Din handlekurv er nå tom!
Kokosboller
Myke, lette og såååå gode
Kokosboller
200 g sukker
1 dl vann
100 g glukose
180 -200 g eggehvite (ca. 6 stk)
1/2 vaniljestang
500 g sjokolade
15 g kokosfett
Kokosmasse eller frysetørket bringebær
Slik gjør du:
1. Ha sukker, vann, glukose, en halv vaniljestang og vaniljefrøene fra stangen i en kjele. Kok sukkerlaken til trådprøven (kok til 117 grader): Ta et par dråpe mellom pekefinger og tommel, pass på så du ikke brenner deg. Når du ser seige tråder mellom fingrene er den ferdig . Det kommer an på kjelen du har, men det tar 5-7 minutter hvis du koker på maks varme.
2. Pisk eggehviten i en bolle som er helt ren. Visperedskap må også være helt rent og uten fettrester. Når du har stivt skum tilsettes sukkerlaken (ta ut vaniljestangen først) i en tynn stråle mens du fortsetter å piske. Pisk til massen er blank og har en fast konsistens.
3. Ha massen i en sprøytepose, klipp et stort hull og sprøyt ut små topper på kjeksene. Sett i kjøleskap.
4. Smelt sjokolade over vannbad og tilsett kokosfett. Hell over i en sprøytepose og lag et lite hull i posen. Plasser kokosbollene på en rist med et bakepapir under. Hell sjokolade på i små sirkler over bollene og la det renne ned på sidene. Dunk godt i risten for å få overflødig sjokolade til å renne av.
5. Strø på kokos eller tørket bringebær/jordbær etter ønske.
Silje Brosvik
Ser helt nydelig ut:) men jeg lurer på, hvor kan man kjøpe glukose ?
Konditor-Elin
Hei Silje! Du får det i butikker som selger bake-utstyr og på apotek.
Laila
Men- kjøpte glukose på apoteket. 100 mål, boks med flytende.. Er det virkelig meningen at man skal bruke nesten hele denne?! 😮
Konditor-Elin
Ja, det er riktig. Jeg vet det er svindyrt i Norge. Selv handler jeg dette til en billig penge i Sverige. Bare et tips!
Laila
Takker for tips! Blei noen dyre kokosboller! 😉 men er det på apotek i Sverige også?!
Konditor-Elin
Nei, jeg kjøpte i vanlig butikk. 400g i en spruteflaske fra DanSukker. (Til en brøkdel av prisen av hva det hadde kostet i Norge.)
Kate
kjøp i Sverige der er det 400 ml til 26 kroner på apoteket koster det nesten 200 for 100 ml
Hanne Løkås Veigård
Veldig fristende! «Doble karamellkjeks» – er det noe du har bakt selv, eller finnes de å få kjøpt?
Konditor-Elin
Hei Hanne! Nei, dette er noe jeg har kjøpt ferdig. De finnes i mange dagligvarebutikker.
Maja
Jeg liker den siste setningen din «Min antakelse er at de nok ikke rekker å bli så gamle»
Forøvrig så gleder jeg meg stort til julebaksten og driver å planlegger diverse bakeprosjekter som en del av julekalederen til barna. pepperkaker, lussekatter og marsipanfiguerer er så langt planlagt 🙂 Men kansje vi må prøve oss på kokosboller også.
Gleder meg til å følge bloggen utover i de neste ukene mot jul.
Konditor-Elin
Så hyggelig Maja. Mye av julekosen er jo det som skal planlegges og gjøres før jul. Gleder meg jeg også!
GERSON SALAZAR MOLINA
Hei
Elin Nilsen Vatnar
Hilsen fra byen popayan
landet Colombia
I would like to have all the ingredients in Spanish
Jeg ønsker å ha alle ingrediensene i spansk
Jeg vil også gjerne ha en bok av norsk mat
på spansk
I would also like to have a book of Norwegian cuisine
in Spanish
e-mail kovabostarfilm@gmail.com
Else
200 g sukker. 200 gramos de azucar
1 dl vann. 1 desilitro de agua
100 g glukose. 100 gramos de glucosa
100 g eggehvite (ca. 6 stk). 6 yemas de huevo
1/2 vaniljestang. 1/2. Vainilla
500 g sjokolade
15 g kokosfett
Mona
Jeg har pulver glukose, hvordan blir det å bruke det? og ev mengdeanvisning da?
Konditor-Elin
Det vet jeg dessverre ikke, Mona. Kanskje vår venn google kan hjelpe deg? Eller noen andre her på verdensveven?
Laila Bevan
80g glukosepulver + 20g vann.
Glukosepulver selges billig på øl-bryggingsbutikker. (69kr for 1 kg. 🙂 Og det holder jo lenge.
Men nå er jeg tom for glukose, går det an å erstatte med fruktose-pulver? Hvilken funksjon har glukosen i disse bollene? (I stedet for feks kun vanlig sukker)
Elin Krem.no
Glukose forhindrer sukring av massen og gir den en smidig konsistens
Hilde haug Larsen
Alle de flotte oppskriftene, Elin! Koser meg med både Sara bernard, trøfler og disse kokosbollene. Bare en ting- har sett små runde karamell vafler som kunne brukes til bunn på disse bollene- plutselig var de vekk og erstattet med noen altfor store til denne bruken. Har du et tips til hvor jeg kan få kjøpt de små og runde som bare ble borte fra hyllene på meny? Eller- har du et annet alternativ? Ellers: god jul til deg og dine når den tid kommer! Hilsen Hilde
Laila
Her har de på Kiwi! 😊
Kokosbolle-Elin
Så hyggelig å høre i fra deg Hilde! Ja, som Laila sier – jeg har også sett disse på Kiwi, men er usikker på om det er de små som jeg pleier å bruke. Ellers har jeg også sett sånne på Europris. Lykke til i jakten (og om du ikke finner kan du også bruke annen type kjeks som for eksempel Marie eller andre søte kjekstyper). Hils hele familien! 🙂
hilde haug larsen
Kiwi leverer😄 Endelig fant jeg små, runde karamellvafler , akkurat passe store til kokosboller! Takk for tipset! Da er det bare å gå igang😄
Kokosbolle-Elin
Så bra Hilde! Da vet vi det 🙂
Stig Ove
Hei 🙂
Jeg lurte på om sukkerblandingen skal vente på at eggehvitene blir stiv? Temperaturen vil vel da synke noe, eller skal en ha eggehvitene klar pisket når sukkerblandingen er 117gr? Har laget kokosboller før engang men de ble ikke helt 100%, jeg fikk tråder med sukker i…kansje det var fordi da jeg hellet i sukkerblandingen i eggehvitene…at jeg lot det renne på kanten i bollen.
Utrolig fin blogg du har med mange bra oppskrifter :))
Konditor-Elin
Takk for fine ord Stig Ove 🙂 Du skal vente med å helle i sukkerlaken til eggehvitene er pisket stive. Laken skal da ha 117 grader. Så lenge den har nådd den temperaturen har det ingen ting å si at den blir avkjølt under piskingen. Hell i laken mens den er varm, men i en tynn stråle. Poenget er at sukkeret skal piskes inn i eggehviten, slik at det blir èn homogen masse. Massen skal videre piskes til den har en blank og luftig konsistens. Lykke til!
Stig Ove
Hei igjen 😉
Og takk for svar! Ville bare si at denne gang med din oppskrift ble de 100% slik de skal være. Såååå gode atte, nam hehhe. Kommer til og bruke denne oppskriften igjen, skal lage de til en konfirmasjon snart. Kan anbefale denne oppskrift til andre :))
Konditor-Elin
Flott med tilbakemelding – Stig Ove, takk for at du deler!
Nina Mæland
Hvordan oppbevarer du kokosbollene for at de skal beholder seg finest mulig?
Konditor-Elin
Tett innpakket, helst litt kjølig.
Nina
Hei 😊 Tror du denne oppskriften kan brukes til å lage én stor kokosbollekake?
Elin Krem.no
Ja, men jeg tror du kan havlere oppskriften. Den er trolig for stor for en vanlig springform.
Nina
Tusen takk for svar og tips! Jeg bruker helst dine oppskrifter. De blir alltid vellykket og jeg baker kakene om og om igjen. Tusen takk for at du deler av din fagkunnskap 😊
Mona Wahlstrøm
Jeg lurer veldig på hva bakerne gjør for å lage så tynt sjokoladetrekk som eks. United Bakery sine kokosboller har. Vet du det? Jeg får kokosbollene riktig pene og også sjokoladetrekket med kokos. Det er forsåvidt godt det også.
Elin Krem.no
De bruker sjokolade som er tynnet ut med fett. Tilsetter du for eksempel delfiafett i sjokoladen vil den bli veldig tynn og rennende.
Christine
Kan de fryses?
Elin Krem.no
Ja
Marian Jensen
Kan jeg erstatte glukose med lys sirup?
Elin Krem.no
Nei