Kiwi-is

Kiwi-is

Bilde

Hjemmelaget ispinne med frukt

En pose seige og nesten uspiselige kiwi ble til disse lekre og knallgode ispinnene. Bruk gjerne annen frukt eller bær. 
Is med frukt er veldig friskt og godt, og her har jeg lagd noen enkle kiwi-is. Du kan godt bytte ut kiwi med bringebær, blåbær eller jordbær – eller annen frukt eller bær du måtte like. 

Mine isformer er kjøpt på ebay, og de skal egentlig ha små ispinner i seg, men det hadde jeg ikke. Derfor tok jeg noen pappsugerør jeg hadde liggende. Du kan også fryse disse i små beger eller kopper og spise isen med skje. 


Kiwi-is  (6-8 is)
5-6 kiwi (ca. 350 g)
30 g sitronsaft (saften av en halv sitron)
100 g sukker og 100 g (1 dl vann) – kokes til sukkerlake

Slik gjør du:
1. Skrell kiwi og mos dem med en stavmikser. Det kan godt være litt biter. 
2. Kok opp sukkeret slik at det løser seg opp. La det boble i 4-5 minutter før du trekker kjelen av plata.
3. Tilsett sirup i kiwimassen og bland.
​4. Hell i isformer. La fryse inn over natten. 

Bilde

Skrell og mos kiwi – tilsett sitronsaft og bland inn sirup.
Bilde

Hell i isformer eller glass som tåler frysing. 
Bilde

Friskt og godt – is for store og små 🙂  
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits