Din handlekurv er nå tom!
Grove scones
Lyst på ferske scones til frokost?
6 dl hvetemel
3 dl sammalt hvete fin
1 ts salt
1 ss bakepulver
5 ss smør eller olje
ca.4 dl sur eller søt melk
Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre.
2. Smelt smør og hell i sammen med melken, evt bruk flytende margarin eller olje.
3. Rør til deigen er jevn, men ikke seig.
4. Kjevle deigen ca. 1- 1 ½ cm tykk. Lag en stor firkant eller runde kaker og marker deigen i biter.
5. Stekes på 200 grader i 10-15 minutter
|
|
Anne Hilde
Disse egner seg vel kanskje ikke til frysing? Det synes jeg er så digg med sånne ting man kan gjemme i frysen til en dag med dårlig tid….
Konditor-Elin
Disse spises rett fra ovnen og smaker best der og da. Hevemiddel er bakepulver, og det gjør disse mer kompakte enn om det var gjær. Du kan sikkert fryse dem. Har ikke prøvd selv, men antar de vil blir noe tørre. Som sagt – disse er best samme dag de er stekt.
Sandra Rappèll
Hei Elin. Hva er det for noe deigen ligger på? Det ser ikke ut som et bakepapir. 🙂
Konditor-Elin
Hei Sandra, nei – det er en silikonmatte. Praktisk – kan brukes igjen og igjen 🙂
Jeanette
Skjønner ikke helt hvordan disse kan kalles grove?
Konditor-Elin
Disse kaller jeg grove fordi de inneholder over 1/3 del grovt mel. Det metter vesentlig mer enn om de hadde vært laget med hvitt mel. Når du skal bake med bakepulver er det begrenset hvor mye grovt mel man kan putte i deigen, derfor er nok dette maks hva man kan putte av grovt mel i scones.