Karamellpudding med søtet kondensert melk
Nydelig karamellpudding med få ingdredienser
Skal du servere pudding til dessert? Lag den en dag eller to før den skal spises og sett den kjølig. Denne puddingen er fantastisk god og superenkel å lage.
Karamellpudding er en stor dessertfavoritt her i huset. Denne gang lagde jeg en enkel variant med vaniljesukker og en boks med kondensert melk. Den fikk stående applaus! Puddingen er laget med søtet kondensert melk, og her kan du velge mellom to varianter. Den ene er den «vanlige» søtede kondenserte melken» fra Tørsleffs, den andre er den ferdig karamelliserte. Den har en utrolig god smak og gir puddingen enda mer smak.
I steden for vaniljestang bruker jeg vaniljesukkeret til Tørsleffs. Det inneholder ekte vanilje, og er et veldig fint substitutt om du ikke har vaniljestang i hus.
Karamellpudding med søtet kondensert melk
6 egg
5.5 dl helmelk
1 boks søtet kondensert melk, eller karamellisert melk
5 ts vaniljesukker (eller frøene fra 1/2 vaniljestang)Karamell
100 g sukker
2 ss vann
(1 ts sitronsaft – om du har – forhindrer krystallisering)
Slik gjør du:
1. Visp sammen egg, melk, kondensert melk og vaniljesukker i en bolle.
2. Lag karamell.
3. Hell blandingen gjennom en sikt og i en form (ca. 1.5 liter)
4. Sett formen i en langpanne.
5. Hell kokende vann i langpannen (vannet skal nå ca. midt på formen) og sett ovnen på 130 grader.
6. La karamellpuddingen stå i ca. 2 timer.
7. Ta langpannen ut av ovnen og la karamellpuddingen avkjøle i vannbadet.
8. La puddingen stå i kjøleskap noen timer (eller til dagen etter)
9. Server med lettpisket kremfløte.
|
|
Få ingredienser, men knallgod pudding! Formen må romme 1.5 liter.
Ha vann i sukkeret og la det koke sakte og rolig til du har en gyllen karamell. Ta av platen før det blir for mørkt og hell i formen.
Sikt blandingen over i formen. Sett formen i en langpanne i ovnen.
Sett ovnen på 130 grader og hell på kokende vann. La puddingen stå ca. 2 timer. Avkjøl puddingen i vannbadet og sett den kjølig til den skal spises. Puddingen kan lages ferdig opptil 2 dager før den skal spises.
Linda
Hei Elin! Takk for mange fine oppskrifter!! Karamellpuddingen ser fantastisk ut! Skal prøve denne, men lurer på hvor mye vann og sukker du bruker til karamellen?
🙂
Konditor-elin
Det hadde falt ut! 100 g sukker og et par ss vann. Jeg tilsetter også en dråpe sitronsaft for å forhindre krystallisering. Takk for at du sa i fra Linda!
Mathilde Michelsen
Hei! Den så nydelig ut!! Hva har du brukt på toppen av puddingen, er det vanlig krem du bare har sprøytet pent på?
Konditor-Elin
Hei Mathilde, ja, det er bare vanlig kremfløte jeg har pisket og hatt i en sprøytepose og sprøytet på.
Mathilde
Tusen takk for raskt svar, nå skal jeg løpe til butikken og smelle sammen en til morgendagen😄😄
Astrid Karin Strand
Hei! Bor i Afrika og kan ikkje spise rå egg. Men blir dette som at egga blir kokte, mon tro? Altså varmebehandlet
Elin Krem.no
Ja, de blir varmebehandlet.
Mirjam S Frivold
Hei Elin. Menge flotte oppskrifter her!
Lurte på -skal karamellpuddingen settes i kald ovn?
Mvh Mirjam Sofie
Elin Krem.no
Sett i forvarmet ovn