Din handlekurv er nå tom!
Cones – kremfylte fastelavnshorn
Litt annerledes fastelavnsboller
På kinabutikken fant jeg noe jeg har sett etter en stund, nemlig sånne cones-former. Metallkremmerhus som du kan tvinne deig rundt og så fylle med salt eller søtt. Du kan bruke grov deig, søt deig, rundstykkedeig eller butterdeig. Mulighetene er mange. Men mine cones var litt små. Derfor var det nyttig å finne ut hvordan man lager disse selv:
Etter at de er avkjølt er det bare å piske en kvartliter kremfløte, tyte litt syltetøy i hornene før du fyller på med pisket krem. Dryss på litt melis og dytt inn i etarhålet.
|
|
500 g hvetemel
1 dl sukker
25 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
1 ts kardemomme
1 egg
Har du lest mine beste tips og triks på hvordan du skal lykkes med søt gjærdeig?
Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, tilsett melk, (romtemperatur/ kald) og egg, smuldre i gjær i bollen og start maskinen. Syntes du deigen virker for tørr – tilsett litt mer væske.
2. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet 5-6 minutter.
3. Deigen eltes godt (totalt ca. 15-20 minutter) til den er smidig. For å vite når du har eltet og knadd nok – ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
4. Sett deigen et lunt sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. La deigen heve til dobbel størrelse (minimum 1 time).
6. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen. Lag noen boller som du ruller til pølser. Tvinn rundt kremmerhusene (se bilde).
7. La heve i ca. 45 minutter før du pensler med egg og steker av på ca. 220 grader i 5-7 minutter.
|
|
Inger Anne
HeI!
Vi lagde boller i helgen, og brukte Lise Finkenhagen sin oppskrift på smultboller (mye smør og egg ;-)) gode ble de, og brukte deigrestene til slike horn som du viser her. O store lykke, de ble veldig veldig gode, og så lett å spise med kremen nedi 🙂 Kjempelurt 😀
Unni søberg
Kan de fryses
Konditor-Elin
Ja! Tin/varm de opp i ovnen 🙂
Vigdis Karlsen
Hvor for man kjøpt de pølsehorn (formene) og hva heter de.
Mvh. VK
Konditor-Elin
Hei Vigdis! Vet ikke helt hvor du får kjøpt disse i Norge – på internett finnes de under navnet cream horn tubes eller cone molds. (Ps. de hjemmelagde funket egentlig best…)
Marihøna
De har slike coner til baking på wish.com.