Din handlekurv er nå tom!
Charlotte Russe
Retrokaker har preget krem.no det siste halve året, og her får du enda en! Charlotte russe er en gammel traver som består av rullekake og jordbærfromasj. Den tar litt tid å lage, men er en fin kake å sette på bordet, eller å servere som dessert.
Charlotte Russe
Rullekake
3 egg
75 g sukker
75 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av egg og sukker med en håndmikser.
2. Sikt mel og bakepulver og vend inn.
3. Stryk massen utover et bakepapir. Pass på at det ikke blir for tynt.
4. Stek på 210 grader i 7-12 minutter.
5. Legg den ferdigstekte bunne opp ned på et annet bakepapir og dra forsiktig av papiret.
6. Del bunnen i to på langs og stryk på syltetøy. Rull hardt sammen.
Kle en bolle med klar plast. Skjær rullekakene i skiver og legg tett i tett i bollen, sånn at det ikke blir glipper i mellom.
Fromasj
1 egg
1 eggeplomme
70 g sukker
3 dl kremfløte
6 plater gelatin
250 g jordbær (moset) (bruk friske eller tinte bær)
Slik gjør du:
1. Legg gelatin i kaldt vann.
2. Pisk eggedosis av egg, eggeplomme og sukker.
3. Pisk kremfløten bløt.
4. Bland krem og eggedosis.
5. Mos bærene med en stavmikser (eller bruk bare en gaffel), ta av litt av de moste bærene i en skål.
6. Rør inn resten av de moste bærene i kremen.
7. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt sammen med litt av den moste bæra. Det skal være helt rykende.
8. Bland varme bær/ gelatin med litt av kremen, før alt røres inn i kremblandingen.
9. Hell fromasjen i bollen (må ta ca. 1 liter) som er kledd med rullekake. La stivne i kjøleskap (2-4 timer).
Pass på at du stryker ut massen jevnt. Da blir den også jevnt stekt.
Del bunnen i to.
Stryk på syltetøy etter ønske
Rull sammen. Jeg prøvde å legge en fuktig klut under for at det ikke skulle skli. Funket dårlig..
Kle en bolle med plast.
La rullekakene sette seg en times tid i kjøleskap før du skjærer dem i skiver.
Del i skiver og legg tett i tett i bollen.
Jeg brukte begge rullekakene..
Bland pisket kremfløte og eggedosis.
Rør inn jordbær. Ta litt av jordbærene og bland med gelatin. Smelt sammen og rør inn i kremen. NB. Må være rykende varm.
Hell i bollen.
La stå i kjøleskapet 2-3 timer, gjerne til dagen etter.
Retrokaker til folket! Denne ble knallgod om jeg skal si det selv..
Reidun Barbakken
Under punktet om jordbær og krem står det i siste setning: ‘Må være rykende varm «. HVA må være rykende varmt, og NÅR må det være rykende varmt?
Elin Krem.no
Gelatinen
Ulla Iversen
Hvor mange personer er desserten beregnet til?
Elin Krem.no
4-6 personer