Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Gulrotkake i stor langpanne

Gulrotkake i stor langpanne

Snakk om saftig og mega-god kake, da. Denne ble helt fantastisk!

Kaker i langpanne er alltid en hit. Jeg pleier aldri å lage så digre kaker, men dette er kaka som skal bakes den dagen vi igjen kan samles i store flokker. Gulrotkake i stor langpanne er bare skalert litt opp fra denne, som jeg har laget i en «vanlig» langpanne. Jeg har også laget en rund, liten gulrotkake tidligere. Det finnes også en variant laget som muffins med blåbær.

Her har jeg altså tatt i bruk den største langpanna, den som følger med ovnen. Målene er 47 cm x 40 cm og selve formen har litt høyere kanter enn platene.

Dette er en enkel røre-sammen-kake og jeg brukte en visp i starten da jeg rørte sammen det tørre, før jeg gikk over til å røre med en slikkepott. Pass på å bruke en stor bolle (min var litt knapp). Dette er en kake som ikke skal røres for mye sammen og vil du heller bruke en maskin, gjør det. Bruk i så fall redskapet som heter grind.

Det som tar tid når du skal bake så stor gulrotkake er faktisk å rive gulrøttene, haha! Selve kaka steker på et kvarter-20 minutter. Jeg tok den ut av ovnen, dro den over på en rist for å avkjøle, og la den så tilbake i langpanna da jeg skulle ta bilder. Glasuren er også bare å røre sammen, men sørg for å ha romtemperert både smøret og kremosten. Ostekremen has på kaka når den er helt avkjølt.

Gulrotkake i stor langpanne
450 g hvetemel
6 ts bakepulver
1.5 ts natron
450 g brunt sukker (farinsukker)
5 ts kanel
6 egg
3.5 dl nøytral olje, for eksempel soya eller raps
600 g finraspet gulrot

Glasur
200 g kremost naturell
200 g mykt smør
450 g melis
4 ts vaniljesukker
​3-4 ss sitronsaft
Rør alle ingredienser sammen med en miksmaster. Pisk til kremen er glatt. 

Slik gjør du:
1. Bland sammen de tørre ingrediensene.
2. Tilsett eggene.
3. Spe vekselvis med olje og gulrøtter til alt er blandet. Ikke rør for mye (da blir kaken tung og seig).
4. Kle en stor langpanne (ca. 40 x 47 cm) med bakepapir og fordel røren jevnt utover.
5. Stek midt i ovnen på 180 °C i 15-20 min. Bruk varmluft om du kan.
6. Avkjøl på rist før kremen smøres jevnt utover.

Vær nøye med å blande hevemiddel, krydder og mel sammen. Rør inn sukker.
Rør inn eggene.
Rør inn gulrot vekselsvis med olje.
Fordel massen i en stor langpanne 40 cm x 47 cm.
Min kake var ferdig på litt over 15 minutter. Stekte på 180 grader varmluft.
Pisk sammen glasur med en håndmikser, stryk den på en helt avkjølt kake.
Lag et mønster.
Fyll en beholder med varmt vann. Dypp kniven i vannet, tørk av og skjær opp kaken.
Jeg putta kaka tilbake i forma
Ikke lag for store stykker. Kaka kan fint fryses også, enten med eller uten glasur.




5 based on 1 reviews
15 Comments
  • Lena Utnes
    Svar
    Posted at 09:22, 27. april 2021

    Så utrolig flott det ble. Håper jeg er heldig å vinner 😍

  • Ingvil Lund
    Svar
    Posted at 15:15, 27. april 2021

    den var lekker på bildet. Jeg skal prøve den i morgen. Må bare ha litt flere egg.

  • Trine Stabelfelt
    Svar
    Posted at 20:00, 27. april 2021

    Så lekkert, nydelig mønster.

  • Lisbeth
    Svar
    Posted at 12:03, 1. mai 2021

    Det burde stått i oppskriften at du hadde brukt varmluft og ikke i bildeteksten. Skulle ikke være nødvendig å lese ALT du har skrevet om denne kaken. Mye unødvendig tekst, etter vår mening.

  • Lise Bakkan
    Svar
    Posted at 23:48, 11. mai 2021

    Apropos bilder, er jeg svært takknemlig for at fremgangsmåter står i teksten. Det er ikke alle som kan se bildene (f.eks. meg), men som liker godt å stå på kjøkkenet på tross av synshemning og har gjort det i mer enn 15 år og gjør det med nokså avanserte bakster og desserter. Her på bloggen erfarer jeg gjentatte ganger at det henvises til fremgangsmåter ved å se på bildene for hvordan en f.eks. former gjærbakst – og det hjelper meg nokså lite. Siste eksempel nå var Maibollene 2021. Et godt eksempel på hvordan dette enkelt kan gjøres, er på Detsoteliv.no.

    Dette er ikke ment som kritikk til deg, Elin, som drifter en fantastisk inspirerende blogg på så mange vis, men som en konstruktiv tilbakemelding og en motivasjon til å muligens se på om du ønsker å legge til rette for oss som ikke er i stand til å se bildene. Så får ev. de som synes at teksten er overflødig i oppskriften, flytte blikket nedover – det tar ikke mange ekstra sekundene.

    Jeg sier uansett tusen hjertelig takk for tiden og energien du legger ned i alt du deler med oss lesere – og jeg har lest to av bøkene dine med stor interesse! Takk for ditt bidrag og engasjement.

  • Kakegubben
    Svar
    Posted at 18:14, 13. mai 2021

    Kan eg bruke smelta meierismør i staden for olje, eller eventuelt ei blanding? Har dårleg erfaring med at det vert oljesmak på kaker med mykje rapsolje i.

  • sharron
    Svar
    Posted at 07:28, 25. oktober 2021

    kan jeg bruke vanlig sukker i stedet for brun sukker

  • Bodil
    Svar
    Posted at 23:20, 12. januar 2023

    Kvifor står der 1 t steiking på noken gulrotkake og nokon 15-20 eller 30 min?

  • Posted at 10:36, 22. februar 2023

    Hvor mye meierismør kan jeg bruke i stedet for matolje?

  • Posted at 13:52, 22. september 2024

    Gleda meg til å lage denne, så blei det i dag. Egentlig så gad jeg ikke å vente til den blir helt kald og tatt på glasur og bare nyta ! Så god, nam nam !

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...