GID-kake

GID-kake

Picture

Morsdag eller Valentines day – her er kaka som går rett til hjertet. En deilig sjokoladekake med bringebær og trøffelkrem. Smelter på tunga…
Sjokoladelangpanne

200 g smør/margarin
40g kakao
4 egg
4 dl farin
200g hvetemel
1 ts bakepulver

Smelt smøret og bland med kakao. Sukker og egg piskes til eggedosis. Smøret blandes inn i eggedosisen. Sikt det tørre inn til slutt. Ikke rør for mye.

Stekes i langpanne 42 x 29 cm på 180 grader i 10-15 minutter

Picture

Eggedosis, smeltet smør blandet med kakao og hvetemel+bakepulver. Denne kaka går raskt og smelle i sammen!
Trøffelkrem

1 dl kremfløte
200 g mørk sjokolade

Varm fløten til kokepunktet. Dra av platen og tilsett finhakket sjokolade. Rør til det er glatt.

Trøffelkremen er ypperlig som fyll eller overtrekk på sjokoladekaker. Jeg lagde denne en dag i forveg og varmet den forsiktig opp før den ble helt over kaken. Den stivner aldri, men gir en glansfull overflate.

Picture

Trøffelkremen kan oppbevares over lengere tid i kjøleskap.
Picture

Stikk/ skjær ut to hjerter. Jeg brukte en pepperkakeform, men du kan gjerne tegne et hjerte opp på papir og skjære rundt. Ikke kast kakerestene! Putt de i fryseren og bruk til punsjboller.
Picture

Ha på bringebærsyltetøy på den ene bunnen.(Kjøp gjerne frosne bær som du rører sammen med litt sukker). Om du vil kan du smøre på et tynt lag med trøffelkrem oppå syltetøyet, før den andre bunnen legges på.
Picture

Dersom trøffelkremen er kald eller stivnet, varm den opp slik at den blir flytende. Sett kaken på rist og hell over. Stryk sjokoladekremen utover slik at den renner godt ned på sidene. Restene har du i en beholder. Kan fint benyttes igjen senere.
Dekoren er laget i marsipan. Teksten er skrevet på med sjokolade. Du ser hvordan man lager marsipanroser og hvordan man lager et kremmerhus av papir for å skrive med sjokolade her.
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits