Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Iskrem-sandwich

Picture

Is-sandwich laget med kjeks

Har du litt kjeks stående i skapet og is i fryseren? Da har du alt du trenger for å lage noen fristende, små is-sandwich. Disse er super-enkle å lage sammen med barna!
Jeg har brukt vanlig Marie-kjeks og chocolate chip cookies til disse små dessertene, som gjerne kan lages ferdig lenge før gjestene kommer. Først penslet jeg Marie-kjeksen med litt smeltet sjokolade og lot det tørke. Karamellsaus og sjokoladesaus kan kjøpes ferdig, men den hjemmelagde syntes jeg smaker mye, mye bedre. For å lage litt variasjon ble det noen med sjokoladeis, karamellsaus og salte peanøtter, mens andre ble laget med vanilje-, jordbær- og krokan-is. Enkelte puttet jeg et bringebær eller et jordbær i. Bærene blir skikkelig harde om de blir stående i fryseren over lengre tid, så husk å ta is-sandwichene ut av fryseren i god tid før de skal spises. Dryss litt bær på toppen og hell gjerne på litt ekstra med saus rett før servering.
Ca. 1 liter din favoritt-is
Mariekjeks
Chocolate chip cookies
Sjokolade (til å pensle kjeksen)

Tilbehør:
Jordbær
Bringebær
Peanøtter 

Slik gjør du:
Pensle kjeksen med litt smeltet sjokolade og la det tørke. Legg på en kule med is på kjeksen og lag et hull i midten av kulen. Fyll i eventuelt peanøtter og karamellsaus, sjokoladesaus eller bær. Legg en kjeks på toppen og klem godt ned. Sett i fryseren eller spis med det samme. 

Picture

Picture

Karamellsaus
1 dl sukker
1 dl fløte
2 ss smør
1 -2 ss lys eller mørk sirup

Ha alle ingrediensene i en kjele. Rør godt mens det koker. Massen skal kokes til den får sauskonsistens. (Jeg kokte min på ca. 7-10 minutter)

Sjokoladesaus
1 dl fløte
100 g sjokolade

Varm fløten til kokepunktet. Rør inn hakket sjokolade til du har en glatt sjokoladesaus

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Be the first to write a review
No Comments

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...