Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Formkake med grovmalt kardemomme og pecannøtter

Formkake med grovmalt kardemomme og pecannøtter


I disse tider da verdensfreden er truet søker jeg etter noe trygt og godt. Som formkake. Flere har spurt om jeg kan lage formkake med forskjellige smaker, og her har jeg testet å bruke grovmalt kardemomme (som du nå får kjøpt i både Norgesgruppens og Coop sine butikker) og pecan nøtter. Nøttene ble valgt fordi det var det jeg hadde liggende i skapet. Du kan gjerne droppe det, eller velge noe annet. De får ekstra god smak dersom du rister dem på en plate i ovnen i 10 minutter på 200 grader.

Dette er oppskrift du kan smaksette som du vil. Her er noen forslag: sitrusfrukt. Både saft og revet skall av frukten. Sjokolade, bær, nøtter eller bare vanilje. Siden jeg har valgt nøtter og kardemomme brukte jeg brunt, mykt sukker. Det gir en litt karamellaktig smak og passer fint sammen. Skal du lage formkake med sitron eller appelsin? Bruk gjerne hvitt sukker om du foretrekker det.

Formkake (1.5 l form)
200 g brunt sukker (farinsukker)
200 g smør/ margarin
200 g hvetemel
3 egg
1.5 ts bakepulver
1.5 ts vaniljesukker
2 ts grovmalt kardemomme
80 g pecan nøtter
1 dl melk (eller annen væske)

Slik gjør du:
1.     Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). 
2.     Rør inn ett og ett egg. 
3.     Sikt inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme og bland sammen så det blir en jevn masse. 
4.     Rør inn væske og grovhakkede nøtter til slutt.
5.     Hell i en smurt form, eller en form kledd med bakepapir. Settes midt i oven på over/undervarme 180 grader ca. 50 minutter til 1 time. Bruk en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig stekt. Henger det deig igjen på pinnen må kaken stekes videre. Skru gjerne over på varmluft siste halvtimen, da vil kaken blir ferdig litt før enn om du bare bruker over/ undervarme.

Vei opp ingrediensene. De bør være romtempererte.

Rør sammen smør/margarin med en grind. Tilsett ett og ett egg.
Tilsett væske til slutt sammen med..
…hakket pecan.
Fyll en form ca. 1.5 liter Stek midt i ovnen på 180 grader 45 min-1 t
Stekte 50 minutter på 180 grader, siste halvtimen på varmluft
Kake som holder seg saftig i mange dager. Pakk den inn i plast og la den ligge på benken.


Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...

Marsipankonfekt (adv..

Lyst til å lage en eske med marsipankonfekt?...

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...