Banankake med rabarbra

Banankake med rabarbra

Bilde

Saftig kake med rabarbra og banan – kun 2 egg

Enkel og god kake med en perfekt blanding av surt og søtt.  
De som har fulgt krem.no noen år har kanskje fått med seg at min mest populære oppskrift er en banankake med sjokolade. Så, da jeg atter en gang hadde brune bananer på fruktfatet, pluss et par stilker herlig rabarbra i kjøleskapet, tok jeg sjansen på å kombinere de to smakene. Slett ikke dumt. 

Det som er viktig med denne kaka er at den ikke må bli for tykk. Den inneholder mye fuktighet, derfor er den enklest å steke i en liten langpanne. Du kan gjerne bake den i en springform, men bruk en store en, hvis ikke er sjansen stor for at kaka kan blir rå. Du behøver ikke skrelle rabarbraen. Så tidlig på sesongen er skallet tynt og nærmest fraværende, mens det litt lenger ut på sommeren har tendens til å bli litt seigere. På toppen har jeg drysset litt perlesukker kjøpt i Sverige. Du kan også bruke vanlig blankt perlesukker.

De litt store bitene med rabarbra egner seg ypperlig til en søtlig banansmak, ja til og med ungene elsket denne myke kaka med en blanding av surt og søtt. Ettersom det er fredag foreslår jeg du skeier ut litt og serverer den litt lun medis eller vaniljesaus til. Eller en kremdott, da.

Banankake med rabarbra 
125 g smør/maragrin

150 g sukker
250 g hvetemel
2 egg
2-3 moste overmodne bananer
2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
2 lange stilker rabarbra

​perlesukker

Stekes i en liten langpanne 36 x 25 cm på 180 grader (varmluft) ca. 25-30 min.

Slik gjør du:
1. Rør smør og sukker luftig.
2. Tilsett eggene ett etter ett, og ha i moste bananer. De skal være godt modne, gjerne brune. (Disse bananene gir nemlig best smak).
3. Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og rør forsiktig inn. Ikke rør for mye sammen etter at melet er tilsatt. Den blir da fort seig og gummiaktig.
4. Ha massen over i en langpanne kledd med bakepapir og dytt i biter av rabarbra. 
​5. Stekes i en liten langpanne 36 x 25 cm på 180 grader ca. 25-30 min.

Bilde

Bruk mykt smør – skjær i tynne skiver om det er hardt fra kjøleskapet – og 2 store eller 3 små godt modne bananer. 
Bilde

Denne oppskriften krever kun 2 egg og massen fordeles i en liten langpanne. Dytt i biter av rabarbra.  
Bilde

For å veie opp for den syrlige rabarbraen har jeg drysset på litt perlesukker.
Bilde

Kaka trenger minst 25 minutter i ovnen (jeg brukte varmluft). Det er fordi den inneholder mye fuktighet og trenger å bli skikkelig gjennomstekt. 
Bilde

Så var det kake! Og helg!
4 Kommentarer
  • Silje
    Svar
    Skrevet på18:03, 31. mai 2016

    Hei! Kan man bruke frossen rabarbra, eller blir det for mye væske av det?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på19:52, 31. mai 2016

      Går fint å bruke frossen også. Bløtt blir det uansett 😉

  • Maryam
    Svar
    Skrevet på16:37, 14. juni 2016

    Denne kaken var supergodt! Selv mannen min som ikke ernsærlig glad i banan smak hadde flerenstykker! Tusen takk for oppskriften Elin!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på23:24, 14. juni 2016

      Så hyggelig å høre Maryam 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits