Din handlekurv er nå tom!
Fruktkompott
Barndommens dessert
Når mine barn er på besøk hos bestemor og bestefar er det alltid dessert å få etter middag. Ofte fruktkompott laget av jordbær, rabarbra, plommer, epler eller kirsebær. Gjerne i kombinasjoner. Det morsomste er å konkurrere om hvem som får flest fruktsteiner av barna og bestefar. Og selv om det er sukker i grøten og vaniljesaus på toppen er jeg sikker på at barna mine har godt av det. De får i seg masse vitaminer og blir oppdratt til å spise, smake og ta vare på frukt og bær.
Så enkelt er det:
Kok frukt eller bær til det er mørt. Smak til med sukker. Rør ut 2-3 ss potetmel i ca.1 dl kaldt vann (til ca. 1 liter frukt/bær). Dra kjelen av plata og rør inn potetmelet. Kompotten skal helst ikke koke etter at potetmelet er rørt inn. Avkjøl. Serveres med melk eller vaniljesaus.
La gjerne denne kompotten til risalamande eller riskrem
Alexandra Simon
Your blog is wonderful. As an American whose mother was Norwegian, I am reminded of food my mother cooked when I was young. I am going to try your recipes. Speaking of fruit compote, I was reminded of frutsuppa (excuse spelling), a compote of prunes, raisins, apricots, grape juice, and cinnamon that my mother made weekly. We would eat it plain or with cream and it was delicious!
Elin
Thank you so much for your comment Alexandra. The fruktsuppe was often made at my grandmother’s house. (And did you know, her sister lived for many years in Brooklyn NY!) Thanks for reminding me. I think I have to make a blog post about the fruktsuppe this summer 🙂
Astrid
How lovely to read this and also Alexandra’s comments. It’s brought back fond memories of my Norwegian grandmother. She also made fruktsuppe with raisins and quite often frukt compote, which we had with milk and sugar. It was so simple and yet so delicious. Thank you Elin for bringing those memories back x