En hjertegod Brownies-dessert

En hjertegod Brownies-dessert

Picture

Lag en god og enkel dessert til noen du er glad i

Neste helg feier vi morsdag, og ikke lenge etter det,  alle-hjerters-dag. Her viser jeg deg hvordan du lager en kjempegod og enkel dessert, dekorert med både små og store hjerter på tallerkenen. 

Amerikanske brownies
4.7 dl sukker
2 1/3 dl kakao
220 smør/margarin
4 egg 
3 ½ dl mel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 pose sjokoladedråper/ nøtter om ønskelig 

Slik gjør du:
1
. Smelt smør/ margarin i en kjele
2. Bland inn sukker og kakao og rør glatt. Avkjøl noe.
3. Ha i ett og ett egg massen. 
4. Rør inn mel, bakepulver og vaniljesukker (evt sjokoladedråper og hakkede nøtter). 
5. Stekes i langpanne (42×29 cm) på 200 grader i ca. 15 minutter. 

Denne Browniesoppskriften har fulgt meg i tyve år og er en svært mektig sak. Om du synes målene er litt merkelige er det fordi jeg har regnet de om fra amerikanske mål. 

Det er mye kakao i oppskriften, og liker du ikke kaken riktig så «sterk» kan du gjerne redusere kakaomengde. Liker du litt biter av sjokolade og nøtter hakker du det og har i etter eget ønske.

Kaken holder seg seig og saftig i dagevis, og den kan godt fryses. Stikk ut hjerter, legg i fryseren og ha klart til alle-hjerters-dag. Tiner på en liten time, og vips, så har du desserten nesten ferdig. 

Laget for godt.no 

Picture

Bruk pepperkakeformer og stikk ut hjerter som vist. Alternativt kan du bare stikke ut et hjerte og klippe ute en hjertesjablong. Dryss over melis og fjern papiret forsiktig. 
Picture

Legg et speil (tynt lag) med vaniljesaus på tallerkenen. 
Picture

Drypp noen dråper med bringebærsaft i sausen. (Bringebærsaus kan du lage ved å røre sammen noen friske bær og sile av saften)
Picture

Dra en grillpinne gjennom dråpene for å lage hjerter
Picture

Plasser kakehjerter på sausen og legg i bringebær
Picture

Alternativt kan du bare stikke ut et hjerte og klippe ute en hjertesjablong. Dryss over melis og fjern papiret forsiktig.
Be the first to write a review
8 Kommentarer
  • Anne Hilde
    Svar
    Skrevet på02:33, 2. februar 2014

    Så nydelig, enkelt og kjempesymbolsk og fint!!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på05:25, 3. februar 2014

      Ja, det skader ikke å gjøre det litt romantisk i blant 🙂

  • Skrevet på04:13, 2. februar 2014

    Kjempegod idé. Ut og finne hjerteformer 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på05:26, 3. februar 2014

      Takk Tove! Hjerteformer kan jo brukes hele året:)

  • Hanna
    Svar
    Skrevet på13:03, 11. april 2014

    Denne kaken er et funn! Jeg har allerede laget den noen ganger, med store sjokoladebiter i.
    Tusen millioner takk for denne oppskriften, kommer til å lage denne i mange år 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på15:12, 11. april 2014

      Tusen takk for hyggelig kommentar Hanna. Jeg har laget denne i over tyve år allerede – fortsatt favoritt her også 😉

  • Brownie
    Svar
    Skrevet på05:36, 13. april 2014

    Jeg elsker Brownie verdens beste oppskrift@@

  • meg
    Svar
    Skrevet på10:32, 25. mai 2014

    nam

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...