Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Flettekrans med kanel og sukker

Jeg måtte bare teste ut en en fletteteknikk jeg har sett mye på instagram i det siste, og neida, det er ikke så vanskelig. Jeg fikk ikke puttet så mye fyll i, men her kan du gjerne dytte på med både hakkede mandler og rosiner om du vil.

Velger å dele deigen i to og lage to kranser fremfor en stor kringle av den enkle grunn at det er lettere å gjennomsteke. Dermed blir den også saftig – ikke tørr.

Sett gjerne deigen kaldt før du begynner å lage kransene. Kald deig er lettere å jobbe med enn en bløt, varm..

Flettekranser (gir 2 stk)
530 g hvetemel
1 dl sukker (90 g)
20 g fersk gjær
3 dl væske (gjerne helmelk)
75 g smør (romtemperert eller kaldt)
2 ts malt kardemomme
1 egg  eller 0.5 dl vann
en klype salt
1 egg til pensling (valgfritt)

Fyll:
Ca. 2 ss smeltet smør
kanel
sukker

Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bake/kjøkkenmaskin, tilsett kald væske og egg. Smuldre gjær i bollen og start maskinen. Elt på lav fart. Syntes du deigen virker for tørr eller fast – tilsett litt mer væske.
2. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet ca. 12-15 minutter.
3. Deigen eltes godt totalt ca. 15-25 minutter. Sett opp farten siste 5 minuttene. Kjør deigen hardt på maks fart det siste minuttet, til deigen slipper bollen. For å vite når du har eltet og knadd nok – ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet (glutentest). Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
4. Pakk bakebollen inn i en pose, sett den på benken (ca. 1 time).
5. Del deigen i to like store deler. Legg gjerne den ene i kjøleskapet mens du lager første ring.
6. Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 45 cm x 20 cm.
7. Ta litt mel på deigen og brett over. Bruk en skarp kniv og lag hakk som går ca. 3 cm inn, 2 cm lange.
8. Følg instruksene på bildene under og flett deigen sammen.
9. Brett deigen opp igjen, kost av overflødig mel, pensle med smeltet smør. Dryss på sukker og kanel.
10. Rull inn fra hver side og klem sammen. Form til en ring på en bakeplate med bakepapir/ stekeunderlag. La etterheve ca. 45 min.
11. Pensle selve fletta med egg og stek ett hakk ned fra midten i ovnen på 220grader (over/undervarme) eller 215 grader på varmluft i 5 minutter. Skru ned til 200/195 grader og stek videre ca. 8-10 min.  Avkjøl på rist.

Etter deigen har hvilt en times tid, del i to like store deler.

 

Kjevle deigen ut til et rektangel. Dryss på godt med mel på toppen.

 

Brett deigen over og bruk en skarp kniv. Kutt med 2 cm mellomrom, 3 cm dypt.

 

Løft den ene løkken over den andre…

 

..og gjenta.

 

Åpne opp deigen, kost bort overflødig mel. Pensle på smeltet smør, dryss på godt med kanel og sukker.

 

Rull deigen inn fra hver side, klyp godt sammen, sånn at du får en tykk pølse av deigen.

 

Sett på plate og la etterheve i ca. 45 min – 1 time.

 

Pensle selve fletta med egg rett før steking.

 

To kranser ferdig stekt.

 

Jeg penslet på tynn melis for å bevare det fine utseendet.


Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins lubne cookies

Det er en litt annerledes type cookies som...

Fastelavnsblomst

Fastelavnshelg! Du har kanskje sett kremboller i sosiale...

Flettekrans med kane..

Jeg måtte bare teste ut en en fletteteknikk...

Elsabolle

Vinterferien står for døren for mange. Kanskje dere...

Sjokoladekake ala St..

Mektig, glutenfri sjokoladekake, der du i praksis lager...