Brødpudding med sjokolade og banan

Brødpudding med sjokolade og banan

Picture

Bread and butter pudding, please

Gammelt brød og bananer med gul-brunt skall kan få nytt liv i denne desserten, for her er det de overmodne bananene og den tørre loffen som egner seg best. 
Om du ikke vil ha banan eller sjokolade i brødpuddingen er en neve rosiner absolutt å anbefale mellom brødlagene. Brødpudding med banan og sjokolade spises lun, og lager du den sjokolade og banan-fri smaker den ekstra godt med litt rød saus på toppen. 

Bread and butter pudding 
Ca. 1/2 tørr loff
3 egg
1 eggeplomme
100 g sukker
3 dl melk
2 dl fløte
2 ts vaniljesukker
2 bananer
100 g sjokolade
brunt sukker

Slik gjør du:
1. Skjær skorpene av loffen og del den opp i småskiver. Stryk på smør på skivene og plasser i en ildfast form som rommer 1 – 1 ½ liter.

2. Legg på et lag med banan og strø på litt hakket sjokolade (eller sjokoladedråper).

3. Legg på et nytt lag med loff og gjenta prosessen over. Til slutt legger du et lag med loffbiter på toppen.

4. Bland egg, sukker og vaniljesukker i en bolle. Varm melk og fløte til kokepunktet og hell forsiktig i eggeblandingen mens du rører hele tiden.

5. Hell eggestanden i formen og la den trekke 10-15 minutter. Strø på litt brunt sukker på toppen.

6. Sett formen i vannbad. (Ta en dyp langpanne, putt formen i og hell vann opp til midten av formen). Tips: Det lønner seg å plassere alt i ovnen før du heller på vann.

7. Stek på 160 grader i 45 minutter – 1 time.


Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits