Glutenfrie sjokoladecookies

Glutenfrie sjokoladecookies

Picture

Enkel oppskrift proppa med sjokolade, sjokolade og atter sjokolade

Denne oppskriften er noe av det merkeligste jeg har kommet over, jeg måtte bare teste den ut. Hadde ikke så høye forventninger til resultatet, men hjelp så feil man kan ta. Disse smaker søtt som sukkertøy og er proppa fulle av sjokolade.  Også så enkelt da gitt! NAAAAM!
I min tid som konditor har jeg lært at eggehviter som oftest piskes opp for å binde luft. Luft som skal gjøre bakverk eller kremer og desserter lettere, eller for å få det til å heve i ovnen. Derfor stusset jeg da jeg kom over denne amerikanske oppskriften, og det sto: «rør sammen eggehviten med det tørre». Hæ? Ikke stivpisk, så vende inn? Neida. Videre sto det: «Dette ser rart ut, jeg vet det, men ikke bry deg om det . Det blir veldig bra». Og jeg måtte prøve.

Og i sannhet er det som å røre sammen en eggehvite-glasur, tilsatt kakao og litt andre småsaker, men at de skulle bli SÅ gode etter at de var stekt trodde jeg ikke. Så hvor fant jeg denne oppskriften? Dette er en side å få inspirasjon i fra , altså. 

Food52. Oppskriftenfant jeg her, men jeg har mekka litt på den. Droppet kanel, og redusert litt på sukkeret. Enda ble det meeeget søtt. 

Hvis jeg skulle komme med et serveringstips vil jeg tro disse smaker helt utrolig deilig i en iskrem. Krønsj dem over litt vaniljeis, og du har en ny favorittdessert. You bet! 

Glutenfrie sjokoladecookies

4 dl melis
1 dl kakao
1/4 ts salt
3 eggehviter (90 gram)
1 ts vaniljesukker
250 g sjokoladebiter

Slik gjør du:
Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett eggehvite og pisk sammen med en håndmikser. Pisk til alt er godt blandet. Til slutt tilsetter du sjokoladedråper, eller hakket sjokolade. (Jeg har brukt biter av ekte kuvertyre fra Callebaut).

Bruk en skje og sett små topper på en plate med bakepapir. Stek på 180 grader i 8-10 minutter.

Picture

Picture

Picture

Søte som sukkertøy, å du hellige jul så gode! Proppa med sjokolade, men heeeelt uten gluten 🙂
37 Kommentarer
  • Skrevet på08:12, 28. januar 2014

    Ohhhh farlig godt tenker jeg.Må prøves;)

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:20, 28. januar 2014

      Farlig gode, ja. Og mektige 🙂

  • Skrevet på08:01, 29. januar 2014

    Hadde tilfeldigvis tre eggehviter jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre med, så jeg prøvde meg på denne! Hadde bare 200g hakket sjokolade istedenfor sjokoladeknappene, og måtte til med litt ekstra melis og kakao fordi det ble for rennende i første omgang (eggehvitene mine var sikkert litt større, var for lat til å veie dem).
    De ble uansett veldig gode og fungerer nå som siste-innspurt-motivasjon før den siste eksamenen min i morgen!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:35, 29. januar 2014

      Håper disse gir deg en skikkelig boost, Rebecca 🙂 Lykke til med eksamen i morgen!

  • Frida
    Svar
    Skrevet på07:36, 3. februar 2014

    Er det mokkabønner du har i?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:18, 3. februar 2014

      Hei Frida, nei, det er små sjokoladepletter. Du kan bruke vanlig hakket sjokolade eller kjøpe ferdige sjokoladedråper også 🙂

      • Frida
        Svar
        Skrevet på14:35, 17. februar 2014

        Åja. Takk 🙂

  • Julie
    Svar
    Skrevet på12:31, 2. mai 2015

    Fine og lette og lage ble fine ❤️

  • Jonny Fellesgjeld
    Svar
    Skrevet på08:45, 10. mai 2015

    Omtrent hvor mange kjeks blir det?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:52, 10. mai 2015

      Umulig å si, kommer an på hvor store du lager dem. Anslår mellom 20-25 stk 🙂

      • Jonny Fellesgjeld
        Svar
        Skrevet på09:00, 10. mai 2015

        Perfekt! 🙂

  • Else-Kari Møhlenpris
    Svar
    Skrevet på09:25, 10. mai 2015

    Er det lys sjokolade?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:55, 10. mai 2015

      Det bestemmer du selv – hva du liker best 🙂

  • Andrea
    Svar
    Skrevet på03:07, 3. september 2015

    Hei!
    Må eggehvitene piskes stive, eller kan kakene lages ved å piske for hånd? (Har ikke håndmikser:))

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på04:05, 3. september 2015

      Du trenger ikke håndmikser for å lage disse – kan lages for hånd 🙂

  • Merete
    Svar
    Skrevet på10:02, 20. september 2015

    Hei
    Mine ble så tynne. Fikk dem ikke til med andre ord. Vil prøve igjen. Men hva gjør jeg feil. Dem hevet så fint i ovn, paddeflat med det samme dem er tatt ut. Ikke god på smak

  • Sophie
    Svar
    Skrevet på12:48, 30. september 2015

    Disse var fantastisk gode! Men nå har jeg laget dem et par ganger, og begge gangene har det blitt sånn at de er umulig å få av bakepapiret i en bit. Det henger ikke papir igjen i dem når jeg drar de av, men de sitter for godt fast til at jeg får dem av hele. Har du noen tips? 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på12:53, 30. september 2015

      Hmm, ja de kan være litt vriene de der…Det er ingen ting i veien for å prøve å fette papiret litt ekstra (Enten formfettspray eller ved å smøre papiret. Ellers er rådet å vente med å fjerne småkakene til de er fullstendig avkjølt.

    • Ann Christin
      Svar
      Skrevet på13:14, 28. oktober 2015

      Hei! Prøv med melis på bakepapiret 😊

  • Skrevet på11:29, 24. oktober 2015

    Serlig.

  • Monika
    Svar
    Skrevet på12:54, 17. desember 2015

    Disse ble kjempe gode! 😍 Forsøkte å ha knuste pepperkaker i halve røren og det ble veldig godt! Perfekt å gi som julehilsen til nære og kjære☺️

  • Mari
    Svar
    Skrevet på11:00, 5. mars 2016

    Er disse sjokoladecookiesene seig inn .

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på13:07, 5. mars 2016

      Ja, om du ikke steker for lenge blir de seige.

      • mari
        Svar
        Skrevet på18:29, 5. mars 2016

        Så det du sier er at hvis jeg steker 8-10min blir de seige

  • Mari
    Svar
    Skrevet på21:12, 9. mars 2016

    Hei igjen!
    Jeg skal bake disse cookiene på torsdag.
    Men skal eggehvitene være romtemperatur?
    Må jeg forvarme ovnen?
    Hvilken kakaotype brukte du? Lys eller mørk? hva er best?
    skal jeg bruke varmluft ?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på21:22, 9. mars 2016

      Eggehvitene behøver ikke ha romtemperatur, du må forvarme ovnen – ja, kakao jeg brukte er bakekakao (mørk) – lyst kakaopulver er ikke å anbefale til bakst. Jeg brukte over/undervarme, men varmluft går også fint an å bruke. Lykke til Mari!

      • mari
        Svar
        Skrevet på13:54, 10. mars 2016

        Du er en dyktig baker, og jeg elsker denne nettsiden:

  • Mari
    Svar
    Skrevet på15:42, 10. mars 2016

    Har igjen!!
    Hva mente du med at du brukte undervarme/overvarme?
    Mente du at du brukte under og overvarme
    eller mente du at du brukte undervarme eller overvarme

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på15:48, 10. mars 2016

      Det er det samme. Poenget er at varmen kommer både over og under plata. Men varmluft sirkulerer varmen rundt. Funker fint det også.

  • Thea
    Svar
    Skrevet på19:17, 24. april 2017

    Hei jeg skal lage disse til mil datter på 15 som er litt godtesjuk , passer de? Er de søte?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på21:35, 24. april 2017

      Ja, de er søte – passer ypperlig spør du meg.

  • Kokk1
    Svar
    Skrevet på22:23, 15. mai 2017

    Kan de fryses ?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på23:21, 15. mai 2017

      De vil miste sprøheten og bli slappe i fisken er jeg redd. Bedre å oppbevare deigen i kjøleskap (innpakket) og steke etter behov. Holdbar i et par uker, minst.

  • Stine Kjær
    Svar
    Skrevet på12:42, 19. desember 2017

    Oppevares i plaspose i kjøleskapet el blir de harde om de legges i en kakeboks??

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:18, 19. desember 2017

      Ja, de vil nok bli harde og tørre i en kakeboks. Kan godt oppbevares i en pose, men ikke nødvendig å putte i kjøleskap.

  • Aila
    Svar
    Skrevet på21:18, 28. mars 2018

    Super god og enkel oppskrift jeg er 12 år og jeg Klarte det .ps super gode

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits