Din handlekurv er nå tom!
Cookies med (brun)banan
Brune bananer blir det støtt. Har mange oppskrifter med brune bananer, som for eksempel denne knallgode banankaka eller myke mandelcookies med banan.
Dette er en vanlig cookie-oppskrift hvor jeg har byttet ut egg og vann med en brun banan. Deigen ble litt bløt, så de ble ikke knasende sprø, men med et hint av banan ble de faktisk veldig gode.
Deigen kan du lage, pakke inn og steke av biter når det måtte passe deg (holder i kjøleskapet et par uker, minst). Den kan også fryses. Eneste kommentar fra datter som var prøvesmaker i dag var: De hadde sikkert vært enda bedre med litt nøtter i. Oppfordringen er herved gitt.
Og du, bruk gjerne en helt brun banan. Gir best smak.
Cookies med brun banan
100 g sukker
75 g brunt sukker
150 g smør
280 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 brun banan, most godt
ca. 100 g hakket sjokolade
Slik gjør du:
1. Kna sammen alle ingrediensene, bortsett fra banan og sjokolade. Bruk gjerne hendene.
2. Bland inn den moste bannanen og hakket sjokolade. Bland til du har en deig.
3. Pakk inn i plast og legg i kjøleskap i ca. 30 minutter.
4. Lag biter som klemmes flate, ca. 30-50 gram.
5. Stek på 200 grader (over/ undervarme eller varmluft) i ca. 15 minutter
6. Avkjøles. Oppbevares i pose eller i boks i romtemperatur.
Siri Ballo Sørnes
Helt nydelige! Jeg lagde mine med en kopp hakkede valnøtter og en ekstra kopp mel, ble sprø og fine på utsiden, og saftige inni!