Din handlekurv er nå tom!
Gulrotkake i stor langpanne
Snakk om saftig og mega-god kake, da. Denne ble helt fantastisk!
Kaker i langpanne er alltid en hit. Jeg pleier aldri å lage så digre kaker, men dette er kaka som skal bakes den dagen vi igjen kan samles i store flokker. Gulrotkake i stor langpanne er bare skalert litt opp fra denne, som jeg har laget i en «vanlig» langpanne. Jeg har også laget en rund, liten gulrotkake tidligere. Det finnes også en variant laget som muffins med blåbær.
Her har jeg altså tatt i bruk den største langpanna, den som følger med ovnen. Målene er 47 cm x 40 cm og selve formen har litt høyere kanter enn platene.
Dette er en enkel røre-sammen-kake og jeg brukte en visp i starten da jeg rørte sammen det tørre, før jeg gikk over til å røre med en slikkepott. Pass på å bruke en stor bolle (min var litt knapp). Dette er en kake som ikke skal røres for mye sammen og vil du heller bruke en maskin, gjør det. Bruk i så fall redskapet som heter grind.
Det som tar tid når du skal bake så stor gulrotkake er faktisk å rive gulrøttene, haha! Selve kaka steker på et kvarter-20 minutter. Jeg tok den ut av ovnen, dro den over på en rist for å avkjøle, og la den så tilbake i langpanna da jeg skulle ta bilder. Glasuren er også bare å røre sammen, men sørg for å ha romtemperert både smøret og kremosten. Ostekremen has på kaka når den er helt avkjølt.
Gulrotkake i stor langpanne
450 g hvetemel
6 ts bakepulver
1.5 ts natron
450 g brunt sukker (farinsukker)
5 ts kanel
6 egg
3.5 dl nøytral olje, for eksempel soya eller raps
600 g finraspet gulrot
Glasur
200 g kremost naturell
200 g mykt smør
450 g melis
4 ts vaniljesukker
3-4 ss sitronsaft
Rør alle ingredienser sammen med en miksmaster. Pisk til kremen er glatt.
Slik gjør du:
1. Bland sammen de tørre ingrediensene.
2. Tilsett eggene.
3. Spe vekselvis med olje og gulrøtter til alt er blandet. Ikke rør for mye (da blir kaken tung og seig).
4. Kle en stor langpanne (ca. 40 x 47 cm) med bakepapir og fordel røren jevnt utover.
5. Stek midt i ovnen på 180 °C i 15-20 min. Bruk varmluft om du kan.
6. Avkjøl på rist før kremen smøres jevnt utover.
Lena Utnes
Så utrolig flott det ble. Håper jeg er heldig å vinner 😍
Ingvil Lund
den var lekker på bildet. Jeg skal prøve den i morgen. Må bare ha litt flere egg.
Trine Stabelfelt
Så lekkert, nydelig mønster.
Lisbeth
Det burde stått i oppskriften at du hadde brukt varmluft og ikke i bildeteksten. Skulle ikke være nødvendig å lese ALT du har skrevet om denne kaken. Mye unødvendig tekst, etter vår mening.
Elin Krem.no
Takk for tilbakemelding. Jeg skriver mye fordi ikke alle er å samme nivå og trenger ting forklart.
Lise Bakkan
Apropos bilder, er jeg svært takknemlig for at fremgangsmåter står i teksten. Det er ikke alle som kan se bildene (f.eks. meg), men som liker godt å stå på kjøkkenet på tross av synshemning og har gjort det i mer enn 15 år og gjør det med nokså avanserte bakster og desserter. Her på bloggen erfarer jeg gjentatte ganger at det henvises til fremgangsmåter ved å se på bildene for hvordan en f.eks. former gjærbakst – og det hjelper meg nokså lite. Siste eksempel nå var Maibollene 2021. Et godt eksempel på hvordan dette enkelt kan gjøres, er på Detsoteliv.no.
Dette er ikke ment som kritikk til deg, Elin, som drifter en fantastisk inspirerende blogg på så mange vis, men som en konstruktiv tilbakemelding og en motivasjon til å muligens se på om du ønsker å legge til rette for oss som ikke er i stand til å se bildene. Så får ev. de som synes at teksten er overflødig i oppskriften, flytte blikket nedover – det tar ikke mange ekstra sekundene.
Jeg sier uansett tusen hjertelig takk for tiden og energien du legger ned i alt du deler med oss lesere – og jeg har lest to av bøkene dine med stor interesse! Takk for ditt bidrag og engasjement.
Kakegubben
Kan eg bruke smelta meierismør i staden for olje, eller eventuelt ei blanding? Har dårleg erfaring med at det vert oljesmak på kaker med mykje rapsolje i.
Elin Krem.no
Ja, det kan du. Enkelte rapsoljer smaker mer enn andre, det har jeg også erfart. Prøver å bruke olje som ikke smaker..
sharron
kan jeg bruke vanlig sukker i stedet for brun sukker
Elin Krem.no
ja
Bodil
Kvifor står der 1 t steiking på noken gulrotkake og nokon 15-20 eller 30 min?
Elin Krem.no
Det avhenger av tykkelsen på kaken. Gulrotkake er tung å gjennomsteke, men i en langpanne går det raskere.
Silje Sjøberg
Hvor mye meierismør kan jeg bruke i stedet for matolje?
Elin Krem.no
Samme mengde. Smelt og mål opp i dl.
Aneta
Gleda meg til å lage denne, så blei det i dag. Egentlig så gad jeg ikke å vente til den blir helt kald og tatt på glasur og bare nyta ! Så god, nam nam !