Forelska? Gjør noe med det!
Man behøver ingen valentinsdag for å vise sin kjærlighet til en utvalgt. Disse hjertebrowniesene kan lages året rundt. De er fylt med myke Dumlekarameller og bakt med det beste vaniljesukkeret. (Sponset innlegg).
Dumlebrownies
40 g kakao
50 g smør
100 g sjokolade
1/2 dl nøytral olje
4 egg
350 g sukker
2 ts Tørsleffs vaniljesukker
170 g hvetemel
15 -20 stk Dumlesjokolade
(Formene har jeg kjøpt på TGR )
Slik gjør du:
1. Smelt sammen kakao, smør og hakket sjokolade over vannbad eller i mikro-ovn. Rør til du har en glatt blanding. Tilsett olje og rør inn ett og ett egg (helst romtemperert) . Bland inn sukker og til slutt hvetemel og vaniljesukker. Rør til du har en klumpfri blanding, men ikke rør for mye.
2. Hell i en smurt form ca. 24 cm (eller i småformer).
3. Stekes på 180 grader i ca. 15 minutter (småformer) og i rundt 30 minutter (i større form)
Serveres gjerne lun med is, vaniljesaus eller litt vispet krem til.
|
Vaniljesukker fra Tørsleffs inneholder ekte vanilje og er det vaniljesukkeret jeg benytter i mine oppskrifter.
|
Denne oppskriften er veldig enkel, bare å røre sammen 🙂 Etter at du har rørt inn eggene, bytt til sleiv for å få sukker og mel rørt godt sammen.
Dytt en Dumlekaramell i hver form, eller hell massen i en springform og «propp» den full av Dumle.
Skal du hvelve formene, smør dem godt først. Nytes sammen med noen du er glad i! (med is og frisk frukt eller vaniljesaus/ pisket krem).