Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Kardemommekaker

Kardemommekaker

Tørre kaker? Jada. Jeg digger det! Særlig når jeg kan putte favorittkrydderet mitt i mørdeigen. Lite slår grovmalt kardemomme. Hvordan du går fram for å knuse hele kjerner kan du se her.

Får du ikke tak i hel kardemomme, bruk det du har. Da må du kanskje dra på litt ekstra med mengden, men det er jo en smak-sak.

Kardemommekaker (ca. 15 stk – avhenger av hvor store du vil ha dem)
150 g hvetemel
100 g smør/ margarin
50 g melis
2 ts vaniljesukker
2 ss vann
2 ts grovmalt kardemomme

Bruk romtempererte ingredieser, kna deigen sammen, rull den til en pølse og pakk inn i plast. Legg den kjølig en halv time.

Til å rulle deigen i:
1 ss grovmalt kardemomme 2 ss sukker

Skjær skiver av pølsen (ca. 1/2 cm tykke) og plasser på en plate.
Stek på 200 grader midt i ovnen i 10-15 minutter. Kakene skal ha en gyllen farge på undersiden. Oppbevares i en tett boks i romtemperatur.

Vei opp alle ingrediensene
Kna sammen så det blir en deig. Bruk gjerne hendene.
Rull til en pølse. Rull pølsen i en blanding av sukker og kardemomme.
Etter at deigen har hvilt en halv time: skjær skiver og stek av.
Dette er en liten porsjon, blir ca. 12-15 kaker. Oppbevares tørt i romtemperatur.


Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...