Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Festkake med hjemmelaget sukkerpasta

Festkake med hjemmelaget sukkerpasta

Bilde

Rødt, hvitt og blått til festdager 

I samarbeid med Hoff potetmel har jeg laget en serie oppskrifter, og først ut i rekken er denne festkaken som du kan lage både til konfirmasjon, syttende mai og til bryllupsfest. Sponset innlegg. 

Festkaken behøver slett ikke være vanskelig å lage. Dette er en vanlig bløtkake kledd med sukkerpasta, pyntet med en tvinnet krans og noen friske blomster. Mulighetene er mange når det gjelder friske blomster, men pass på at du ikke pynter med noe som er giftig. Her er en liste over spiselige blomster. Det kan også være greit å opplyse at det ikke er meningen at gjestene skal spise blomstene (selv om de ikke er giftige).

Å jobbe med sukkerpasta er nesten som å jobbe med marsipan. Den stivner noe raskere, så pass på å pakke den godt inn i plast når du ikke bruker den. Den kan farges i alle regnbuens farger og brukes til å lage dekor, som for eksempel roser eller andre type blomster.

Sukkerbrød:
5 egg
125 g sukker
75 g HOFF Potetmel
75 g hvetemel
1.5 ts bakepulver

Sukkerpasta:
850 g melis
150 g HOFF Potetmel
8 blader gelatin
60 g sitronsaft (gjerne fra flaske)

Fyll:
Ca. 4 dl kremfløte tilsatt ca. 3 ss sukker
Syltetøy (jordbær eller bringebær)
Eventuelt friske bær

Slik lager du sukkerpasta:
1. Legg gelatin i bløt i minimum 5 minutter.
2. Klem vannet ut og smelt i en mikrobølgeovn på maks styrke ca. 15-20 sekunder.
3. Alt blandes og kjøres i en bakemaskin. Juster med melis til ønsket konsistens. Massen skal være tilnærmet lik marsipan i konsistens. Pakkes godt inn. 


Bilde

Slik lager du kaken:
Du trenger ca. 4 dl kremfløte tilsatt ca. 3 ss sukker
Syltetøy (jordbær eller bringebær) Eventuelt friske bær

Etter at kakebunnen er avkjølt deler du den i to eller tre. Pisk fløte til bløt krem. Ha på rørte jordbær/ syltetøy på den nederste kakebunnen for å gjøre den saftig. 
(Knus 6-10 jordbær og tilsett 1-2 ss sukker).

Legg på krem og skjær noen bær i biter som blandes inn i kremen. Legg på den andre delen av kakebunnen og bruk resten av kremen til å stryke den opp.  

Slik kler du kaken med sukkerpasta og pynter den: 
Kjør sukkerpastaen myk i en bakemaskin og kjevle den i en stor rund ring – dobbelt så stor som kaken. Kjevle den ca. 7-8 mm tykk. Bruk melis over og under så den ikke setter seg fast i bordet. 

Rull den på en kjevle og legg den over kaken. Dra i kanten, samtidig som du klemmer sukkerpastaen inntil med den andre hånden. Da unngår du bretter.

Bilde

Når du har fått klemt sukkerpastaen inntil rundt hele kaken – bruk en skarp kniv og skjær inntil kanten, nederst. Kna sammen resten av sukkerpastaen og lag en tvinnet flette. Form den til en runding og plasser den midt på. Fjern blader fra rosene og skjær av stilken slik at ca. 5 cm av stilken er tilbake. 

Stikk rosene ned i rundingen i en ring. Begynn ytterst. Plasser en stor rose i midten. Stikk inn små brudeslørblomster i den tvinnede ringen om ønskelig. Rull en tynn, lang pølse av sukkerpastaen. Legg den rundt kanten av kaken og lag eventuelt et mønster med for eksempel en gaffel. Husk at kaken må stå kjølig om den er laget med kremfløte. 

Er det lenge til kaken skal på bordet? Vent med å stikke i blomstene. De kan settes på kaken litt før den skal på bordet.

Bilde

Bilde

Innlegget er laget i samarbeid med Hoff potetmel. Sepotetmel.no for flere oppskrifter og tips 
Be the first to write a review
4 Comments
  • Inger Anne
    Svar
    Posted at 10:27, 7. mai 2015

    Hmm.. 1,5 CM tykk sukkerpasta, det blir en ordentlig «kladeis» å få på kaken.. 😉

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 10:37, 7. mai 2015

      Enig med deg Inger Anne. Det var i drøyeste laget. Jeg skriver heller 7-8 mm.

  • Vibeke Kulsvehagen
    Svar
    Posted at 16:29, 7. mai 2015

    Linken over ikke-giftige blomster virker ikke 🙁

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 16:37, 7. mai 2015

      Takk! Rettet 🙂

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...