Gulrotkake i stor langpanne

Gulrotkake i stor langpanne

Snakk om saftig og mega-god kake, da. Denne ble helt fantastisk!

Kaker i langpanne er alltid en hit. Jeg pleier aldri å lage så digre kaker, men dette er kaka som skal bakes den dagen vi igjen kan samles i store flokker. Gulrotkake i stor langpanne er bare skalert litt opp fra denne, som jeg har laget i en «vanlig» langpanne. Jeg har også laget en rund, liten gulrotkake tidligere. Det finnes også en variant laget som muffins med blåbær.

Her har jeg altså tatt i bruk den største langpanna, den som følger med ovnen. Målene er 47 cm x 40 cm og selve formen har litt høyere kanter enn platene.

Dette er en enkel røre-sammen-kake og jeg brukte en visp i starten da jeg rørte sammen det tørre, før jeg gikk over til å røre med en slikkepott. Pass på å bruke en stor bolle (min var litt knapp). Dette er en kake som ikke skal røres for mye sammen og vil du heller bruke en maskin, gjør det. Bruk i så fall redskapet som heter grind.

Det som tar tid når du skal bake så stor gulrotkake er faktisk å rive gulrøttene, haha! Selve kaka steker på et kvarter-20 minutter. Jeg tok den ut av ovnen, dro den over på en rist for å avkjøle, og la den så tilbake i langpanna da jeg skulle ta bilder. Glasuren er også bare å røre sammen, men sørg for å ha romtemperert både smøret og kremosten. Ostekremen has på kaka når den er helt avkjølt.

Gulrotkake i stor langpanne
450 g hvetemel
6 ts bakepulver
1.5 ts natron
450 g brunt sukker (farinsukker)
5 ts kanel
6 egg
3.5 dl nøytral olje, for eksempel soya eller raps
600 g finraspet gulrot

Glasur
200 g kremost naturell
200 g mykt smør
450 g melis
4 ts vaniljesukker
​3-4 ss sitronsaft
Rør alle ingredienser sammen med en miksmaster. Pisk til kremen er glatt. 

Slik gjør du:
1. Bland sammen de tørre ingrediensene.
2. Tilsett eggene.
3. Spe vekselvis med olje og gulrøtter til alt er blandet. Ikke rør for mye (da blir kaken tung og seig).
4. Kle en stor langpanne (ca. 40 x 47 cm) med bakepapir og fordel røren jevnt utover.
5. Stek midt i ovnen på 180 °C i 15-20 min. Bruk varmluft om du kan.
6. Avkjøl på rist før kremen smøres jevnt utover.

Vær nøye med å blande hevemiddel, krydder og mel sammen. Rør inn sukker.
Rør inn eggene.
Rør inn gulrot vekselsvis med olje.
Fordel massen i en stor langpanne 40 cm x 47 cm.
Min kake var ferdig på litt over 15 minutter. Stekte på 180 grader varmluft.
Pisk sammen glasur med en håndmikser, stryk den på en helt avkjølt kake.
Lag et mønster.
Fyll en beholder med varmt vann. Dypp kniven i vannet, tørk av og skjær opp kaken.
Jeg putta kaka tilbake i forma
Ikke lag for store stykker. Kaka kan fint fryses også, enten med eller uten glasur.




8 Kommentarer
  • Lena Utnes
    Svar
    Skrevet på09:22, 27. april 2021

    Så utrolig flott det ble. Håper jeg er heldig å vinner 😍

  • Ingvil Lund
    Svar
    Skrevet på15:15, 27. april 2021

    den var lekker på bildet. Jeg skal prøve den i morgen. Må bare ha litt flere egg.

  • Trine Stabelfelt
    Svar
    Skrevet på20:00, 27. april 2021

    Så lekkert, nydelig mønster.

  • Lisbeth
    Svar
    Skrevet på12:03, 1. mai 2021

    Det burde stått i oppskriften at du hadde brukt varmluft og ikke i bildeteksten. Skulle ikke være nødvendig å lese ALT du har skrevet om denne kaken. Mye unødvendig tekst, etter vår mening.

  • Lise Bakkan
    Svar
    Skrevet på23:48, 11. mai 2021

    Apropos bilder, er jeg svært takknemlig for at fremgangsmåter står i teksten. Det er ikke alle som kan se bildene (f.eks. meg), men som liker godt å stå på kjøkkenet på tross av synshemning og har gjort det i mer enn 15 år og gjør det med nokså avanserte bakster og desserter. Her på bloggen erfarer jeg gjentatte ganger at det henvises til fremgangsmåter ved å se på bildene for hvordan en f.eks. former gjærbakst – og det hjelper meg nokså lite. Siste eksempel nå var Maibollene 2021. Et godt eksempel på hvordan dette enkelt kan gjøres, er på Detsoteliv.no.

    Dette er ikke ment som kritikk til deg, Elin, som drifter en fantastisk inspirerende blogg på så mange vis, men som en konstruktiv tilbakemelding og en motivasjon til å muligens se på om du ønsker å legge til rette for oss som ikke er i stand til å se bildene. Så får ev. de som synes at teksten er overflødig i oppskriften, flytte blikket nedover – det tar ikke mange ekstra sekundene.

    Jeg sier uansett tusen hjertelig takk for tiden og energien du legger ned i alt du deler med oss lesere – og jeg har lest to av bøkene dine med stor interesse! Takk for ditt bidrag og engasjement.

  • Kakegubben
    Svar
    Skrevet på18:14, 13. mai 2021

    Kan eg bruke smelta meierismør i staden for olje, eller eventuelt ei blanding? Har dårleg erfaring med at det vert oljesmak på kaker med mykje rapsolje i.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bollefocaccia med ki..

Deler en liten godbit fra boken min Søt...

Elins iskaffe

Deler denne nyyydelige iskaffen, som hittil kun har...

Cookies med (brun)ba..

Brune bananer blir det støtt. Har mange oppskrifter...

Nektarinterte med ma..

Sommerlig og saftig kake med mandler og nektariner,...

Junisnipper (*kolaka..

Det er ferietid og jeg mangler noe å...