Enkel marsipankake til 17.mai

Enkel marsipankake til 17.mai

Bilde

Liker du marsipankake og vil gjøre det enkelt? Look no further! 

Klassiker som er så enkel at selv far kan klare det. Om du tror du ikke rekker å lage denne før du vekkes av hornmusikken, tar du feil. Den kan til og med lages i dag og sette i fryseren. Så har du kake ferdig til den syttende.

Jeg hadde store planer. Skulle lage noe flotte greier i rødt, hvitt og blått. Men jeg ga opp. Bunnene ble rosa og sjøgrønne, lite innbydende og helt mislykka. Derfor ble det denne enkle latmannskaka. En marsipankake-klassiker som jeg vet går rett hjem for meg og mine.

Skal du bake til skole og barnehage? Se mine maifavoritter her!

Grunnen til at dette er gjort i en fei er at du lager kaka av en firkanta kakebunn. Den stekes ferdig på under 10 minutter. Så er et bare å skjære til firkanter – tre stykker som passer til ditt fat, piske krem og legge på frukt. Akkurat som jeg har gjort med denne kaka

Ettersom det er en skikkelig festdag i anmarsj har jeg dratt på et marsipanlokk, men det behøver du slett ikke å gjøre. Du kan godt legge på bær rett på kremen, men velger du å trekke kaken med marsipan, husk å legge den tørre siden av bærene mot marsipanen. Bruk aldri skiver av jordbær eller «våt» frukt direkte på marsipanen. Da vil den gå i oppløsning. Det enkle er ofte det beste – finner du noen fine fioler kan det også være pynt nok. 

Vil du heller lage en rund marsipankake med jordbær? Se her!

Marsipanen jeg har brukt er en ny type fra Odense som er hvit. Den får du kjøpt på Meny og Spar, men kjøp gjerne vanlig marsipan – det blir like fint. 

Da jeg skulle i gang med å pynte hadde ungene spist opp alle jordbærene og jeg satt igjen med noen blåbær og litt bringebær. Måtte derfor improvisere litt og delte bringebærene for å få nok til å dekke kaka. 

Firkantet marsipankake (4-6 personer)
4 egg
100 g sukker
100 g hvetemel
1 ts bakepulver

Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
2. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.
3. Helles i en langpanne kledd med bakepapir. Stryk utover til du har jevn tykkelse.

Ovnstemperatur: 210 grader, steketid: ca. 7-10 min.

Her finner du oppskrift på rund kakebunn tilpasset din kakeform.

5 dl kremfløte
4 ss sukker
Syltetøy etter ønske
400 g marsipan
bær

Etter at kakebunnen er avkjølt deler du den i tre like store deler. Pisk fløte tilsatt sukker til bløt krem.

Slik pisker du krem

Ha på rørte jordbær/ syltetøy på den nederste kakebunnen for å gjøre den saftig. 
(Knus 6-10 jordbær og tilsett 1-2 ss sukker).

Legg på krem og skjær noen bær i biter som blandes inn i kremen. Legg på den andre delen av kakebunnen og gjenta. Bruk resten av kremen til å stryke den opp på siden og toppen.

Kjevle marsipanen firkantet, bruk melis under og over. Mål til slik at du har en større bit enn du trenger. Legg marsipanen på med hendene eller rull den på en kjevle. Dra i marsipankanten med den ene hånden samtidig som du klemmer marsipanen inntil med den andre. Da unngår du bretter. Bruk en skarp kniv og skjær bort overflødig marsipan. 

Legg på bær med den tørre siden mot marsipanen. Knyt et bånd rundt kanten om du vil. Sett i kjøleskap, pakk gjerne inn i plast (da unngår du svetting). 

Skal du fryse kaken – ta den frem et døgn før den skal spises og dekorer den før den skal settes på bordet. Bare jeg får strøket den hersens bunadskjorta nå, så er jeg klar. Kaka står allerede i fryseren (bærene/ pynten er tatt av – de kjøper jeg friske og legger på samme dag den skal serveres.)  

Bilde

Skjær til bunnene slik at de passer det fatet du skal bruke. Stryk opp kaken på et brett før du løfter den over (etter at du har trekt den med marsipan)
Bilde

Velger du å bruke marsipan på kaka (det behøver du ikke) kjevle den større enn hva du tror. Ved å ha ekstra lange kanter inngår du bretter når du skal legge marsipanen inntil. kaka. 
Bilde

Tradisjoner er til for å holdes. Når gnagsårene verker, sleng beina på en stol og ta deg et stykke deilig bløtkake. 

Be the first to write a review
1Kommentar
  • Reidun-Johanne Ruud
    Svar
    Skrevet på20:16, 9. mai 2020

    Takk for at du er den du er Elin ⭐️⭐️⭐️

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...

Marengsblomst

Har du lyst til å lage noen porsjons-marengser...

Maipyntet ostekake

Ostekake er en klassiker på festkakebordet, men i...

Jubelkake

Lyst på en nydelig bløt og god kake...

Baskisk ostekake i b..

Baskisk ostekake er en trendy sak som måtte...