Florentinere smaker karamell, mandler og kandiserte bær. Eller rett og slett – av jul.
Mandelflak og kandiserte kirsebær (coctailbær)
Kok fløte, smør, sukker og honning under omrøring.
|
Når massen har lys karamellfarge, bland inn mandler og kandiserte bær.
|
|
Smaken av jul
Hva er det som gir deg den helt spesielle julefølelsen? For meg handler det om smak og lukt, musikk, noen tv-program, snøfjoner som daler og tradisjonsrik pynt. Florentinere hadde jeg ikke laget på over tjue år, og jeg har aldri laget det til jul. Men da jeg fikk en smak i munnen var det nettopp julefølelsen som slo inn. Florentinere smaker karamell, røstede mandler og kandiserte bær. På undersiden er de penslet med sjokolade. Jeg måtte ta en bit til. Og enda en. Jeg lukket øynene og så snøen dale ned, mens jeg langt borte kunne høre melodien til «Tre nøtter til Askepott».
Er vi virkelig bare i november?
Oppskrift: 75 g sukker 50 g smør 25 g honning 30 g fløte 100 g mandelflak, evt hakkede mandler 50 g kandisert frukt (eks. sukat, syltet appelsinskall, coctailbær etc.)
Kok sukker, smør, honning og fløte til massen har fått en lys karamellfarge. Rør hele tiden. Dra av platen og tilsett mandler og kandisert frukt. Bre utover en plate med bakepapir. Ikke for tykt. Sett i ovnen på 175 grader 15-20 minutter. Dersom du har silikon muffinsformer (eller aluminiumsformer) kan du ta en skje av massen og ha i formene. Da trenger de litt mindre steketid.
|
Før steking: Bre massen utover en bakeplate (smør massen litt tynnere utover enn her..)
|
Pass på at du har en plate som massen kan flyte ut i/ på. Dette er etter steking.
|
Legg over på en fjøl og skjær i biter.
|
Om du ønsker – smelt sjokolade og smør på…
|
Julegodteri!
|
Be the first to write a review
jeanette nilsen
Tusen takk for at du dele alle disse knall gode oppskriftene med oss 🙂 Hvordan oppevarer du disse?
Konditor-Elin
Værsågod! De oppbevares best i romtemperatur, i en tett boks. Holdbare 2-3 uker, minst.