Din handlekurv er nå tom!
Bringebærpai
Bringebærpai
Start med å lage mørdeig. La den hvile i kjøleskap en times tid før du kjevler den ca. 1 – 1 1/2 mm tykk og kler en paiform. Prikk med en gaffel og forstek skallet på ca. 180 grader til det har fått en gyllen farge. (ca. 20-25 min). (Har du mulighet: kle skallet med bakepapir/ alufolie og fyll opp med ukokte erter. Da vil skallet holde fasongen mens det steker, uten å synke sammen på sidene. Fjern ertene og papiret/ alufolie før du heller på eggestand) Lag eggestand: Pisk alt godt sammen. Legg bringebærne i det forstekte paiskallet. Hell på eggestand og stek videre til eggemassen er stivnet. |
Oppskriften på eggestand er den samme som jeg benytter til å lage karamellpudding. Får du eggestand til overs, hell i porsjonsformer og sett i vannbad. Stek i ovnen på ca. 150 grader til massen er stivnet. Vil du se oppskrift på karamellpudding finner du den her
|
Hanne
Hei. Når du skriver » Får du eggestand til overs, hell i porsjonsformer og sett i vannbad. Stek i ovnen på ca. 150 grader til massen er stivnet». Steker du den i ovnen når den står i vannbad, eller står de i vannbad frem til du setter de inn i ovnen?
Konditor-Elin
Hei Hanne. De skal steke i vannbad i ovnen.
Louise
Hei! Ca. hvor lang tid tar det å steke eggemassen før den er stivnet?
Konditor-Elin
Hei Louise – jeg vil anta en halvtime til tre kvarter. Kommer an på hvor mye eggestand du heller i.
Ida
Om jeg bruker frosne bær, burde jeg vende dem i feks potetmel, eller…?
Konditor-Elin
Nei, jeg ser ikke helt hvorfor. Bringebærene vil falle sammen etter steking uansett.
Mette Trobe
Kan jeg bruke vaniljemelk i denne?
Elin Krem.no
ja