Iskrem-sandwich

Iskrem-sandwich

Picture

Is-sandwich laget med kjeks

Har du litt kjeks stående i skapet og is i fryseren? Da har du alt du trenger for å lage noen fristende, små is-sandwich. Disse er super-enkle å lage sammen med barna!
Jeg har brukt vanlig Marie-kjeks og chocolate chip cookies til disse små dessertene, som gjerne kan lages ferdig lenge før gjestene kommer. Først penslet jeg Marie-kjeksen med litt smeltet sjokolade og lot det tørke. Karamellsaus og sjokoladesaus kan kjøpes ferdig, men den hjemmelagde syntes jeg smaker mye, mye bedre. For å lage litt variasjon ble det noen med sjokoladeis, karamellsaus og salte peanøtter, mens andre ble laget med vanilje-, jordbær- og krokan-is. Enkelte puttet jeg et bringebær eller et jordbær i. Bærene blir skikkelig harde om de blir stående i fryseren over lengre tid, så husk å ta is-sandwichene ut av fryseren i god tid før de skal spises. Dryss litt bær på toppen og hell gjerne på litt ekstra med saus rett før servering.
Ca. 1 liter din favoritt-is
Mariekjeks
Chocolate chip cookies
Sjokolade (til å pensle kjeksen)

Tilbehør:
Jordbær
Bringebær
Peanøtter 

Slik gjør du:
Pensle kjeksen med litt smeltet sjokolade og la det tørke. Legg på en kule med is på kjeksen og lag et hull i midten av kulen. Fyll i eventuelt peanøtter og karamellsaus, sjokoladesaus eller bær. Legg en kjeks på toppen og klem godt ned. Sett i fryseren eller spis med det samme. 

Picture

Picture

Karamellsaus
1 dl sukker
1 dl fløte
2 ss smør
1 -2 ss lys eller mørk sirup

Ha alle ingrediensene i en kjele. Rør godt mens det koker. Massen skal kokes til den får sauskonsistens. (Jeg kokte min på ca. 7-10 minutter)

Sjokoladesaus
1 dl fløte
100 g sjokolade

Varm fløten til kokepunktet. Rør inn hakket sjokolade til du har en glatt sjokoladesaus

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...