Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Formkake med hjerte og sjokoladeglasur

Formkake med hjerte og sjokoladeglasur

Bilde

Saftig formkake til mor eller din hjertens kjær, med sjokoladetrekk, futt og fres

Knallgod formkake med en overraskelse når du begynner å skjære i den. Akkurat slik mor liker. Skal kaka spises av din hjertens kjær har jeg strødd litt popping candy på toppen (gir garantert ny gnist i forholdet).
For en stund tilbake lagde jeg en tropisk aroma (som formkake) med en stjerne i midten. Lagde den til Opplysningskontoret for brød og korn før jul for et par år siden.  Siden har jeg tenkt at den kaka skal jeg lage igjen. Til en annen anledning (men IKKE som tropisk aroma, det smaker pyton) Og nå kom anledningen. For er det noe vi ikke kan få nok av før valentines og morsdag, så er det gode ideer på hvordan vi kan glede dem som står oss nærmest, personene vi er aller mest glad i. 

Jeg snakker selvsagt om mor. Altså meg. For det er jo morsdag på søndag! Siden mannen er bortreist og dermed også går glipp av valentinsdagen (som han ikke bryr seg om uansett) blir all fokus denne helgen på mor. Sukk. Er det ikke nydelig?
Oppvarting, kaffe på senga, pakker og blomster. Kaffen må jeg kanskje lage selv, og ja, kaka har jeg jo også laget. Men kos blir det. Så skal jeg selvfølgelig gjøre stas på min mamma. Og helt sikkert spare en kakebit til min valentin. 

​Kaka tar litt tid å lage, men det er ikke så slemt (som danskene sier) – før du vet ordet av det er den ferdig. Det som er viktig når du lager denne er å sette hjertene tett i tett. Som du ser på bildet mitt har det sneket seg litt kakerøre inn i hjertet, men det gjør jo ingen ting. Har du ikke rød farge, bruk bare kakao i den fargede massen. TIlsett litt ekstra væske – et par spiseskjeder vann eller melk. 

Har du ikke en liten brødform til å steke den fargede massen i kan du stryke den utover en springform, slik at massen blir ca. 1-2 cm i høyde.. Steketiden kan da halveres. 

Hjerteformkake
200 g sukker
230 g smør
230 g hvetemel
4 egg
1 1/2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 dl melk

ca. 1- 2 ss kakao
rød farge

Glasur:
100 g sjokolade
2-3 ss fløte
15 g smør
Pynt:
Popping candy
Frysetørkede bringebær

Slik gjør du:
1. Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). 
2. Rør inn ett og ett egg. 
3. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. Tilsett melk til slutt. 
4. Ta av 250 – 300 g masse. Rør inn kakao og evt. rød farge. Tilsett 1-2 ss vann om massen virker fast. 
5. Den fargede massen fordeles i en liten brødform kledd med bakepapir (eller i en springform så massen blir ca. 1 cm tykk)
7. Settes midt i oven på over/undervarme 175 grader ca. 35-45 minutter.
8. Avkjøl den fargede formkaken før du skjærer den i skiver. Stikk ut et hjerte (eller en annen figur) med en pepperkakeform.
9. Kle en liten brødform med bakepapir. Fordel litt av den gjenværende massen i bunnen. Sett kakehjerter tett i tett. 
10. Legg på resten av formkakemassen og putt i ovnen. Stek på 175 grader ca. 45 – 50 minutter. 
11. Smelt sammen fløte, smør og sjokolade over vannbad (eller i mikroovn). Rør glasuren glatt og la den avkjøle litt før du smører den på kaken. Pynt med frysetørkede bringebær og popping candy.
 

(Til info: liten brødform 1 til farget kake har størrelse 24×9 cm. Liten brødform 2 til den ferdige kaken har størrelse 21×11 cm.)

Bilde

Bilde

Den fargede formkaken stekes 35-45 min. Avkjøl før du skjærer i skiver. 
Bilde

Stikk ut hjerter og plasser i kakeforma – tett i tett.
Bilde

Bilde

Legg på resten av massen (over hjertene) Stek på 175 grader i ca. 45 minutter. 
Bilde

Slik ser kaka ut ferdigstekt – la den avkjøle godt før du har på sjokoladeglasur. 
Og alle hjerter gleder seg! 
Be the first to write a review
4 Kommentarer
  • Skrevet på10:02, 17. februar 2016

    Jeg har alltid lurt på hvordan man får til mønster inne i kaken, så her fikk jeg endelig svar! Kaken så også veldig god ut 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:11, 17. februar 2016

      Så bra – at kaka var god har jeg også fått bekreftet av andre enn meg selv 🙂 Godt med formkake, altså 🙂

  • Ameneh Moradi
    Svar
    Skrevet på13:59, 15. april 2016

    Hei hvor jeg kan kjøpe kakao rød farge eller hvilken merke?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:26, 15. april 2016

      Hei! Kakao får du kjøpt i alle dagligvarebutikker (kjøp bakekakao). Rød farge (konsentrert farge) får du kjøpt på for eksempel Jernia. Det er blanding av kakao og rød farge som gir denne dypt mørke fargen 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...

Marsipankonfekt (adv..

Lyst til å lage en eske med marsipankonfekt?...

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...