Din handlekurv er nå tom!
Banana bread (banankake)
Jeg hadde TRE brune bananer liggende, perfekt når man vil lage et banana bread som alle nå plutselig har begynt å si. Det er noe jeg har stusset over. Enten kalles det banana bread fordi noen føler seg sunnere av å spise kake som heter brød, eller så er det fordi vi er så påvirket av det engelske språket at vi sjøl ikke veit hva ting heter lenger.
Den har nemlig svært lite med brød å gjøre – det er kake. Punktum. MEN! På grunn av de brune bananene behøver du ikke et halvt lass med sukker i kaka. Jo brunere bananer, jo bedre. Så leste jeg et sted på nettet at hvis du ville fremskynde prosessen, altså gjøre bananene mer sødmefylte, kan du legge dem i ovnen på 180 grader i et kvarters tid eller noe sånt. Så skallet blir brunt. Har ikke prøvd det selv, altså, men kan jo være kjekt å vite dersom du har gule, harde bananer (uten særlig sødme) og ikke vil tilsette ekstra med sukker i kaka.
Ingen bananer er like store, derfor har jeg med en halv dl melk i oppskriften som du tilsetter dersom kakerøra er fast. Den skal være sånn passe suppete, og ettersom mine bananer var store, behøvde jeg ikke den skvetten med melk. Det var nok fuktighet fra bananene.
PS. Har du ikke tre bananer, bruk to og tilsett 0.75 dl melk
Jeg merker at min ovn taper seg for hvert år som går, derfor vil jeg opplyse om at jeg har stekt min kake på 195 grader varmluft. Ingen ovner er like, min mistenker jeg ligger 10-15 grader under det den viser, derfor skrur jeg opp varmen. Bare ha det i bakhodet dersom du også har en ovn som ikke helt oppfører seg som om den skjønner temperaturen som ønskes.
Banana bread (banankake i brødform)
3 brune bananer
2 egg
100 g smeltet smør
100 g sukker
250 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
100-150 g hakket sjokolade (eller dråper)
evt. 1/2 dl melk om røra er fast
Slik gjør du:
1. Vei opp mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Rør sammen, sånn at bakepulver blir jevnt fordelt.
2. Vei opp sukker for seg selv.
3. Smelt smøret og avkjøl.
2. Mos bananene med en gaffel og tilsett 2 egg.
3. Rør inn smøret, tilsett sukker. Bland godt.
4. Hell blandingen i det tørre. Rør så du ikke får klumper og tilsett sjokolade.
5. Hell kakerøra i en brødform (1.5 liter) – kledd med bakepapir.
6. Stek på 180-195 grader i 45-55 minutter, midt i ovnen på varmluft. Test med en bakepinne. Når det ikke henger deig på bakepinnen er kaka ferdig.
7. Avkjøl godt før du skjærer i den. Kaka kan fryses.
Nakie Skårdal
Jeg har bakt banana bread i kveld og det var kjempegode. Tusen tusen takk for oppskreft. ❤️
Åse Wolland
Takk, takk! Ser ut som ei grei oppskrift, verdt å prøve. Du skriver lettfattelig , inspirerende og ofte morsomt! Prøvd flere av dine oppskrifter med godt resultat. . Så takk igjen for at du deler! Forts. god sommer! Vh Åse.
Maja
Dette var kjempegodt! Tusen takk Elin 🙂
Synne
Dette er en av mine favorittoppskrifter.
Elin Rykke
Kjempefin oppskrift også til muffins👍🏼
Grethe Askvik
Perfekt eg vispa egg og sukker hadde i avkjølt smelta smør Fulgte oppskrifta røra var fin utan melk. Hadde mjøl uten gluten Heilt perfekt. Har kje varmluft starta derfor20 min på 120 grader skrudde opp til 180 samla steiketid 50 min trur det må ver godt med litt is til eller piska krem nam a nam. Tusen takk Elin for inspirasjonen
Ella
Lærte da jeg bodde over dammen at det heter bananbrød fordi det stekes i brødform. Og så er da en særs deilig variant av brødskiva😉