Din handlekurv er nå tom!
Kjeks med sjokolade og nøtter
En sommer er over
Det var liksom ikke helt anledningen for å dra på med de store kremkakene, men en stille markering av en sommer som snart er over, på en liten benk ute i det fri med disse kjeksene, det kan passe.
De er ikke pene å se på, men glem utseende. Det er det inni som teller, er det ikke? Disse ble testet både på naboer og besøkende, og alle var skjønt enige – åh, de var gode!
For meg har denne tiden på året alltid en eim av forventning i seg. En sånn jeg-gleder-meg-og-gruer-meg-litt-også- følelse. Jeg er allerede godt i gang i ny jobb og har masse spennende som venter. Så la høsten bare komme – jeg er klar. Og om det skulle røyne på litt den første uka har jeg disse å trøste meg med. Gjerne i sola, på ei trapp med en varm kopp kaffe ved siden av. Overgangen til må jo ikke bli altfor brå, mener jeg.
Kjeks med sjokoladebiter og nøtter (ca. 30 stk)
100 g smør
40 g sukker
75 g brunt sukker (jeg brukte demerara)
1 egg
1 1/2 ts vaniljesukker
100 g hvetemel (jeg brukte finbakstmel)
1/2 ts natron
en klype salt
100 g hakket sjokolade – lys eller mørk
50 g hakkete nøtter – ta det du har (jeg brukte pecan) Kan sløyfes!
Slik gjør du:
1. Pisk mykt smør og sukker til en kremete masse. Pass på å skrape ned fra sidene.
2. Tilsett egget.
3. Sikt i det tørre, ikke rør for mye.
4. Vend inn hakket sjokolade og nøtter med en slikkepott.
5. Fordel deig på størrelse med store klinkekuler på et brett med bakepapir. Deigen kan legges i plast (som en pølse) og oppbevares i kjøleskap. Skjær av skiver og stek når du får lyst på.
6. Stek på 180 grader i ca. 15 minutter
|
|
|
|
Maja
Skal prøves! Vi bakte havreflarn nå i helgen. Det har ikke jeg bakt siden jeg var barn. Vi måtte bake noe enkelt som 7 åringen kunne klare stort sett selv.
Konditor-Elin
Havreflarn er jo så godt! Helt enig – lag noe som de klarer selv, da får de lyst til å prøve flere ting etter hvert 🙂
Ann Cicilie
Jeg bakte disse i går, og de ble utrolig gode. Veldig sprø, og de smelter i munnen. De er lette å lage og raske å lage, bortsett fra hakking av sjokolade og nøtter, som tar like lang tid som alt det andre til sammen 🙂 De ble fort mørke i kanten under steking, så jeg stekte dem kun 13 minutter. Nam nam!
Konditor-Elin
Perfekt – kos deg med dem Ann Cicilie. Håper de varer leeenge 🙂