Eclairs med jordbær

Eclairs med jordbær

Picture

Jordbær i en vaniljekremfylt Eclair med sjokolade. Mine favoritt-sommersmaker!
Eclairs 

Grunnoppskrift vannbakkels
2,5 dl vann
125 g margarin
125 g hvetemel
3-4 egg (medium størrelse)

Slik gjør du: 
1. Kok opp vann og smør/ margarin 
(obs! – det er viktig at det koker!)
2. Trekk kjelen litt til side og tilsett melet 
3. Sett kjelen tilbake på plata og rør kraftig under (ganske) sterk varme (Det skal ikke brenne seg) 
4. Rør kraftig til massen «slipper» kjelekanten. 
5. Avkjøl massen litt før eggene røres inn. 
6. Eggene blandes inn ett for ett. Hvor mange egg som skal til må ses an! (Massen skal ikke være for flytende) 
7. Sprøyt ut en kringleform på bakepapir, eventuelt bruk en skje til å fordele massen. 

Ovnstemperatur: 200 grader i ca. 30-45 minutter
 Vil du se bilder av fremgangsmåte, se her

Slik gjør du det:
Ha vannbakkelsmassen over i en sprøytepose.  Sprøyt ut fingertykke pølser. Etter at de er ferdig stekt avkjøles vannbakkelsen før emnene deles i to. Ha på krem eventuelt vaniljekrem halvblandet med vanlig krem. Legg på skiver med jordbær og legg “lokket på”. Smelt sjokolade og hell på før servering.  

Picture

Sprøyt ut vannbakkelsmassen i pølser, så tykke og lange som du selv ønsker. Stek på 200 grader minimum 30 minutter.
Picture

Pisk kremfløte og halvbland med vaniljekrem, sprøyt kremen i bunnen på eclairene. Skjær jordbær i skiver som legges på kremen. Legg på topplokket.
Picture

Eclairs med vaniljekrem og jordbær med smeltet sjokolade på toppen. En deilig sommerdessert!
2 Comments
  • Guri Bruserud
    Reply
    Posted at 18:30, 8. November 2019

    Hei. Kan jeg bake eclairs flere dager før jeg skal servere de? Så fyller jeg de samme dagen. Må man bruke tresleiv til å røre i gryta med? Det står det i veldig mange oppskrifter, men er det ikke enklere med visp? Hilsen Guri.

    • Elin Krem.no
      Reply
      Posted at 11:22, 9. November 2019

      Frys ned vannbakkels samme dag den er laget, ta opp og fyll den dagen du skal servere. Grunnen til at *alle skriver tresleiv er nok fordi de har prøvd det du sier. Å lage vannbakkels med visp er waste of time, det funker nemlig svært dårlig…

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

Sitroncrèmekake med..

Liker du ostekake med gele? Ok, her har...

Havreboller

For et par uker siden fikk jeg et...

Vågå-rundstykker m..

Ferieturen jeg og søstra mi var på forrige...

Mørdeigskaker med s..

Det har vært stille på bloggen ei ukes...

Skolebrødpizza (Fla..

Fredag markeres skolebrødets dag og jeg har vært...