Din handlekurv er nå tom!
Festkake med hjemmelaget sukkerpasta
Rødt, hvitt og blått til festdager
Å jobbe med sukkerpasta er nesten som å jobbe med marsipan. Den stivner noe raskere, så pass på å pakke den godt inn i plast når du ikke bruker den. Den kan farges i alle regnbuens farger og brukes til å lage dekor, som for eksempel roser eller andre type blomster.
Sukkerbrød:
5 egg 125 g sukker 75 g HOFF Potetmel 75 g hvetemel 1.5 ts bakepulver Sukkerpasta: 850 g melis 150 g HOFF Potetmel 8 blader gelatin 60 g sitronsaft (gjerne fra flaske) Fyll: Ca. 4 dl kremfløte tilsatt ca. 3 ss sukker Syltetøy (jordbær eller bringebær) Eventuelt friske bær Slik lager du sukkerpasta:
|
|
|
Du trenger ca. 4 dl kremfløte tilsatt ca. 3 ss sukker
Syltetøy (jordbær eller bringebær) Eventuelt friske bær
Etter at kakebunnen er avkjølt deler du den i to eller tre. Pisk fløte til bløt krem. Ha på rørte jordbær/ syltetøy på den nederste kakebunnen for å gjøre den saftig.
(Knus 6-10 jordbær og tilsett 1-2 ss sukker).
Legg på krem og skjær noen bær i biter som blandes inn i kremen. Legg på den andre delen av kakebunnen og bruk resten av kremen til å stryke den opp.
Kjør sukkerpastaen myk i en bakemaskin og kjevle den i en stor rund ring – dobbelt så stor som kaken. Kjevle den ca. 7-8 mm tykk. Bruk melis over og under så den ikke setter seg fast i bordet.
Rull den på en kjevle og legg den over kaken. Dra i kanten, samtidig som du klemmer sukkerpastaen inntil med den andre hånden. Da unngår du bretter.
Når du har fått klemt sukkerpastaen inntil rundt hele kaken – bruk en skarp kniv og skjær inntil kanten, nederst. Kna sammen resten av sukkerpastaen og lag en tvinnet flette. Form den til en runding og plasser den midt på. Fjern blader fra rosene og skjær av stilken slik at ca. 5 cm av stilken er tilbake.
Stikk rosene ned i rundingen i en ring. Begynn ytterst. Plasser en stor rose i midten. Stikk inn små brudeslørblomster i den tvinnede ringen om ønskelig. Rull en tynn, lang pølse av sukkerpastaen. Legg den rundt kanten av kaken og lag eventuelt et mønster med for eksempel en gaffel. Husk at kaken må stå kjølig om den er laget med kremfløte.
Er det lenge til kaken skal på bordet? Vent med å stikke i blomstene. De kan settes på kaken litt før den skal på bordet.
Inger Anne
Hmm.. 1,5 CM tykk sukkerpasta, det blir en ordentlig «kladeis» å få på kaken.. 😉
Konditor-Elin
Enig med deg Inger Anne. Det var i drøyeste laget. Jeg skriver heller 7-8 mm.
Vibeke Kulsvehagen
Linken over ikke-giftige blomster virker ikke 🙁
Konditor-Elin
Takk! Rettet 🙂