Din handlekurv er nå tom!
Havrekjeks
Knasende sprø havrekjeks proppa med grovt mel og havre
Når du først har alle ingrediensene tilgjengelig tar det bare noen få minutter å røre denne deigen sammen. Så trenger den å hvile et par timer. Det er den verd. Disse havrekjeksene ble så mye bedre enn jeg hadde forventet (skeptisk i utgangspunktet, ja..)
Havrekjeks
135 g sammalt hvete fint
150 g havregryn (jeg brukte steel cut fra den sorte havre)
100 g smør
2 ss honning
2 ss brunt sukker (kan sløyfes)
1/2 ts salt
1 ts natron
1 egg
Slik gjør du:
1. Bland sammen alle tørre ingredienser (bruker du hele havregryn kan du kjøre de litt i en foodprocessor om du har for å gjøre flakene mindre)
2. Smelt smør og honning.
3. Rør det bløte med det tørre og ha i egget.
4. Bland sammen til en deig – bruk gjerne hendene når du jobber.
5. Form deigen til en pølse og legg i kjøleskap et par timer.
6. Skjær av skiver på 0.3 cm og legg på en bakeplate kledd med bakepapir. Klem kjeksen litt ned for å få dem flatere. Stek på 180 grader i 10 minutter. Er deigen din smulete? Prøv å trille kuler av den og legg på plate (klem flate med hånden)
7. Oppbevares i en tett boks.
|
|
Anne
Hei Elin, skal disse kjeksene være litt myke i konsistensen?
Konditor-Elin
Nei, mine ble smulete, men ganske sprø.
Anne
Ok, da har kanskje mine være litt for tykke. Skal prøve igjen. De var nydelige på smaken, ingenting å si på den, de gikk ned på høykant!
Konditor-Elin
Ja, mine var også litt tykke, så jeg klemte de litt ned. Stek heller litt lenger om det trengs. Så bra å høre at de falt i smak!
Kristine
Takk for deilig oppskrift, er skrevet ut og skal prøves snarest! 🙂
Merete Ueland
Hei 😄 Hvor mange blir det ca ?
Elin Krem.no
ca. 15 stk vil jeg tro, kommer an på størrelse.
Lena
Disse er kjempepopulær i heimen ♥️ må alltid lage dobbel oppskrift, disse forsvinner fort!
lebe
I oppskriften står det skjær i 0.3 cm skiver, men under bildet står det o,5 cm. Hva er rett?
Elin Krem.no
Det er opp til deg! Vil du ha de litt tynne, skjær dem 0.3 cm – eller litt tykkere (ca. 0.5 cm), om du liker det 😉