Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Kokosboller

Kokosboller

Picture

Myke, lette og såååå gode

Du behøver ikke være proff for å lage dine egne kokosboller, men det krever litt tålmodighet. Disse er helt uimotståelige og jeg har laget dem søte og små for at det ikke skal bli for mektig.
Kremen er både myk og lett på samme tid. Det beste er å bruke en kjøkkenmaskin med visp, men disse lagde jeg kun med en håndmikser. Et godt tips før du går i gang er å ha et ekstra sett med hender, så skaff deg litt kjøkkenhjelp! Sjokoladetrekket er kanskje det vanskeligste, regn med litt søl. Kokosfett brukes for å gjøre sjokoladen tynnere, da er den lettest å påføre. Jeg har brukt noen doble karamell-vafler i bunnen, men du kan også bruke vanlig søt kjeks. Porsjonen gir 20 kokosboller, minst, og oppbevares best i kjøleskap. De har god holdbarhet. Min antakelse er at de nok ikke rekker å bli så gamle.

Kokosboller
200 g sukker
1 dl vann
100 g glukose
180 -200 g eggehvite (ca. 6 stk)
1/2 vaniljestang
500 g sjokolade
15 g kokosfett

Kokosmasse eller frysetørket bringebær

Picture

Picture

Slik gjør du: 
1. Ha sukker, vann, glukose, en halv vaniljestang og vaniljefrøene fra stangen i en kjele. Kok sukkerlaken til trådprøven (kok til 117 grader): Ta et par dråpe mellom pekefinger og tommel, pass på så du ikke brenner deg. Når du ser seige tråder mellom fingrene er den ferdig . Det kommer an på kjelen du har, men det tar 5-7 minutter hvis du koker på maks varme.
2. Pisk eggehviten i en bolle som er helt ren. Visperedskap må også være helt rent og uten fettrester. Når du har stivt skum tilsettes sukkerlaken (ta ut vaniljestangen først) i en tynn stråle mens du fortsetter å piske. Pisk til massen er blank og har en fast konsistens.
3. Ha massen i en sprøytepose, klipp et stort hull og sprøyt ut små topper på kjeksene. Sett i kjøleskap.
4. Smelt sjokolade over vannbad og tilsett kokosfett. Hell over i en sprøytepose og lag et lite hull i posen. Plasser kokosbollene på en rist med et bakepapir under. Hell sjokolade på i små sirkler over bollene og la det renne ned på sidene. Dunk godt i risten for å få overflødig sjokolade til å renne av.
5. Strø på kokos eller tørket bringebær/jordbær etter ønske.

Picture

Be the first to write a review
37 Kommentarer
  • Silje Brosvik
    Svar
    Skrevet på13:38, 2. november 2014

    Ser helt nydelig ut:) men jeg lurer på, hvor kan man kjøpe glukose ?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på00:51, 3. november 2014

      Hei Silje! Du får det i butikker som selger bake-utstyr og på apotek.

      • Laila
        Svar
        Skrevet på04:27, 2. desember 2014

        Men- kjøpte glukose på apoteket. 100 mål, boks med flytende.. Er det virkelig meningen at man skal bruke nesten hele denne?! 😮

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på05:30, 2. desember 2014

      Ja, det er riktig. Jeg vet det er svindyrt i Norge. Selv handler jeg dette til en billig penge i Sverige. Bare et tips!

      • Laila
        Svar
        Skrevet på05:49, 2. desember 2014

        Takker for tips! Blei noen dyre kokosboller! 😉 men er det på apotek i Sverige også?!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på06:21, 2. desember 2014

      Nei, jeg kjøpte i vanlig butikk. 400g i en spruteflaske fra DanSukker. (Til en brøkdel av prisen av hva det hadde kostet i Norge.)

    • Kate
      Svar
      Skrevet på13:38, 5. desember 2016

      kjøp i Sverige der er det 400 ml til 26 kroner på apoteket koster det nesten 200 for 100 ml

  • Skrevet på01:59, 4. november 2014

    Veldig fristende! «Doble karamellkjeks» – er det noe du har bakt selv, eller finnes de å få kjøpt?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på02:08, 4. november 2014

      Hei Hanne! Nei, dette er noe jeg har kjøpt ferdig. De finnes i mange dagligvarebutikker.

  • Maja
    Svar
    Skrevet på02:18, 5. november 2014

    Jeg liker den siste setningen din «Min antakelse er at de nok ikke rekker å bli så gamle»
    Forøvrig så gleder jeg meg stort til julebaksten og driver å planlegger diverse bakeprosjekter som en del av julekalederen til barna. pepperkaker, lussekatter og marsipanfiguerer er så langt planlagt 🙂 Men kansje vi må prøve oss på kokosboller også.
    Gleder meg til å følge bloggen utover i de neste ukene mot jul.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på04:07, 5. november 2014

      Så hyggelig Maja. Mye av julekosen er jo det som skal planlegges og gjøres før jul. Gleder meg jeg også!

  • Skrevet på18:13, 28. januar 2015

    Hei
    Elin Nilsen Vatnar
    Hilsen fra byen popayan
    landet Colombia
    I would like to have all the ingredients in Spanish
    Jeg ønsker å ha alle ingrediensene i spansk
    Jeg vil også gjerne ha en bok av norsk mat
    på spansk
    I would also like to have a book of Norwegian cuisine
    in Spanish
    e-mail kovabostarfilm@gmail.com

    • Else
      Svar
      Skrevet på02:27, 14. oktober 2015

      200 g sukker. 200 gramos de azucar
      1 dl vann. 1 desilitro de agua
      100 g glukose. 100 gramos de glucosa
      100 g eggehvite (ca. 6 stk). 6 yemas de huevo
      1/2 vaniljestang. 1/2. Vainilla
      500 g sjokolade
      15 g kokosfett

  • Mona
    Svar
    Skrevet på09:17, 13. oktober 2015

    Jeg har pulver glukose, hvordan blir det å bruke det? og ev mengdeanvisning da?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:28, 13. oktober 2015

      Det vet jeg dessverre ikke, Mona. Kanskje vår venn google kan hjelpe deg? Eller noen andre her på verdensveven?

      • Laila Bevan
        Svar
        Skrevet på16:49, 7. desember 2021

        80g glukosepulver + 20g vann.
        Glukosepulver selges billig på øl-bryggingsbutikker. (69kr for 1 kg. 🙂 Og det holder jo lenge.

        Men nå er jeg tom for glukose, går det an å erstatte med fruktose-pulver? Hvilken funksjon har glukosen i disse bollene? (I stedet for feks kun vanlig sukker)

        • Elin Krem.no
          Svar
          Skrevet på17:44, 7. desember 2021

          Glukose forhindrer sukring av massen og gir den en smidig konsistens

  • Hilde haug Larsen
    Svar
    Skrevet på22:13, 2. desember 2015

    Alle de flotte oppskriftene, Elin! Koser meg med både Sara bernard, trøfler og disse kokosbollene. Bare en ting- har sett små runde karamell vafler som kunne brukes til bunn på disse bollene- plutselig var de vekk og erstattet med noen altfor store til denne bruken. Har du et tips til hvor jeg kan få kjøpt de små og runde som bare ble borte fra hyllene på meny? Eller- har du et annet alternativ? Ellers: god jul til deg og dine når den tid kommer! Hilsen Hilde

    • Laila
      Svar
      Skrevet på23:26, 2. desember 2015

      Her har de på Kiwi! 😊

    • Kokosbolle-Elin
      Svar
      Skrevet på00:07, 3. desember 2015

      Så hyggelig å høre i fra deg Hilde! Ja, som Laila sier – jeg har også sett disse på Kiwi, men er usikker på om det er de små som jeg pleier å bruke. Ellers har jeg også sett sånne på Europris. Lykke til i jakten (og om du ikke finner kan du også bruke annen type kjeks som for eksempel Marie eller andre søte kjekstyper). Hils hele familien! 🙂

      • hilde haug larsen
        Svar
        Skrevet på17:00, 3. desember 2015

        Kiwi leverer😄 Endelig fant jeg små, runde karamellvafler , akkurat passe store til kokosboller! Takk for tipset! Da er det bare å gå igang😄

    • Kokosbolle-Elin
      Svar
      Skrevet på19:26, 3. desember 2015

      Så bra Hilde! Da vet vi det 🙂

  • Stig Ove
    Svar
    Skrevet på11:01, 24. mars 2016

    Hei 🙂
    Jeg lurte på om sukkerblandingen skal vente på at eggehvitene blir stiv? Temperaturen vil vel da synke noe, eller skal en ha eggehvitene klar pisket når sukkerblandingen er 117gr? Har laget kokosboller før engang men de ble ikke helt 100%, jeg fikk tråder med sukker i…kansje det var fordi da jeg hellet i sukkerblandingen i eggehvitene…at jeg lot det renne på kanten i bollen.
    Utrolig fin blogg du har med mange bra oppskrifter :))

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:54, 24. mars 2016

      Takk for fine ord Stig Ove 🙂 Du skal vente med å helle i sukkerlaken til eggehvitene er pisket stive. Laken skal da ha 117 grader. Så lenge den har nådd den temperaturen har det ingen ting å si at den blir avkjølt under piskingen. Hell i laken mens den er varm, men i en tynn stråle. Poenget er at sukkeret skal piskes inn i eggehviten, slik at det blir èn homogen masse. Massen skal videre piskes til den har en blank og luftig konsistens. Lykke til!

      • Stig Ove
        Svar
        Skrevet på12:25, 26. mars 2016

        Hei igjen 😉
        Og takk for svar! Ville bare si at denne gang med din oppskrift ble de 100% slik de skal være. Såååå gode atte, nam hehhe. Kommer til og bruke denne oppskriften igjen, skal lage de til en konfirmasjon snart. Kan anbefale denne oppskrift til andre :))

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på12:37, 26. mars 2016

      Flott med tilbakemelding – Stig Ove, takk for at du deler!

  • Nina Mæland
    Svar
    Skrevet på10:31, 12. desember 2016

    Hvordan oppbevarer du kokosbollene for at de skal beholder seg finest mulig?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:53, 12. desember 2016

      Tett innpakket, helst litt kjølig.

  • Nina
    Svar
    Skrevet på06:30, 11. september 2019

    Hei 😊 Tror du denne oppskriften kan brukes til å lage én stor kokosbollekake?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på08:40, 11. september 2019

      Ja, men jeg tror du kan havlere oppskriften. Den er trolig for stor for en vanlig springform.

      • Nina
        Svar
        Skrevet på09:29, 11. september 2019

        Tusen takk for svar og tips! Jeg bruker helst dine oppskrifter. De blir alltid vellykket og jeg baker kakene om og om igjen. Tusen takk for at du deler av din fagkunnskap 😊

  • Mona Wahlstrøm
    Svar
    Skrevet på20:19, 15. januar 2020

    Jeg lurer veldig på hva bakerne gjør for å lage så tynt sjokoladetrekk som eks. United Bakery sine kokosboller har. Vet du det? Jeg får kokosbollene riktig pene og også sjokoladetrekket med kokos. Det er forsåvidt godt det også.

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på09:44, 16. januar 2020

      De bruker sjokolade som er tynnet ut med fett. Tilsetter du for eksempel delfiafett i sjokoladen vil den bli veldig tynn og rennende.

  • Christine
    Svar
    Skrevet på12:16, 24. november 2020

    Kan de fryses?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på15:26, 24. november 2020

      Ja

  • Marian Jensen
    Svar
    Skrevet på21:21, 22. juni 2022

    Kan jeg erstatte glukose med lys sirup?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på18:25, 23. juni 2022

      Nei

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...

Marsipankonfekt (adv..

Lyst til å lage en eske med marsipankonfekt?...

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...