2 pakke gjær
½ ts kardemomme
1 ts anisfrø
ca. 400 g hvetemel
Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.
Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm, rør ut gjæren og hell i.
2. Tilsett smeltet smør.
3. Deigen eltes godt til den er smidig.
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og deles opp i passe store emner som formes til kringler og settes på plate med bakepapir.
6. La kringlene heve på et varmt sted før det pensles med egg utblandet med litt vann.
7. Stekes på 220 grader 10 -15 minutter.
Toralv
gunnhild meisingset
I dag bakes det aniskringer som skal gies bort i julegave 😊🎄👍
Elin Krem.no
Så koselig 🙂
Linda
Kan disse lages på tangzhong -styrke? 🙂
Elin Krem.no
Ja, klart de kan.