Grove scones

Grove scones

Picture

Lyst på ferske scones til frokost?

 Disse smaker nærmest som rundstykker, men lages på under halve tiden og stekes ferdig mens du dekker bordet.

Det er strieskjorte og havrelefse-tid igjen. Vi skal slankes i alle kanaler og reproduserte nyttårsforsetter proklameres høyt. Det eneste jeg vet er at vinteren blir lang og mørk. Uansett om det kommer snø eller ei. Da skader det ikke å kunne sove litt ekstra på morgenen, og samtidig vite at det blir ferskt bakverk til frokost allikevel.  

Grove scones

6 dl hvetemel
3 dl sammalt hvete fin
1 ts salt
1 ss bakepulver
5 ss smør eller olje
ca.4 dl sur eller søt melk

Slik gjør du:

1. Bland alt det tørre.
2. Smelt smør og hell i sammen med melken, evt bruk flytende margarin eller olje.
3. Rør til deigen er jevn, men ikke seig.
4. Kjevle deigen ca. 1- 1 ½ cm tykk. Lag en stor firkant eller runde kaker og marker deigen i biter.
5. Stekes på 200 grader i 10-15 minutter

Picture

Picture

Be the first to write a review
6 Kommentarer
  • Anne Hilde
    Svar
    Skrevet på10:17, 4. januar 2014

    Disse egner seg vel kanskje ikke til frysing? Det synes jeg er så digg med sånne ting man kan gjemme i frysen til en dag med dårlig tid….

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på11:53, 4. januar 2014

    Disse spises rett fra ovnen og smaker best der og da. Hevemiddel er bakepulver, og det gjør disse mer kompakte enn om det var gjær. Du kan sikkert fryse dem. Har ikke prøvd selv, men antar de vil blir noe tørre. Som sagt – disse er best samme dag de er stekt.

  • Sandra Rappèll
    Svar
    Skrevet på07:28, 11. oktober 2014

    Hei Elin. Hva er det for noe deigen ligger på? Det ser ikke ut som et bakepapir. 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på11:12, 11. oktober 2014

      Hei Sandra, nei – det er en silikonmatte. Praktisk – kan brukes igjen og igjen 🙂

  • Jeanette
    Svar
    Skrevet på09:02, 31. mars 2016

    Skjønner ikke helt hvordan disse kan kalles grove?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:42, 31. mars 2016

      Disse kaller jeg grove fordi de inneholder over 1/3 del grovt mel. Det metter vesentlig mer enn om de hadde vært laget med hvitt mel. Når du skal bake med bakepulver er det begrenset hvor mye grovt mel man kan putte i deigen, derfor er nok dette maks hva man kan putte av grovt mel i scones.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...