Gulrotkake

Gulrotkake

Picture

Klassiker du barer rører sammen

Gulrotkake er blitt en året-rundt-kake, men for meg er den kanskje først og fremst en høstkake. I dag har jeg laget en akkurat passe stor kake til kaffen. 
En bolle med kremost-glasur i kjøleskapet gjorde at jeg i dag satte i gang å bake en liten gulrotkake. Ja, jeg skriver liten, for det er ikke den største kaka du kan bake. Akkurat passe, vil jeg si. 

Oppskriften er bare en halvering av gulrotkake i langpanne. Den er enkel å lage, men pass på at den blir gjennomstekt. Selv for en lav kake som dette kan det hende den trenger opp i mot 40-45 minutter i ovnen. Det er fordi den inneholder mye fuktighet. Jeg satte på varmluft de siste 5 minuttene (da går det litt raskere). Bakepinnen kom ut glatt og fin, likevel, den ble ørlitegrann bløt i midten. Det går! 

Til pynt har jeg vært i hagen og plukket spiselige blomster (blomkarse og ringblomst) 

Gulrotkake i springform (ca. 22 cm)
150 gr hvetemel (2.5 dl)
2 ts bakepulver
0.5 ts natron
150 g brunt sukker (eller ta det sukkeret du har)
1-2 ts kanel (liker du kanel tar du mer)
2 egg
1.25  dl nøytral olje (eks. soyaolje eller rapsolje)
200 g (ca. 4 dl) fintraspete gulrøtter

Krem:
100 g nøytral kremost
35 g smør
60 g melis
1 ts vaniljesukker
1 ss sitronsaft
Rør alle ingredienser sammen med en ballongvisp eller en miksmaster. Pisk til kremen er glatt. 

Slik gjør du:
1. Bland sammen de tørre ingrediensene.
2. Tilsett eggene.
3. Spe vekselvis med olje og gulrøtter til alt er blandet. Ikke rør for mye (da blir kaken tung og seig).
4. Kle en springform ca.22 cm med bakepapir og fordel røren jevnt utover.
5. Stek på nederste rille på 180 °C i 35-45 min (avhenger av størrelse på form)
6. Avkjøl på rist. Del gjerne kaken i to og ha en lag krem inni. Eller bare smør den på toppen av kaka. Dekorer med friske blomter (de vil visne, så ikke legg dem på før det er tid for servering) eller pynt med det du liker.  

Picture

Siste rest av sommerblomstene fikk lov å pryde denne kaken… en sommer er (endelig) over! 
Be the first to write a review
3 Kommentarer
  • Bente
    Svar
    Skrevet på20:16, 12. september 2018

    Nyyyydelig!!!

  • Runa Udbjørg
    Svar
    Skrevet på20:03, 24. november 2020

    Hvorfor bruker man olje istedenfor smør i gulrotkake?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på14:49, 25. november 2020

      Har jeg ikke noe godt svar på.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...