Juletrifle

Juletrifle

Bilde

Enkel og frisk juledessert laget med bærgele, kakesmuler og vaniljekrem 

Trifle er en klassisk dessert som kan lages på flere måter. Hovedsakelig består den av tre lag: frukt eller gele, smuler og krem. 
Trifle er en lag-på-lag-dessert, litt som tilslørtebondepiker. Den kan lages akkurat så vanskelig eller lett du vil. Du som syntes det er et ork å få til noe som helst på kjøkkenet kan faktisk få til denne desserten uten å ha laget noe som helst selv. Kjøp ferdig gele, vaniljekrem eller vaniljesaus, kakebunn og krem, og du har alt du trenger for å lage en trifle. Vil du gi denne tradisjonsrike desserten et løft kan du følge min oppskrift. Jeg har laget gele av hjemmelaget solbærsaft, brukt ekte vanijlekrem, gode kakesmuler og toppet det hele med litt bær.

Geleen kan du godt lage av ferdig pakke om du ikke har saft. Kakesmulene kan være så mangt. Jeg hadde en rest av en mandelbunn som ble smuldret i glassene. Du kan også bruke kakebunn, rullekake, kransekake, tørre julekaker som serina, berlinerkranser, sandkaker eller lignende. Eller kanskje noen pepperkaker? Har du ikke vaniljekrem kan du erstatte den med for eksempel vaniljesaus. Eller bare bruke krem. 

Desserten kan lages i en stor bolle eller i porsjonsglass. Husk at geleen trenger tid til å stivne før du fortsetter å legge på nye ingredienser. 

Juletrifle (til ca. 6 porsjoner)
ca. 500 g vaniljekrem
ca. 2-3 dl pisket kremfløte
Kakesmuler som for eksempel biter av sukkerbrød, rullekake, mandelbunn, kjeks eller tørre julekaker som serinakaker eller sandkaker
5 dl sterk (solbær) saft. (Smak til med sukker om du vil ha den søtere)
6 plater gelatin
Celementiner i skiver som deles i to. 

Slik gjør du:
1. Lag vaniljekrem eller bruk ferdig kjøpt. Velger du å bruke ferdigkjøpt anbefaler jeg å tilsette 2 gode teskjeer med ekte vaniljesukker for en bedre vaniljesmak.
2. Legg gelatin i kaldt vann.
3. Bland ut solbærsaft med vann så den blir litt sterk. Klem vannet ut av gelatinen og rør ut i den varme saften. Hell i  porsjonsglass, eller i en serveringsbolle. Settes kjølig i et par-tre timer.
4. Pisk kremfløte.
5. Bland inn vaniljekrem. 
6. Ha på litt krem, dryss kakesmuler over geleen, ha på krem og gjenta (om du har stor en stor bolle) 
7. Pynt evt. med bær på toppen. 

Kan gjøres klart noen timer i forveg, men helst ikke dagen før. Da blir kakesmulene bløte.
​ 

Bilde

På geleen har jeg skåret skiver av klementin som jeg har delt i to og lagt inntil glasset som dekor. 
Bilde

Bruk gjerne litt grove biter av kakesmulene for å få litt tekstur. Legg på nytt lag med krem på toppen. 
Bilde

Her har kakesmulene forsvunnet under kremen, men de er der! Har du ikke friske bær – se om du har en smoothieblanding i fryseren eller noen andre frosne bær du kan dekorere med på toppen. 
Bilde

Supergod og enkel dessert som passer både for liten og stor, hele året rundt. 
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits