Din handlekurv er nå tom!
Formkake med hjerte og sjokoladeglasur
Saftig formkake til mor eller din hjertens kjær, med sjokoladetrekk, futt og fres
Jeg snakker selvsagt om mor. Altså meg. For det er jo morsdag på søndag! Siden mannen er bortreist og dermed også går glipp av valentinsdagen (som han ikke bryr seg om uansett) blir all fokus denne helgen på mor. Sukk. Er det ikke nydelig?
Oppvarting, kaffe på senga, pakker og blomster. Kaffen må jeg kanskje lage selv, og ja, kaka har jeg jo også laget. Men kos blir det. Så skal jeg selvfølgelig gjøre stas på min mamma. Og helt sikkert spare en kakebit til min valentin.
Kaka tar litt tid å lage, men det er ikke så slemt (som danskene sier) – før du vet ordet av det er den ferdig. Det som er viktig når du lager denne er å sette hjertene tett i tett. Som du ser på bildet mitt har det sneket seg litt kakerøre inn i hjertet, men det gjør jo ingen ting. Har du ikke rød farge, bruk bare kakao i den fargede massen. TIlsett litt ekstra væske – et par spiseskjeder vann eller melk.
Har du ikke en liten brødform til å steke den fargede massen i kan du stryke den utover en springform, slik at massen blir ca. 1-2 cm i høyde.. Steketiden kan da halveres.
200 g sukker
230 g smør
230 g hvetemel
4 egg
1 1/2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 dl melk
ca. 1- 2 ss kakao
rød farge
Glasur:
100 g sjokolade
2-3 ss fløte
15 g smør
Pynt:
Popping candy
Frysetørkede bringebær
Slik gjør du:
1. Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin).
2. Rør inn ett og ett egg.
3. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. Tilsett melk til slutt.
4. Ta av 250 – 300 g masse. Rør inn kakao og evt. rød farge. Tilsett 1-2 ss vann om massen virker fast.
5. Den fargede massen fordeles i en liten brødform kledd med bakepapir (eller i en springform så massen blir ca. 1 cm tykk)
7. Settes midt i oven på over/undervarme 175 grader ca. 35-45 minutter.
8. Avkjøl den fargede formkaken før du skjærer den i skiver. Stikk ut et hjerte (eller en annen figur) med en pepperkakeform.
9. Kle en liten brødform med bakepapir. Fordel litt av den gjenværende massen i bunnen. Sett kakehjerter tett i tett.
10. Legg på resten av formkakemassen og putt i ovnen. Stek på 175 grader ca. 45 – 50 minutter.
11. Smelt sammen fløte, smør og sjokolade over vannbad (eller i mikroovn). Rør glasuren glatt og la den avkjøle litt før du smører den på kaken. Pynt med frysetørkede bringebær og popping candy.
(Til info: liten brødform 1 til farget kake har størrelse 24×9 cm. Liten brødform 2 til den ferdige kaken har størrelse 21×11 cm.)
|
|
|
|
Ingerids lille kjøkken
Jeg har alltid lurt på hvordan man får til mønster inne i kaken, så her fikk jeg endelig svar! Kaken så også veldig god ut 🙂
Konditor-Elin
Så bra – at kaka var god har jeg også fått bekreftet av andre enn meg selv 🙂 Godt med formkake, altså 🙂
Ameneh Moradi
Hei hvor jeg kan kjøpe kakao rød farge eller hvilken merke?
Konditor-Elin
Hei! Kakao får du kjøpt i alle dagligvarebutikker (kjøp bakekakao). Rød farge (konsentrert farge) får du kjøpt på for eksempel Jernia. Det er blanding av kakao og rød farge som gir denne dypt mørke fargen 🙂