Din handlekurv er nå tom!
Eplekake i paiform
Epler, brunt sukker, kanel og litt hasselnøtter…mmmm
Opprinnelig forsøkte jeg å lage kaka glutenfri med bare hasselnøtter. Det gikk, men ble litt for mye pudding. Ikke så mye kake. Derfor lagde jeg den på nytt med halvparten mel og nøtter. Du kan sløyfe nøttene helt, da får du en klassisk eplekake, lik denne i liten langpanne. Hvis det heller frister med eplemuffins, finner du oppskrift her.
Ha en fin november, da du!
Eplekake i paiform
100 g smør/ margarin
100 g brunt sukker (demerara – eller ta det du har)
50 g hakkede hasselnøtter (ta det du har – mandler, valnøtter, pecan, pistasj..) har du ikke nøtter – bruk mel.
50 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 egg
Epler
Kremfløte, is eller vaniljesaus
Paiform ca. 24 cm
Slik gjør du:
1. Pisk mykt smør og sukker luftig og lyst. Bruk gjerne en håndmikser.
2. Tilsett ett og ett egg.
3. Ha i hakkede nøtter sammen med vaniljesukker og mel. Rør sammen, men ikke for mye.
4. Skrell epler slik at de dekker bunnen på en paiform.
5. Dryss over kanel og litt sukker.
6. Spre kakedeigen over.
7. Stek på 175 grader i 35-40 minutter.
8. Server med noe godt, som for eksempel vaniljesaus, iskrem eller pisket krem.
|
|
|
|