Din handlekurv er nå tom!
Enkel smuldrepai med rabarbra
Rabarbratid! Endelig! Her skal du få en smuldrepai-oppskrift med kun 3 ingredienser i smuldretoppingen.
Vinteren har vært lang og det tok tid før rabarbraen dukket opp av jorda, men nå er den her! I denne oppskriften har jeg lagt til en personlig favoritt – malte kardemommekjerner. Det smakte heeelt fantastisk godt til rabarbra, men om du ikke er glad i kardemomme kan det gjerne droppes.
Jeg stekte denne i en litt avlang form, men jeg vil anbefale deg å bruke en litt videre form. Da blir ikke laget med smuldretopping like tykt, og dermed – helt sprø.
Smuldretoppingen er laget av tre ingredienser, i tillegg kan du gjerne tilsette litt smak. Jeg brukte et dryss kanel. Vaniljesukker eller enda mer knust kardemomme er også veldig godt.
Enkel smuldrepai med rabarbra
500 g vasket rabarbra i biter
100 g sukker
1/2 – 1 ts grovmalt kardemomme
1 ss maisenna eller potetmel (kan sløyfes)
Smuldretopping
75 g smør eller margarin
80 g sukker (jeg halvblandet med brunt sukker)
150 g hvetemel
evt. 1/2 ts kanel, malt kardemomme eller vaniljesukker (velg det du liker)
Slik gjør du:
1. Vask og rens rabarbra. Del i grove biter på ca. 1 cm.
2. Bland sammen sukker, kardemomme og maisenna eller potetmel.
3. Lag smuldretopping ved å blande sammen sukker, hvetemel og smør/margarin, bruk fingrene og bland til du har små klumper.
4. Ha rabarbra i en ildfast form. Dryss over sukker blandet med kardemomme/ stivelse.
5. Legg på smuldretoppingen.
6. Sett formen midt i ovnen på 180 grader. Stek på varmluft eller over/undervarme i ca. 25- 30 minutter.
7. La stå litt før du serverer med iskrem eller vaniljesaus.
Tone Skramstad
Elin, hvor er den andre rabarbrapaien din? Den hvor jeg koker rabarbra litt før i form?
Elin Krem.no
Her!Rabarbrapai