Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Havrekjeks

Picture

Knasende sprø havrekjeks proppa med grovt mel og havre

Hjemmelaget havrekjeks med masse mat. Passer som et lite mellommåltid, som turmat eller til ost og kjeks. Kjempegode!
Super-enkelt, sprøtt og godt. Er du litt småsulten er disse perfekte å dytte innpå.

Når du først har alle ingrediensene tilgjengelig tar det bare noen få minutter å røre denne deigen sammen. Så trenger den å hvile et par timer. Det er den verd. Disse havrekjeksene ble så mye bedre enn jeg hadde forventet (skeptisk i utgangspunktet, ja..)

Havrekjeks
135 g sammalt hvete fint
150 g havregryn (jeg brukte steel cut fra den sorte havre)
100 g smør
2 ss honning
2 ss brunt sukker (kan sløyfes)
1/2 ts salt
1 ts natron
1 egg

Slik gjør du:
1. Bland sammen alle tørre ingredienser (bruker du hele havregryn kan du kjøre de litt i en foodprocessor om du har for å gjøre flakene mindre)
2. Smelt smør og honning.
3. Rør det bløte med det tørre og ha i egget. 
4. Bland sammen til en deig – bruk gjerne hendene når du jobber.
5. Form deigen til en pølse og legg i kjøleskap et par timer. 
6. Skjær av skiver på 0.3 cm og legg på en bakeplate kledd med bakepapir. Klem kjeksen litt ned for å få dem flatere. Stek på 180 grader i 10 minutter. Er deigen din smulete? Prøv å trille kuler av den og legg på plate (klem flate med hånden)
7. Oppbevares i en tett boks. 

Picture

Picture

Deigen røres sammen på 1-2-3. Rull den til en pølse og pakk inn i plast. La den ligge i kjøleskapet et par timer. 
Picture

Skjær av skiver på ca. 1/2 cm og stek på 180 grader i 10 minutter. 
Picture

Gode å spise både til frokost, lunsj og kvelds. 
5 based on 2 reviews
10 Comments
  • Anne
    Svar
    Posted at 14:26, 16. januar 2018

    Hei Elin, skal disse kjeksene være litt myke i konsistensen?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 14:53, 16. januar 2018

      Nei, mine ble smulete, men ganske sprø.

      • Anne
        Svar
        Posted at 15:33, 16. januar 2018

        Ok, da har kanskje mine være litt for tykke. Skal prøve igjen. De var nydelige på smaken, ingenting å si på den, de gikk ned på høykant!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 15:37, 16. januar 2018

      Ja, mine var også litt tykke, så jeg klemte de litt ned. Stek heller litt lenger om det trengs. Så bra å høre at de falt i smak!

  • Posted at 11:28, 18. januar 2018

    Takk for deilig oppskrift, er skrevet ut og skal prøves snarest! 🙂

  • Merete Ueland
    Svar
    Posted at 12:23, 29. januar 2019

    Hei 😄 Hvor mange blir det ca ?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Posted at 12:58, 29. januar 2019

      ca. 15 stk vil jeg tro, kommer an på størrelse.

  • Lena
    Svar
    Posted at 18:37, 13. august 2024

    Disse er kjempepopulær i heimen ♥️ må alltid lage dobbel oppskrift, disse forsvinner fort!

  • lebe
    Svar
    Posted at 12:38, 19. august 2024

    I oppskriften står det skjær i 0.3 cm skiver, men under bildet står det o,5 cm. Hva er rett?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Posted at 12:41, 19. august 2024

      Det er opp til deg! Vil du ha de litt tynne, skjær dem 0.3 cm – eller litt tykkere (ca. 0.5 cm), om du liker det 😉

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...