Din handlekurv er nå tom!
Blåbærmuffins med vaniljekrem
Har du en rest med vaniljekrem i kjøleskapet? Da syntes jeg du skal laget et brett med muffins og putte en liten dært vaniljekremen i hver av muffinsene. Har du ikke blåbær? Bruk bringebær, eple, rabarbra, plommer, pærer, sjokolade, kokos eller hva annet du måtte like.
Husk å bruke romtempererte ingredienser. Hvis smør/ margarin er kaldt – skjær det i tynne skiver og legg utover en tallerken. Er eggene kalde? Legg dem i en bolle med varmt vann. Blåbærene kan gjerne være frosne. De tiner raskt.
Vaniljekremen vil synke til bunns, men det smaker likevel himmelsk godt!
Blåbærmuffins med vaniljekrem (12 muffins)
3 egg
150 g smør
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
0.5 dl melk (om massen er fast – hvis ikke kan det droppes)
100-150 gram blåbær (eller annen frukt eller bær)
Slik gjør du:
1. Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin).
2. Rør inn ett og ett egg.
3. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. Ikke rør for mye.
4. Rør inn blåbær og evt melk til slutt.
5. Fordel i 12 stk muffinsformer. Ha i vaniljekrem i hver muffins, bruk gjerne en sprøytepose.
6. Settes midt i oven på ca. 180 grader ca.20-25 minutter (over/ undervarme)
Ha i litt vaniljekrem i hver muffins. Du trenger ca. halvparten av denne porsjonen vaniljekrem (ca. 100-150 g):
Vaniljekrem
2 eggeplommer
1 1/2 dl h-melk
1 1/2 dl kremfløte
50 g sukker
15 g maisennamel
1/4 vaniljestang eller 3-4 ts ekte vaniljesukker
Rør alle ingrediensene sammen i en kjele. Varm til kremen tykner. Hell over i en beholder og sett kjølig.
Mia Behrns
Blir steketiden den samme om jeg ikke bruker sånn muffinsstekebrett, kun muffinsformer?
Elin Krem.no
Kan hende de steker litt raskere, ja.
Evva
Skal vaniljekremen klemmes på på toppen av muffinen?
Elin Krem.no
Jeg bruker en sprøytepose og klemmer den inni muffinsen
Maria Wærnes
Våres favoritt oppskrift . Har bakt tom. dobbelt porsjon. Tusen takk!