Hasselbackepler

Hasselbackepler

Bilde

Myke epler med knasende sprø topping

Stekte epler med knasende sprø topping er helgens dessert. Dette ble bare så utrolig godt! Om du ikke har faste epler, lag epledesserten i en form med eplene lagt i skiver.
Skal du spise fårikål eller ha noe annet godt til middag i helgen? Da kan det passe med en frisk epledessert. For å lage hasselbackepler trenger du faste epler. Her har jeg brukt aromaepler. Om eplene ikke er faste nok vil de falle sammen etter/ under steking. Er du ikke helt sikker på om eplene du har er faste nok til denne desserten, gjør følgende: Skjær eplene i skiver og legg i ring i en smurt ildfast form. Da gjør det ingen ting om eplene faller litt fra hverandre eller går litt i oppløsning. Det blir kjempegodt uansett!

Toppingen er tilsatt litt hakkede mandler, men det kan du sløyfe om du ikke liker det. 

Hasselbackepler (til 4 personer)
2 store epler (faste) – skrelles og deles

Pensle med denne blandingen før de går i ovnen:
1 ss brunt sukker
1 ss mykt /smeltet smør 
1/2 ts kanel

Blanding nummer 2:
2 ss brunt sukker
1-2 ss mykt smør
3 ss havregryn
1 ss mel
10-15 hakkede mandler (valgfritt)
kanel

Slik gjør du:
1. Skrell eplene, ta ut kjernehuset og lag hakk tett i tett. Skjær NESTEN igjennom.
2. Legg eplene i en smurt form og pensle med sukker, smør og kanel.
3. Legg over folie og stek på 200 grader 10-15 minutter.
4. Ta av folie og stek 5-7 minutter (sjekk eplene – de skal være faste, men begynne å sprike litt)
5. Eplene tas ut av ovnen. Fordel blanding 2 over eplene.
6. Sett på grill-element i ovnen (200 grader) og stek i 5 minutter, til toppingen er gyllen.

Spises varme med vaniljesaus, is eller krem

Bilde

Skrell eplene og del i to. 
Bilde

Fjern kjernehus og skjær skiver NESTEN helt gjennom. Eplet skal henge sammen. 
Bilde

Legg eplene i en smurt form og pensle på smeltet smør, brunt sukker og kanel.
Bilde

Etter at eplene har stekt under folie 10-15 min, fjern folien og stek noen minutter uten. Ta så eplene ut av ovnen og fordel blanding 2.
Bilde

Stek eplene de siste fem minuttene under grillelementet i ovnen. Syrlig, søt, saftig og godt! Spis eplene mens de er lune. GOD HELG til deg kjære kremvenn.
1 Comment

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits