Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Ingunns gulrotrundstykker

Ingunns gulrotrundstykker

Jeg syntes det er veldig gøy at dere sender meg oppskrifter, og i dag har jeg bakt en sånn innsendt oppskrift. Dette er likevel ekstra spesielt. Jeg baker disse i dag for å hedre minnet av et godt og varmt menneske <3.

Ingunn, som har sendt meg denne oppskriften, gikk bort i påsken. Hun var en kremvenn, og for å hedre hennes minne har jeg i dag bakt oppskriften hun ville jeg skulle teste ut. Hun kalte dem gulrotboller og pleide å bake dem når hun for mange år siden jobbet i barnehage.

Ettersom oppskriften inneholdt kun fint hvetemel har jeg tatt meg den frihet å erstatte litt av det fine med sammalt mel. De er 48% grove. Jeg har også endret litt på gjærmengde, ettersom det var litt mye (veldig vanlig i eldre oppskrifter)

Rundstykkene smaker ikke gulrot, du ser det knapt – og ja, de ble helt nydelige!

I oppskriften står det 3 dl skummet kulturmelk. Jeg vet at mange av dere ikke liker å kjøpe en liter med melk dere ikke får brukt opp, derfor kjøpte jeg en boks Drømmelett (som er konsentrert syrnet lettmelk).

Du bestemmer selv hvor salt du vil ha det. Det var lite salt originalt i oppskrift – jeg har dratt på litt mer for at det skal smake litt mer.

Fred over minnet, Ingunn, og tusen takk <3

Ingunns gulrotrundstykker (ca. 20 stk)
450 g hvetemel
250 g sammalt hvete fint
50 g hvetekli (kruskakli)
150 g finrevet gulrot
1/2 dl smeltet smør/margarin eller olje
2 dl melk eller kaldt vann
3 dl skummelt kulturmelk eller 1 beger Drømmelett
30 g fersk gjær
3-4 ts salt
1 ss sukker


Slik gjør du:

1. Vei opp finrevet gulrot, olje, skummet kultur/drømmelett, melk/kaldt vann, salt og sukker i bakebollen. Rør sammen.
2. Tilsett gjær, hvetemel, sammalt hvete fin og kli.
3. Sett i krok og elt til deigen begynner å bli blank (ca. 10-15 min på halv fart hvis du bruker en kraftig kjøkkenmaskin.)
4. Pakk inn bollen og la den stå på benken en times tid.
5. Bak ut. Del deigen i ca. 20 like store biter (rundt 70g). Trill til boller og sett på et bakebrett med bakepapir.
6. Etterhev i ca. 45 min – 1 time. Spray / pensle med vann så de ikke tørker ut.
7. Sett ovnen på 280 grader. Jeg snittet det første brettet, men det andre brettet uten snitt ble finere..
​8. Sett rundstykkene på nest nederste rille i ovnen. Kast litt kokende vann inn i bunnen av ovnen (ca. 1/2 dl) rett før du lukker ovnsdøra og skru ned til 230 grader. Er du redd for at ovnen din kan gå i stykker? Plasser en langpanne i bunnen (den må bli like varm som resten av ovnen).
9. Stek i totalt ca. 10-12 minutter på 220-230 grader varmluft.
10. Avkjøl på rist.

Vei opp og rør sammen de våte ingrediensene i bakebollen
Tilsett det tørre
Elt til du har enn blank deig, ta gjerne glutentesten
Etter en time på benken ser deigen sånn ut
Bak ut, del deigen i ca. 20 biter eller vei hvert emne til 70 g
Trill til boller og sett på plate
Spray eller pensle med vann. Du kan gjerne droppe snittinga…
De ble lette og luftige!
Veldig gode gulrotrundstykker…takk til kremvenn Ingunn som ikke er her mer.. <3






Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...

Elins chunky granola

Granola er godt på sommeren, og her skal...

Rabarbraterter

Lenge har jeg tenkt på å lage noe...

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...