Florentinere

Florentinere

Picture

Florentinere smaker karamell, mandler og kandiserte bær. Eller rett og slett – av jul.
Picture

Mandelflak og kandiserte kirsebær (coctailbær)
Picture

Kok fløte, smør, sukker og honning under omrøring.
Picture

Når massen har lys karamellfarge, bland inn mandler og kandiserte bær.

Smaken av jul

Hva er det som gir deg den helt spesielle julefølelsen? For meg handler det om smak og lukt, musikk, noen tv-program, snøfjoner som daler og tradisjonsrik pynt. Florentinere hadde jeg ikke laget på over tjue år, og jeg har aldri laget det til jul. Men da jeg fikk en smak i munnen var det nettopp julefølelsen som slo inn. Florentinere smaker karamell, røstede mandler og kandiserte bær. På undersiden er de penslet med sjokolade. Jeg måtte ta en bit til. Og enda en. Jeg lukket øynene og så snøen dale ned, mens jeg langt borte kunne høre melodien til «Tre nøtter til Askepott».

Er vi virkelig bare i november?

Oppskrift:
75 g sukker
50 g smør
25 g honning
30 g fløte
100 g mandelflak, evt hakkede mandler
50 g kandisert frukt (eks. sukat, syltet appelsinskall, coctailbær etc.)

Kok sukker, smør, honning og fløte til massen har fått en lys karamellfarge. Rør hele tiden. Dra av platen og tilsett mandler og kandisert frukt. Bre utover en plate med bakepapir. Ikke for tykt. Sett i ovnen på 175 grader 15-20 minutter. Dersom du har silikon muffinsformer (eller aluminiumsformer) kan du ta en skje av massen og ha i formene. Da trenger de litt mindre steketid.
Picture

Før steking: Bre massen utover en bakeplate (smør massen litt tynnere utover enn her..)
Picture

Pass på at du har en plate som massen kan flyte ut i/ på. Dette er etter steking.
Picture

Legg over på en fjøl og skjær i biter.
Picture

Om du ønsker – smelt sjokolade og smør på…
Picture

Julegodteri!
Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • jeanette nilsen
    Svar
    Skrevet på23:58, 26. oktober 2017

    Tusen takk for at du dele alle disse knall gode oppskriftene med oss 🙂 Hvordan oppevarer du disse?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:03, 27. oktober 2017

      Værsågod! De oppbevares best i romtemperatur, i en tett boks. Holdbare 2-3 uker, minst.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...