Din handlekurv er nå tom!
Banankake med rabarbra
Saftig kake med rabarbra og banan – kun 2 egg
Det som er viktig med denne kaka er at den ikke må bli for tykk. Den inneholder mye fuktighet, derfor er den enklest å steke i en liten langpanne. Du kan gjerne bake den i en springform, men bruk en store en, hvis ikke er sjansen stor for at kaka kan blir rå. Du behøver ikke skrelle rabarbraen. Så tidlig på sesongen er skallet tynt og nærmest fraværende, mens det litt lenger ut på sommeren har tendens til å bli litt seigere. På toppen har jeg drysset litt perlesukker kjøpt i Sverige. Du kan også bruke vanlig blankt perlesukker.
De litt store bitene med rabarbra egner seg ypperlig til en søtlig banansmak, ja til og med ungene elsket denne myke kaka med en blanding av surt og søtt. Ettersom det er fredag foreslår jeg du skeier ut litt og serverer den litt lun medis eller vaniljesaus til. Eller en kremdott, da.
125 g smør/maragrin
150 g sukker
250 g hvetemel
2 egg
2-3 moste overmodne bananer
2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
2 lange stilker rabarbra
perlesukker
Stekes i en liten langpanne 36 x 25 cm på 180 grader (varmluft) ca. 25-30 min.
Slik gjør du:
1. Rør smør og sukker luftig.
2. Tilsett eggene ett etter ett, og ha i moste bananer. De skal være godt modne, gjerne brune. (Disse bananene gir nemlig best smak).
3. Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og rør forsiktig inn. Ikke rør for mye sammen etter at melet er tilsatt. Den blir da fort seig og gummiaktig.
4. Ha massen over i en langpanne kledd med bakepapir og dytt i biter av rabarbra.
5. Stekes i en liten langpanne 36 x 25 cm på 180 grader ca. 25-30 min.
|
|
Silje
Hei! Kan man bruke frossen rabarbra, eller blir det for mye væske av det?
Konditor-Elin
Går fint å bruke frossen også. Bløtt blir det uansett 😉
Maryam
Denne kaken var supergodt! Selv mannen min som ikke ernsærlig glad i banan smak hadde flerenstykker! Tusen takk for oppskriften Elin!
Konditor-Elin
Så hyggelig å høre Maryam 🙂