Din handlekurv er nå tom!
Eplechips
Tørkede epleskiver er enkelt å lage og smaker helt utrolig godt. Særlig om du bruker de norske eplene, som nå er i sesong.
Jeg hadde aldri laget dette før jeg testet det ut i dag, og for å være ærlig – jeg var skeptisk. Har nemlig smakt noe lignende for en del år siden. Seigt som bikkjeskinn.
Overraskelsen var derfor stor da jeg fant ut hvor utrolig DIGG det smakte, at det nesten smeltet på tungen.
Jo tynnere du klarer å skjære skivene, jo mer delikat blir sluttresultatet. Så vil noen sikker offe og akke seg over å la stekeovnen stå på i fire-fem timer i tider med skyhøye strømpriser, men det er helt opp til deg når på døgnet du velger å tørke epleskivene…
Eplechips kan spises som snacks, knuses i granola eller kanskje brukes som kakedekor? Mine forsvant fort da jeg begynte å maule dem…
Tørkede epleskiver/ Eplechips
3 små epler gir ca. 2-3 plater
Fjern kjernehuset på eplene og skjær i tynne skiver. Bruk enten en mandolin, en ostehøvel eller en skarp kniv. I mangel på mandolin syntes jeg ostehøvel funket best.
Legg skivene i en bolle fylt med vann tilsatt 2-3 ss sitronsaft, gjerne fra flaske.
Tørk av skivene før de legges på en lett oljet bakeplate eller et bakeunderlag (bakematte eller bakepapir).
Dryss gjerne på litt kanel eller kardemomme
Tørk i 4-5 timer på ca. 65 grader (varmluft), til skivene er tørre. Ta gjerne flere plater i ovnen samtidig.
Oppbevar på tett glass. Skulle skivene bli myke igjen er det bare å putte dem litt i ovnen igjen.
Inger
Hei, jeg leser din oppskrift på eplechips. Jeg lurer på hvorfor du legger dem i sitronvann? Vil ikke alle da få samme smak, en anelse av sitronsmak? Selv har jeg laget disse de siste 3 årene, med forskjellige epler, men setter dem rett i ovnen når de er oppskjært.
Elin Krem.no
Det er kun fordi jeg ikke vil at de skal bli helt brune. Smaker ikke av sitron.