Eclairs
Grunnoppskrift vannbakkels
2,5 dl vann
125 g margarin
125 g hvetemel
3-4 egg (medium størrelse)
Slik gjør du:
1. Kok opp vann og smør/ margarin
(obs! – det er viktig at det koker!)
2. Trekk kjelen litt til side og tilsett melet
3. Sett kjelen tilbake på plata og rør kraftig under (ganske) sterk varme (Det skal ikke brenne seg)
4. Rør kraftig til massen «slipper» kjelekanten.
5. Avkjøl massen litt før eggene røres inn.
6. Eggene blandes inn ett for ett. Hvor mange egg som skal til må ses an! (Massen skal ikke være for flytende)
7. Sprøyt ut en kringleform på bakepapir, eventuelt bruk en skje til å fordele massen.
Ovnstemperatur: 200 grader i ca. 30-45 minutter
Vil du se bilder av fremgangsmåte, se her
Slik gjør du det:
Ha vannbakkelsmassen over i en sprøytepose. Sprøyt ut fingertykke pølser. Etter at de er ferdig stekt avkjøles vannbakkelsen før emnene deles i to. Ha på krem eventuelt vaniljekrem halvblandet med vanlig krem. Legg på skiver med jordbær og legg «lokket på». Smelt sjokolade og hell på før servering.
Guri Bruserud
Hei. Kan jeg bake eclairs flere dager før jeg skal servere de? Så fyller jeg de samme dagen. Må man bruke tresleiv til å røre i gryta med? Det står det i veldig mange oppskrifter, men er det ikke enklere med visp? Hilsen Guri.
Elin Krem.no
Frys ned vannbakkels samme dag den er laget, ta opp og fyll den dagen du skal servere. Grunnen til at *alle skriver tresleiv er nok fordi de har prøvd det du sier. Å lage vannbakkels med visp er waste of time, det funker nemlig svært dårlig…