Bollelarver

Bollelarver

Bilde

Oktoberfest

Høstferie, Halloweenfest eller bare lyst til å lage noen smakfulle, fylte larver? 

​Dette er en idè jeg har plukket opp på den store verdensveven. Morsomt! Det må jeg prøve! Som tenkt, så gjort. Denne ideen kan også brukes på salt gjærdeig. Fyll med for eksempel pølse eller pesto – eller begge deler. 

Det er om å gjøre at disse larvene ikke blir for store. Jeg veide opp deigemner på 50-60 gram. Pass på å vri de skikkelig som en S på plata, hvis ikke får de bare en kjedelig, rett form. For skinnende finish – pensle deigen med egg utblandet med litt vann før du setter i ovnen. 

Bollelarver
500 g hvetemel
1 dl sukker
25 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg (valgfritt)

Nugatti, Nutella, Hapå eller nøttepålegg – alt ettersom hva du kan like. 

Har du lest mine beste tips og triks på hvordan du skal lykkes med søt gjærdeig?

Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, tilsett melk (kan godt være kald), smuldre i gjær i bollen og start maskinen. 
2. Tilsett smør og egg. 
3. Deigen eltes godt (minimum 10 minutter med kraftig elting) til den er smidig. 
4. Settes et lunt sted heving. (Pakk bakebollen inn i en pose) 
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse (minimum 1 time) Lag biter på ca. 50 gram eller mer. 
6. Kjevle hver kule til en oval og skjær remser øverst (se bilder under)
7. Fukt deigen med litt vann før har på fyllet og ruller sammen som en pølse. Settes til heving ca. 35-45 minutter til.
8.  Stekes på 210 grader til larvene er gylne. 

Bilde

Fukt deigen med litt vann før du ruller sammen. 
Bilde

Slappe larver. Pass på å vri deigemnene skikkelig (som en S), da ser de ut som larver også når de kommer ut av ovnen. 
Bilde

9 Comments
  • Maja
    Reply
    Posted at 22:40, 3. October 2015

    Kuuuul!

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 00:21, 5. October 2015

      Blir kanskje enda kuuuulere med noen øyne foran? Bare et tips 🙂

  • Posted at 16:00, 6. October 2015

    Så gott 😀

  • Posted at 08:01, 19. October 2015

    Utrolig morsomt! Og så enkelt! Denne tror jeg vil bli en slager hos barna mine ja! 😍

  • daffy
    Reply
    Posted at 21:19, 27. October 2015

    Hm, ser for meg vaniljekrem inni sånn jeg… Disse må testes!

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 08:19, 28. October 2015

      Oh yes! Liker 🙂 Takk for tips daffy.

  • Wenche
    Reply
    Posted at 22:07, 24. October 2017

    Går det an å lage de ferdig uten og steke de for så å legge de i frysen…vil de heve når jeg tiner dem ?

  • Ameneh moradi
    Reply
    Posted at 00:13, 10. November 2017

    Kan fryse den ?

    • KOnditor-Elin
      Reply
      Posted at 08:53, 10. November 2017

      Ja!

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits