Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Cookies med (brun)banan

Cookies med (brun)banan

Brune bananer blir det støtt. Har mange oppskrifter med brune bananer, som for eksempel denne knallgode banankaka eller myke mandelcookies med banan.

Dette er en vanlig cookie-oppskrift hvor jeg har byttet ut egg og vann med en brun banan. Deigen ble litt bløt, så de ble ikke knasende sprø, men med et hint av banan ble de faktisk veldig gode.

Deigen kan du lage, pakke inn og steke av biter når det måtte passe deg (holder i kjøleskapet et par uker, minst). Den kan også fryses. Eneste kommentar fra datter som var prøvesmaker i dag var: De hadde sikkert vært enda bedre med litt nøtter i. Oppfordringen er herved gitt.

Og du, bruk gjerne en helt brun banan. Gir best smak.

Cookies med brun banan

100 g sukker
75 g brunt sukker
150 g smør
280 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 brun banan, most godt
ca. 100 g hakket sjokolade

Slik gjør du:
1. Kna sammen alle ingrediensene, bortsett fra banan og sjokolade. Bruk gjerne hendene. 
2. Bland inn den moste bannanen og hakket sjokolade. Bland til du har en deig.
3. Pakk inn i plast og legg i kjøleskap i ca. 30 minutter.
4. Lag biter som klemmes flate, ca. 30-50 gram.
5. Stek på 200 grader (over/ undervarme eller varmluft) i ca. 15 minutter
6. Avkjøles. Oppbevares i pose eller i boks i romtemperatur.

Hakk sjokoladen, bruk mykt smør/ margarin og kna det sammen.
Mos bananen og tilsett, sammen med sjokoladen.
Kna til du har en deig. Pakk inn i plast og la hvile i kjøleskapet en halvtime.
Plasser biter av deigen på et brett.
Stek på ca. 200 grader (over/undervarme eller varmluft) til de er gjennomstekte. I min ovn tok det 15 minutter.
Oppebavares i tett boks/ pose i romtemperatur.

Be the first to write a review
1Kommentar
  • Siri Ballo Sørnes
    Svar
    Skrevet på16:24, 15. juli 2021

    Helt nydelige! Jeg lagde mine med en kopp hakkede valnøtter og en ekstra kopp mel, ble sprø og fine på utsiden, og saftige inni!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Aniskringler

I min tidlige bloggfase, før jeg kunne bake...

Myk sjokoladekake

Sjokoladekake er alltid populært, og denne kan til...

Créme brûlée med ..

  Årets siste blogginnlegg er tradisjonen tro en...

Lussekattboller dypp..

  Det er snart Lucia og her får...

Pepperkaker du kan h..

  Her skal du få noen tips til...